annaayaeos

Alla inlägg den 5 maj 2013

Av Anna-Karin Malm - 5 maj 2013 21:00

Så har jag & Eos då äntligen tävlingsdebuterat i år ... Vår första tävling blev ju inställd pga snön & sen var det inga spårtävlingar här runt omkring på ett ag efter det. Nu var det inte bara barmark, utan helt plötsligt kom även värmen & det var närmare 20 grader varmt i skuggan under eftermiddagens lydnadspass. Som tur var fläktade det ganska rejält annars hade det nog blivit jobbigt för hundarna.


Vi började med samling i Sibbhult klockan 8.00 för lottning & vidare avfärd ut till spåren därifrån ... Jag drog så klart sista startnumret & fick dessutom ett reservspår då det egentliga spåret var invaderat av vildsvin när spårläggaren skulle gå det ... nice, nice ... När det väl var min tur hade klockan hunnit bli tjugo i tio & solen gassade på rejält i spåret ... Det var dock inget som hindrade fröken Eos som vindade in spåret redan på väg till startpunkten & sen gjorde ett klockrent upptag. Sen var det bara att hålla i & belöna för apporter ... Tyvärr missade hon en apport & jag tror att det var den näst sista för innan sista "vanliga" apporten stannade hon till & nosade rundor ett tag, men gick sen vidare utan att ha hittat nåt. Även slutet hittade hon, men hon var rejält varm då så apporten hängde på ena hörntanden när hon tog sig tillbaka till mig med den. 16 minuter tog vi på oss att ta oss runt spåret ... hygglig tid med tanke på att jag tyckte det gick i väldigt moderat fart idag.


Efter spåret bar det iväg till klubben, Göinge-Broby närmare bestämt, för uppletande. Uppletandet var på ett fält med långt, liggande fjolårsgräs, en buske samt ett par stoooora stenar. Det var rejäl motvind i rutan vilket gjorde att många hundar hade problem med att ta sig ut i rutan. Här visade Eos att hon inte bara är en van & duktig spårhund, utan även en dito sökhund. Efter att ha sprungit ett grunt slag riktade jag henne med handen, först rakt ut, sen åt vänster hörna & till sist mot höger hörna ... Hon plockade in ett föremål på vart & ett av de slagen & höll dem jättefint, inget tugg alls. Dock fick jag ett liiiitet neddrag eftersom domarna inte tyckte att jag skulle hålla handen framme medan hon var på väg in mot mig ... 9 av båda domarna blev betyget. Spåret resulterade i 10 på upptaget & 9 på själva spåret.


Vi hann även med platsliggning innan lunchpausen & tydligen var Eos lite extra uttråkad på den idag ... hon hade vridit sig åt båda hållen samt lutat sig framåt & bakåt så hon fick endast 8 av domarna ... typiskt då vi ju behöver varje litet poäng vi kan få på lydnaden ...


Efter lunchen började den långa väntan på att få gå lydnaden ... såååå tråkigt det är att starta sist ... Själva lydnaden kan jag, i sin helhet, inte vara missnöjd med ... Trots ett sämre betyg än vanligt i fria följet, en nolla på framåtsändandet (dock positiv attityd) samt dålig betyg av den ena domaren på krypet var jag allt som allt nöjd med hennes prestation samt det faktum att hon, trots att hon snart är åtta år & har tävlat X antal gånger, går in på planen med ett leende på läpparna .. ja om nu en hund kan ha det förstås ... Tyvärr, tyvärr räckte det inte riktigt ända fram idag heller ... skit oxå ... Den sammanlagda poängen räckte, men 4,25 poäng fattades på lydnadsdelen. Nåja ... Det är bara att bita ihop & träna vidare så kommer det nog nån gång ... kanske ... lr så gör det inte det, men hon är ju min alldeles speciella älskling för det ju ... Nuffrorna kommer nedan ...


Fritt följ   7,5 & 6,5 (Ngt långt fram. Släpper ngt i vä marsch. Föraren kroppsrörelser vid halter & vändningar. & Pendlar pos. DK kropp hö om, pratar m hund. Dk kropp hö om halt, pos i språng.)


Inkallning m ställande   8 & 7,5 (Sitter ej helt still vid utgång. Långt ställande & Sitter oroligt. Dk kropp stanna, tempo2:a sträckan, snett avsl)


Framåtsändande   0 & 0 (Transport för. Inga tempoväxlingar stopp utanför gruppen i båda riktningar. & Kort avst. 1:a sträck, går ur riktning, långt avst 2:a sträck + riktning)


Krypande   8 & 6,5 (pendlar ut i sidled, hög bak & hög bak, riktning, tempo, ej normal gång för föraren)


Skall   9 & 9,5 (Tystnar ngt innan & tyst innan avslut)


Tungapportering   9 & 8,5 (snett, tempoväxling & Någon tvekan, tempo in, snett avsl.)


Hopp ö hinder   9,5 & 8,5 (Ngt snett avslut & Dk kropp, snett avsl)


Platsliggning   8 & 8 (Flyttar sig & kryp)


Uppletande av spår   10 & 10


Spårning   9 & 9 (16 minuter, 6 + slut) 


Uppletande   9 & 9 (Lite mycket hjälp med handen vid ingång & Brister i system, Dk vid ingång)


Sammanlagt 486,75 poäng men då 4,25 poäng under uppflyttning på lydnadsdelen ...


Innan vi körde hemåt tog jag en liten promenad med busarna samt tränade lite lydnad med Danni ... Det är alltid bra för honom att få känna på nya appellplaner ... Dock märktes det inte att han var på ett nytt ställe utan han jobbade på precis om vanligt ... gött!!! 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards