annaayaeos

Alla inlägg den 6 januari 2017

Av Anna-Karin Malm - 6 januari 2017 09:45

Dagen bjöd på strålande väder med sol & som mest 6-7 minus ... Lägg därtill barmark & du har den perfekta utedagen (om man har tillräckligt med varma kläder förstås).


Vi började dagen med en skön morgonpromenad på cirka 2 timmar tillsammans med kompisen & hennes två goldenpojkar. Sen var det bara till att slänga i sig lite mat innan det bar vidare till Ängelholms BK för lite lydnadsträning tillsammans med en aussieägare som jag förvisso pratat med på fb några gånger, men aldrig träffat tidigare ... Mitt nyårslöfte att erövra nygamla platser samt ta nya (& nygamla) kontakter med folk jobbas alltså på ... "L" Cirka 3,5 timmar nördade vi in oss i lydnadsträning & extra glad är jag över att Pi verkar ha samma nyårslöfte som jag ... Inte nån form av osäkerhet i mötet med denna nya människa ... kanske, kanske börjar lilla fröken bli vuxen till slut ...


Danni fick börja träna idag eftersom han ju bara fick en liten snutt med träning igår ... Vi tränade lite fotgående med kommendering (han var klart störd av mina termobyxor som fladdrade lite) inkallning, framåtsändande, hopp-sitt, apportering, rutan, konen (där jag försökte dra på klick/beröm till han påbörjat sträckan mot mig), ställande med runtgående (där vi måste jobba mycket med stadgan), kryp & säkert nåt mer som jag inte kommer ihåg nu "L"


Sen var det Pis tur & hon var riktigt ordentligt på hugget ... inte störd alls över att hon inte varit i Ängelholm sen Eos dog & inte heller över att det ju faktiskt fanns en ny människa på planen som dessutom pillade på hennes apporter & så ... Vi tränade fotgående, inkallning, framåtsändande (där hon på första sträckan blev störd över att jag tog fram hennes kampis mitt i allt & började stanna till & glo bakåt, andra sträckan gick desto bättre), rutan, konen (som hon gärna fastnar vid när jag inte berömmer/klickar), dirigeringsapportering, vittringsapportering (hon blev inte störd av att det inte var jag som la ut apporter & pinnar), ställande under marsch, kryp (superduperfint, hon bara rann med), hopp-sitt, tungapportering (som vi inte har tränat på en evighet & då aldrig "på riktigt" utan endast med lek, men det fixade hon heeelt okej) & säkert nåt mer som jag inte kommer ihåg nu ... "förvirrad"


Lite socialisering blev det oxå innan vi for hemåt i form av liten promenad tillsammans med alla fyra vovsegullen.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards