annaayaeos

Alla inlägg den 7 maj 2013

Av Anna-Karin Malm - 7 maj 2013 22:00

Dagens sökträning inföll på årets hittills varmaste dag ... Det är iofs inte så svårt att få till med tanke på hur kallt det varit hittills i år men idag drog kvicksilvret sig upp en bit över 20-gradersstrecket ... Dammigt så det förslog var det oxå i skogen, men vad gör väl det när man får träna hund va?


Eos fick starta redan som hund nummer två idag & hon fick fem figgar som låg utlagda på krångliga ställen i rutan. Jag gick med runt i rutan a la räddningsstuket & Eos sprang som en galning, hittade figgar & skällde. Jag provocerade henne rätt rejält med godis & lockande & två av figgarna lämnade hon helt & kom till mig & ställde sig & skällde där istället. Annars tycker jag nog att hon skällde bra iaf ... Som avslutning fick hon en närafigge där jag i princip stack in den öppna dosen med leverpastej under näsan på henne men där hon valde bort den till förmån att skälla på figgen ... Vid eftersnacket kom vi överens om att jag nästa gång ska ha en standbyhund som får springa ut till figgen & äta figgens godis om hon lämnar figgen ... Sen får Eos sätta sig i bilen & begrunda sina synder till veckan därpå ... Fyyyy vad hemskt ... men, men jag tror att når sånt ska till för att hon ska fatta att hon inte får lämna figgen, no matter what.


Danni fick även idag två Tant-Sök som sedan flyttade framåt i rutan. Hans markeringar är jättefina men vi måste jobba mycket på att han ska springa rakt ut & ha ett rejält tempo. Som det är nu kan han mycket väl halvgaloppera ut till figgarna. Han har dock en djävulsk näsa & missar sällan en figge. Han jobbar & sliter läääänge för att hitta figgarna ... Såååå lite fler Tant-Sök alternativt annan motivationshöjare för hans del ett tag nu tror jag bestämt ...


Efter avslutad träning gick vi en liten sväng i dammet & värmen med nöjda, glada vovvar ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards