annaayaeos

Alla inlägg den 3 januari 2017

Av Anna-Karin Malm - 3 januari 2017 21:00

Dagens träning bestod av sökträning tillsammans med Jane & Maria ... Vädret var väl inte det allra mest charmerande, men det var iaf uppehåll det mesta av dagen ... Danni & Pi var med & vallade rutan & fick sen sitta & vänta på sin tur medan Jane & Maria körde sina hundar.


Pi fick gå först av mina två & vi fortsätter vårt projekt "lär-dig-älska-figgen" genom att figgen har finfina kampleksaker i långa snören som de leker med när hon kommer ut. Hon kan ju det där med sök, men eftersom hon är så pass osäker med folk vill hon helst ha mig med sig ut direkt som stöd & det funkar ju inte ... Såååå idag var det tydlig, men inte så stark vind från ena sidan in mot stigen ... På den sidan låg Maria gömd & när Pi kom ut lekte de med leksaken till jag kom ut & då fick hon godis. På den andra sidan stod Jane bakom ett träd & när jag skickade Pi tog hon sig utåt i rutan med leksaken hoppande bakom sig. Två skick per sida fick hon & på det andra skicket på vindsidan missbedömde jag var Maria låg så jag skickade henne för tidigt i rutan = hon fick ingen vind på figgen. Detta löste hon dock genom att först studsa rundor & se om hon kunde se nån springa utåt i rutan, sen börja springa inåt mot mig, men vända några meter från stigen för att ta sig ut i vittringsfältet & plocka figgen ... En självklarhet med en sökhund kan det tyckas, men med en Pi, som egentligen har tyckt att det där med figgar är himla onödigt, var det ett stort framsteg ... yeah!!!


Sen fick Danni komma ut & han fick fyra figgar samt två planerade tomslag ... Dock fick jag skicka om honom ett par gånger på vindsidan eftersom han endast gick knappt halvvägs ut & där konstaterade att nä, det finns ingen figge här ... meeeen efter några omskick surnade han till & gick ut på djupet på ett fint tomslag. Ena figgen låg på vääääldigt långa 50 meter uppe på en sten & den tog han klockrent. Ja det gjorde han iofs med de andra figgarna oxå ... han är en klippa den där lille grabben.


Efter fika & genomgång gick vi en promenad tillsammans innan vi for hemåt.  

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards