annaayaeos

Alla inlägg den 17 maj 2013

Av Anna-Karin Malm - 17 maj 2013 16:30

Igår & idag har vi verkligen haft det varmt & skönt. Dock har det blåst en hel del så det har inte känts riktigt så varmt som det varit. Vi bestämde redan tidigare i veckan att vi skulle träffas & träna på Bjuvs BK idag vilket kanske inte var vårt smartaste drag i år pga att det oftast står helt stilla på deras appellplan. Idag fläktade det dock ganska bra där som tur var. Ändå märkte man ganska snabbt på hundarna att de blev varma & bäftiga ... Kanske inte så konstigt när termometern visade på hela 27 grader när vi körde där ifrån & ut i skogen för en tur till Maglaby kärr för att doppa hundarna som en skön belöning för hårt slit.


Träningen blev, av förklarliga skäl, inte särskilt lång, men desto effektivare ... Eos fick börja & med henne valde jag att fokusera på vår akilleshäl inom lydnaden ... framåtsändandet. Jag satte upp alla fyra gubbarna samt en kon vid ca 25 meter i vardera ände. Sen körde vi ... de tre första skicken sprang hon snett och dessutom på tok för fort så vi fick göra om från samma ställe. Fjärde gången sprang hon dock rakt, men väldigt för fort. Femte gången klickade jag henne innan gruppen & körde sen sakta & sen fick vi till några finfina sträckor. Lite fritt följ, inkallning med ställande, kryp & fjärrdirigering där hon helt plötsligt inte fattade sittkommandot fick vi oxå till innan vi körde ytterligare några framåtsändandesträckor som gick hyfsat även de.


Sen fick Danni komma ut & han fick köra linförighet (där han är vääääldigt yvig i svängarna till skillnad från i fria följet), framförgående, ettans apportering, ställanden & lägganden under marsch samt kryp. Ställandet hade han totalt glömt bort hur man gör sen vi tränade det sist ... suck.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards