annaayaeos

Alla inlägg den 4 maj 2013

Av Anna-Karin Malm - 4 maj 2013 14:12

Idag hade vår spårgrupp mark & trots att jag ska ägna morgondagen åt att tävla bestämde jag mig för att åka & spåra lite ... Mest för att lugna ner Eos som blir helt galen om hon inte har spårat på ett tag ... Jag åkte dit så jag hann ta en promenad innan själva träningen började & sen la jag spåren till mina hundar själv. Eos spår var cirka 500 meter långt med fem pinnar samt slut & Dannis var drygt 300 meter långt med tre pinnar, tre vinklar samt slut.


Danni fick börja med sitt spår eftersom det ju inte ska ligga lika länge som Eos ... Han började kanonkalas & spårade riktigt fint ... Det enda strulet var i första vinkeln där han tog en stund på sig att bestämma sig för huruvida han skulle svänga eller vänta på att spåret skulle rakna ... "L" Han stannade till & luktade på samtliga pinnar utan hjälp, men sen fick jag tjata lite på honom för att han skulle ta upp dem.


Sen var det Eos tur & det var nog tur att hennes spår låg ganska långt från bilarna så hon hann varva ner innan vi var framme vid starten. När jag släppte på henne galopperade hon ut till spåret, höll på att missa det, men tvärnitade med bakbenen kvar i spårkärnan & drog sen åt höger utan att analysera något alls ... Dock hade jag stått precis vid snitseln en stund för att sätta igång Runkeepern så hon KAN ju ha känt tydligt vilket håll spåret gick åt ... Vem, vet, vem vet ... Sen var det bara att hänga med för sen gick det undan. Hon plockade alla fem pinnarna samt slutet, tog vinklarna fint, till och med den riktigt spetsiga spetsvinkeln & gick finfint i spårkärnan, så jag är nöjd & glad med hennes prestation idag ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards