annaayaeos

Alla inlägg den 5 juni 2017

Av Anna-Karin Malm - 5 juni 2017 07:45

Kvällens övningar bestod av lydnadsträning ... Vi var bara två tappra själar som kom, men kvällen kunde knappast blivit bättre ... Efter en rejäl regnskur torkade det upp något & det blev precis lagom varmt för härlig hundträning.


Pi fick börja av mina två och idag valde jag att dela upp hennes fotgående i flera olika kortare sekvenser med moment insprängda mellan. Vi fokuserade även en del på att belöna i starterna/efter bara några steg eftersom hon haft en tendens att kolla rakt fram några steg efter starten för att sen åter ta kontakt. Jag upplever det som att hon vet att inget kommer att hända där utan att det bara är en transportsträcka innan belöning möjligtvis kan ske ... slarvigt av mig att träna så statiskt ...Vi tränade även inkallning (50 meter med leksak bakom & hon kom verkligen i hundranittio så det blev belöning i form av klick & springa tillbaka till leksaken efter drygt halva sträckan. Dock hade hon lagt sig ner när jag vände mig om, men en gång är ingen gång så det struntade jag i.), framåtsändande (först saktagående några sträckor & sen två hela sträckor. Just nu har hon en tendens att sakta av lite väl mycket i saktagåendet, men det ska vi nog kunna balansera upp), rutan (supersnyggt), konen, kryp (något slarvigt, förmodligen pga att det var fuktigt i gräset), fjärrdirigering, hopp-sitt (på 80 cm högt hinder ... såååå jäkla bra!!!), skall (detta börjar sitt nu), tungapportering (inte nåt vidare tempo in idag) & metallapportering (hon vill helst inte ta den & står och piper när jag hetsar henne att ta den ... jag tror dock mer på att göra henne lite pissed & sugen på sin leksak än att hon ska gå med den i munnen för att vänja sig ... men kanske får man varva de två metoderna).


Danni hade lite ont i ena framtassen idag eftersom han fått en liten spricka i ena trampdynan som sved i det fuktiga gräset. Trots det var han pigg & glad & ville såååå gärna träna så lite gjorde vi. Vi tränade fotgående med fokus på position & vändningar/halter, inkallning, fjärrdirigering, rutan (på kortare avstånd, men här glömde han att det sved minsann), konen, stå, sitt & ligg under marsch & apportering. Lite lek med nya favvoleksaken fick avsluta hans träning.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards