annaayaeos

Alla inlägg den 9 juli 2011

Av Anna-Karin Malm - 9 juli 2011 21:15

Idag var vi på vårt favoritspårställe ... NOT!!! Det område vi hade oss tilldelat är så gott som enbart kalhygge med meterlångt gräs, bjlrnbär & diverse stenar, grenar & hål att trampa fel på/i. Sååååå p.g.a detta valde jag att enbart spåra med Eos & låta Aya & Danni köra uppletande i en uppvuxen grandunge efter att vi spårat klart.


Idag bytade jag spår med Marie vilket fick till följd att Eos fick VÄNTA med att spåra till efter hennes hund ... hemska tanke ... Att det sen blivit varmt & soligt & all dagg torkat upp innan vi väl kom till skott att spåra gjorde det ju ganska svårspårat. Eos gick ut fint vid uppletandet av spåret, men passerade det & tog sen bakspår på vägen tillbaka ... Meeeen efter ett tag vände hon & började spåra på finemang ... Hon var lugn & sansad i spåret & plockade apporterna finfint i början, men de två sista slarvade hon med ... Kanske kan det bero på att dels Marie korsat det spår jag lagt till hennes hund där & dels att vi alla varit där & knataqt rundor när vi spårade med Maries hund samt när vi gick tillbaka efter att ha spårat klart med hennes hund ... Hur som haver så hittade hon i alla fall slutet & själva spårandet var det inga som helst fel på förutom slarvet i början då alltså.


Efter fikat gick jag bort till den uppletanderuta jag vallat av innan & hade med mig Danni ... Vi gick tillsammans ut & la en pryl & sen bar jag honom tillbaka eftersom jag dumt nog inte tagit med mig kopplet ... Han sprang som bara den ut till prylen, tog den & började springa mot mig ... då tog jag fram en strumpa & drog längs marken för att få honom att öka farten & det lyckades ... Han släppte inte prylen utan kom in till mig & bytte grej ... Sen blev det lite kamplek en stund innan vi gjorde om samma procedur ... Detta gjorde vi fyra gånger innan jag avbröt.


Även Aya fick komma ut & köra uppletande ... tre saker som låg på cirka 20-25 meters djup fick hon & det fixade hon så galant som en gammal världsvan dam bara kan ... finemang.


Eos fick fem prylar varav en i varje ytterhörn ... Hon jobbade som bara den & hittade ganska snabbt fyra saker men dock inte den i ena hörnet ... Den låg nog himla svårt då jag märkte hur vinden snurrade rundor när jag sedemera gick ut för att hämta snitseln där. Men, men efter att ha skickat en bit ut i rutan fick hon till slut napp & kom hem med även den grejen. Även med henne provade jag på att ha en annan sak att vifta med när hon var på väg in, men hon bara släppte det hon hade med sig & gav järnet till mig för att ta det jag hade ... inte sååå bra kanske. Jag provade även med håll-fast-kommanod & DET gick bra.


Innan vi for hemåt sköt jag två skott med alla hundarna ute & som vanligt var det nema problema ... 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards