annaayaeos

Alla inlägg den 14 januari 2017

Av Anna-Karin Malm - 14 januari 2017 21:30

Efter nästan en veckas träningsuppehåll i och med terminsstart & fysioterapeutbehandling av Danni for vi till Råådalens BK för lite lydnadsträning ... Vi började med en skön promenad tillsammans med Maria & Jane & deras mudisar & lilla fröken Asta innan vi la upp träningen & satte igång ...


Pi fick börja av mina två & vi startade med en platsliggning som blev ganska orolig då hunden på Pis ena sida satte sig upp hela tiden & blev lagd flera gånger av en människa som är helt okänd för Pi & hunden på hennes andra sida ställde sig upp ett par gånger. Trots detta låg Pi stadigt kvar, men när jag gick in till henne slickade hon sig om munnen & skakade lite så hon var ju klart påverkad ... Sen körde vi på med lydnadsträningen ... Jag & Pi tränade fotgående med stegförflyttningar, vändningar på stället & svängar i språngmarschen & hon var på som bara den & för det allra mesta även i rätt position ... Inkallning med & utan ställande (jag kan konstatera att bakombelöning stör mer än det gör nytta & att hon har väldigt lätt för att stanna snabbt även ute när hon väl är beredd på det), ställande under marsch med knatande runt henne (detta kan hon ... iaf andra gången när jag påmint henne om att stå stilla när jag passerar henne), konen (något lite bättre, men detta får vi jobba med för att få henne att springa tillbaka även om hon inte får bekräftelse av mig), apportering (hon vibrerade när jag kastade, pep till när hon startade & grep apporten utan nämnvärd fördröjning trots att det var en lånad apport), tungapport (4 kg - helt okej med lätt galopp på invägen), rutan (något svårt att hitta in i mitten ... kanske pga att den stod intill en vägg med lite agilityhinder lutade mot den), hopp-sitt (finfint med hjälp av target), hopp-apport (första gången vi provade det & Pi ansåg att man kom snabbare fram till apporten om man sprang bredvid hindret samt att det är betydligt lättare att springa bredvid hindret än att hoppa det när man har en apport i munnen), kryp (såååå jäkla snyggt, hon formligen rinner fram), framåtsändande (riktigt, riktigt bra ... lite snett på första sträckan men inom gruppen som bestod av två människor & helt okej tempo med fint avbrytande) fjärrdirigering (kort avstånd för att befästa uppstudset på sittet ordentligt) Det som gjorde mig gladast vid dagens träning var dels det faktum att det var 110% fokus hela tiden & dels att hon var sååååå pepp ... wiiiieee!!!


Sen fick Danni komma ut ... Även han var duktig & gjorde sitt bästa ... dock inte helt lätt när det kommer en livsfarlig mopstik & ska tigga godis av hans matte ... "L" Vi tränade fotgående med stegförflyttningar & vändningar under språngmarsch, inkallning med & utan ställande, konen (samma som med Pi, måste fördröja tiden efter rundingen innan jag bekräftar/berömmer), framförgående (finfint första sträckan, på andra sträckan drog han snett mot konen), apportering (med lånad, lite annorlunda apport men ändå hur fint som helst), rutan (problem med att stanna inne i rutan igen, måste träna stadga i rutan), ställande under marsch & gå runt honom (mycket svårt om du frågar Danni), sättande under marsch (mycket svårt även det, måste liksom stanna till på första kommandot för att verkligen förstå vad matten säger & SEN sätta sig på andra kommandot, hur kommer man ifrån det hyfsat lätt?) kryp (hur fint som helst), hopp-sitt (finemang med hjälp av godistarget) & fjärrdirigering.


Jag längtar redan till nästa lydnadsträning för oj vad skoj det är när vovvarna är så pepp & glada ... :)   

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards