annaayaeos

Alla inlägg den 8 januari 2017

Av Anna-Karin Malm - 8 januari 2017 21:42

Dagen ägnades åter igen åt sökträning ... Det bjöds på äkta skånskt vinterväder med typ 5 cm snö, några minus & ishalka på sina ställen under snön ... Lägg därtill en väg upp över åsen som varken var plogad (vilket iofs inte riktigt behövdes) eller sandad & en granskog med snödropp, vars ljud är förvillande likt en ekorres framfart uppe i trädtopparna så har ni scenariot framför er ...    Nåväl riktigt så illa var det kanske inte, men hälften av Blådåreligan visade sig definitivt inte från sin bästa sida idag "L"


Danni var först ut av mina idag & startade med att inte gå ut på djupet uppför backen mot ena hörnan & missade då den figge som låg i en bur där ... men snäll som jag är skickade jag om honom så han inte skulle gå miste om det goda ... & då minsann hittade herren figgen ... Sen skulle han ut mot andra hörnan som var tom & DET skulle han då INTE ... Jag fick skicka om honom hur många gånger som helst & inte förrän jag skickade om honom halvvägs ut i rutan gick han ut på djupet ... & blindmarkerade på den bur som stod där (öppen, men han hade ju så klart inte tid att kolla efter ordentligt när jag tvingat ut honom ... typ) Sen gick resten något bättre, men det blev några stopp där han ställde sig & spanade upp mot trädtopparna i förhoppning om att fy syn på en liten söt ekorre eller två förmodar jag ...

 

Sen var det Pis tur & var hon laddad eller var hon laddad? Det är såååå skoj när hon verkligen vill & inte luften går ur henne så fort hon har haft figgekontakt & idag gjorde jag lite av en favorit i repris sen i tisdags ... Två dolda figgar på ca 30 meters djup som lekte när hon kom fram på den sidan där var vind (såååå lite vind, men uppenbarligen räcker det med den minsta lilla vindpust för att hon ska få vittring) & två figgar som rörde sig utåt i rutan med hennes leksak släpande efter sig på den andra sidan ... Hon var så hon vibrerade inför varje skick & hade full fokus på figgen & leken när hon hittat dem ... Härligt!

 

En liten promenad i ensamheten hann jag & vovsegullen oxå med innan vi for hemåt i skymningen ... för ja vi höll på nästan hela dagen :)

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards