annaayaeos

Alla inlägg den 16 februari 2014

Av Anna-Karin Malm - 16 februari 2014 19:46

Denna underbara söndag åkte jag & Ingela ut i spårskogen en sväng med våra ulltussar ... Vi började som vanligt med att lägga ut spåren till alla fem & gick sen på en härlig promenad i väntan på att spåren skulle ligga till sig en aning.


Väl tillbaka fick lilla Pi börja att ta sitt spår. Till henne hade jag lagt ett spår på cirka 450 meter med fyra pinnar samt en leksak i slutet. Spåret låg mestadels inne i en granskog, men en liten bit gick ute i en bokeslinga alldeles intill stigen. Då det var en del vindfällen i området fick jag vid ett tillfälle göra en U-böj där återgången låg endast 3-4 meter från utgången ... Detta fixade dock lilla fröken Pi alldeles utmärkt. Hon stannade till finemang vid apporterna idag & tog sen upp dem efter en liten stund & fick för det klick & en dosa med gottigottgott. Hon var en liiiiten aning flaxig på en del av spåret där det friskade i rejält i vinden, men absolut inget som störde utan allt som allt skötte hon sig kanonkalas.


Sen fick Eos komma ut & ta sitt spår på 850 meter som Ingela lagt till henne. Upptaget började hon med att ta bakspår på, men hon vände av sig själv efter en 7-8 meter 6 spårade sen på hur fint som helst. Även Eos fick lite konstifika kringelikrokar på några ställen pga vindfällena, men löste det så galant som bara hon kan. En pinne av de sex plus slut som var utlagda missade hon men annars spårade hon precis så bra som bara en hund som hon kan.


Till sist fick Danni spåra & hans spår hade då legat närmare tre timmar. Trots det spårade han på heeeelt okej. Visst var han lite flaxig på något ställe & visst gick det låååångsamt, men han hittade runt spåret & hittade även de tre apporter samt slutet som jag lagt ut till honom.


Dagen avslutades med en liiiiiten sväng med alla fem ulltussarna medan mörkret föll över spårskogen.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards