annaayaeos

Alla inlägg den 2 januari 2017

Av Anna-Karin Malm - 2 januari 2017 19:45

Sådär ja då är årets första träningsdag avverkad & vi har hunnit med både uppletande, långpromenad & lydnadsträning ...


Jag & Camilla åkte till Hermanssons för att köra ett uppletande och sen ta oss en promenad i det fina vädret ... Vi började med uppletandet & både Danni & Pi fick fyra prylar utlagda, en i vardera bakre hörna & två lite klurigt gömda cirka halvvägs ut i rutan. Vi körde på Camillas prylar eftersom Pi ibland kan ha en ischue med andras prylar ...


Danni var först ut av mina hundar & han sprang som en galning, hittade prylen i ena hörnan på första skicket men sen blev det tydligen svårt ... extra störning blev det oxå med en gammal träningskompis som kom promenerandes & tvunget skulle kors genom rutan med sin lösa hund. Detta hade sen Danni svårt att släppa, men det gick så småningom & han fick hämtat in resten av prylarna.


Sen fick Pi köra & hon hittade prylen i den hörna som de andra hundarna hade haft svårt att gå till omedelbart. Hon hittade två prylar till men fick det sen svårt med den sista prylen som låg i andra hörnan. Hon gav dock inte upp & lyckades hitta den till sist ... Extra skoj var att hon inte tvekade att ta prylarna trots att det ju inte var våra så det verkar som att den iden har flugit ut ur hennes huvud igen ... skönt.


Sen gick vi på en promenad som visade sig bli cirka 2,5 timme lång ... härligt!!!


Efter middag & lite vila for jag & Pi ner till boulehallen för lite lydnadsträning. Jag har inte riktigt hittat min struktur i lydnadsträningen efter Eos bortgång än, men snart nog så ska det väl komma tillbaka hoppas jag. Jag lovade tyst mig själv ikväll att jag ska börja anteckna vad jag ska träna & hur det har gått framöver igen så att jag kommer ihåg från gång till gång vad som gått mer eller mindre bra samt mina tankar.


Vi började med gruppmoment, först sitt i grupp med koppel & sen platsliggning. Under platsliggningen sköt de lite raketer utanför hallen så vi fick lite gratis skotträning inkluderad i platsen ... men det var inget som störde lilla fröken. Sen körde vi på parallellt med varandra så vi fick till en hel del störning. Pi fick träna på fotgående med stegförflyttningar & vändningar, inkallning med ställande samt en vanlig inkallning, stå, sitt & ligg under marsch med fokus på stadgan när jag gick runt bakom, apportering & metallapportering, hopp-sitt, runda, rutan, fjärrdirigering & lite saktagående. Noteras kan att hon fattade inkallning med ställande bums så det ska vi nog inte träna för mycket med tanke på fartsänkning när det finns förväntan på stå.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards