annaayaeos

Alla inlägg den 17 februari 2014

Av Anna-Karin Malm - 17 februari 2014 22:45

Dagen har verkligen varit fylld till bredden av hunderi må jag säga. Det började med att jag & Amanda borstade igenom alla vovvarna medan vi väntade på att Pis uppfödare skulle komma så vi kunde bege oss ut i spårskogen en sväng. Skönt att få det gjort, det blir ju inte såååå ofta precis ... meeeen i alla fall ofta nog för att förhindra tovor & annat krafs på vovvarna små ...


Väl ute i spårskogen la vi spår till alla vovvarna. Jag la ett till Pis mamma Pippi & Cristina la ett till Pi. Jag la själv ett vardera till Eos & Danni innan vi knatade en sväng med alla fem vovvarna. Väl tillbaka började vi gå spåren med vovvarna ... Pis syster Plupp fick börja & så klart skötte hon sig med den äran ... Sen var det Pis tur & även hon skötte sig finemang ... I alla fall efter en stund ... I början av spåret var hon konstig & flaxig & förklaringen fick vi när vi kom fram till första apporten som var alldeles våt & där någon hade tagit godiset som låg under den samt snitseln som skulle hänga vid den ... Men, men sen spårade hon på hur bra som helst tycker jag allt. Sen fick mamma Pippi ta sitt spår & även i det hade någon varit & plockat bort snitslar lite här & där ... Himla trist när folk gör så faktiskt. Trots detta fixade Pippi sitt spår galant ... häääärligt. Sen fick Eos komma ut & spåra & hon analyserade upptaget finfint, missade godisdosan i början av spåret samt en pinne mot slutet, men spårade annars hur bra som helst ... gött!!! Till sist var det då Dannis tur & man kan ju tänka sig att han skulle vara lite långsammare än vanligt med tanke på att vi spårade igår oxå, men icke sa nicke ... Han tuffade på hur fint som helst i spåret ... riktigt skojigt tycker jag allt!!!


Innan vi for hemåt för att stoppa i oss lite mat fick först valparna - eller systrarna galenpannor kanske vi ska börja kalla dem - sen de vuxna i tur & ordning komma ut en liten sväng ... Cristina passade på att fota systrarna ... Jag hade ju ett liiiitet tag inbillat mig att Pi börjar se ut som en aussie, men nu när jag åter igen ser dem bredvid varandra inser jag att hon nog inte riktigt ser ut som en sån i alla fall ... "L"

 

Fotot är taget av Cristina Lundgren ... 

Men nåja ... vad är väl en bal på slottet?


Efter middagsintag var det så dags för kvällens boulehallsträning ... Eftersom jag anade att vi, precis som vi brukar, skulle få tidsbrist så hade jag bytt min tid så vi båda tränade i sista passet som börjar klockan åtta.


Åter igen fick Pi börja av mina tre & herrejäklar vad fokuserad hon var idag ... heeeelt underbart!!! Fritt följ börjar funka riktigt fint nu, förvisso med väääldigt korta sträckor & inte riktigt klart i alla svängar & halter, men fin position det mesta av tiden har hon, min lilla gullefia. Vi tränade även på ställanden & lägganden under baklängesfrittfölj, apporteringsövningar & framförgående. Sen fick Eos komma in & idag tränade vi på fritt följ, rutan, vittringsapportering - där hon verkligen luktade igenom pinnarna innan hon tog - sättande under marsch, fjärren & kryp. Även hon var på hugget idag, men hade lite pip för sig ... förmodligen på grund av att det är sååå himla orättvist att hon fått vänta på sin tur ... "L" Sist ut även på lydnaden var då Danni Boyse. Han var verkligen taggad idag men jobbade på finemang för det. Vi tränade lite fritt följ, ställande & läggande under marsch, kryp, fjärrdirigering, rutan - här försökte jag även få till ställandet i rutan idag & det funkade nog bäst om det låg en dosa, men ingen godis på den i rutan - & apportering.


När vi tränat klart satt vi & snackade, kollade stamtavlor & åt blåbärspaj som Danni bjöd på för att han var så himla duktig på tävlingen härom sistens ... Behöver jag nämna att det blev på tok för sent innan vi åkte hemåt? Nä, tänkte väl det ... "L"

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards