annaayaeos

Alla inlägg den 5 januari 2017

Av Anna-Karin Malm - 5 januari 2017 20:32

Idag var det riktigt bistert ute ... som högst nådde termometern upp till minus 6 grader trots att solen sken ... Vinden var kall men på sina ställen var det riktigt skönt trots den låga temperaturen. Efter trädgårdspinkelink & frukost åkte vi till Segrahallen för lite lydnadsträning ... Dock hade vi en massa att tjattra om innan vi kom igång med träningen så det blev inte så långa pass per hund vi hann med, men vad gör väl det när man har trevligt?


Pi & jag blev genomkörda i nya klass 1 & jag insåg att med lite slipande på detaljer har vi ett riktigt fint program om allt stämmer ... Hon är en pärla den där lilla vovven, en riktigt bra förståelse & vilja att göra rätt & jobba bara inget hon upplever som obehagligt stör henne ... Men det blir färre & färre grejor som hon upplever som obehagligt faktiskt ... gött!!!

Fritt följ - här behöver vi främst jobba med backandet, men även lite på positionen i vänsterhalterna.

Ställande - trots att vi bara precis har börjat träningen med att jag går bakom henne & rundar henne där stod hon blixtstilla hela tiden. Dock tog hon ett par steg efter mitt kommando så det måste vi jobba med så hon får tillbaka sitt fina tvärstopp.

Inkallande - i måndags tränade vi på inkallande med ställande från ligg & därför (antar jag) var hon aningen tveksam i tempot i början av sträckan idag.

Läggande - snabbt läggande, nema problema.

Rutan - fint tempo, distinkt ställande, medvetet dk med knäböj från mig när jag la henne eftersom vi precis börjat med läggandet i rutan.

Apportering - apporten hamnade intill väggen, men det är inga bekymmer för fröken ... dock något tveksam i gripandet eftersom det inte var hennes apport annars helt okej.

Fjärrdirigering - första gången jag står på fullt avstånd. Inget framåtskuttande alls, första sitt finemang, läggandena finemang men på andra sittet fick jag säga sitt två gånger.

Hopp - plättlätt med endast "återhopp" ju.

Konen - Fint ut & runt men när jag inte berömde henne där stannade hon & började putta på konen med nosen så jag får träna på att hålla inne med beröm, klick bit för bit för att hon ska fatta att om jag inget säger ska man skynda tillbaka till mig.


Sen fick Danni komma in & köra & eftersom Pis program tog längre tid än jag trodde hann jag inte med det jag tänkt mig = köra igenom även han i nya klass 1 ... sååå vi tränade på med lite av varje ... Fritt följ med fokus på stegförflyttningar & vändningar på stället, inkallning med ställande, rutan, vanlig inkallning, apportering, konen, ställande, sättande & läggande under marsch (han har svårt för att stå stilla när jag ska gå runt honom & sättandet är himla trögt att få till) & fjärrdirigering med ett par stå oxå.


När vi tränat klart åkte vi till Tingvalla & gick en promenad tillsammans med Camilla & Solveig & deras hundar ... Pi fick en ny kompis (tror jag, hon hatade honom i början, men sen sprang de tillsammans) & Danni var rädd att bli nersprungen av tre galna golden & en galen tollare så han höll sig mestadels vid min sida ... förutom när vi gick inne i skogen & Pi jagade sin nyfunne vän då var han bara tvungen att valla dem lite grann.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards