annaayaeos

Alla inlägg under november 2014

Av Anna-Karin Malm - 11 november 2014 14:30

Dagen har tillbringats i sökskogen & det blev en låååång men givande dag ... Efter att Eos fått avstå söket i några veckor var hon tokladdad till tusen trots att hon fick köra först av alla ... såååå det resulterade i att hon startade med att störtskälla på ett tomt (men stängt) tält på första skicket ... det var bara att springa ut & öppna tältet för att bevisa för fröken grå att där  inte fanns nån figge ... hon höll på att riva hela tältet för det MÅSTE ju vara nån där ... flin ... Hur som helst så är jag supernöjd med det ... en såååå fin markering hon gjorde & det finns ju inga tomma, nyuppsatta, stängda legor på tävling så risken att det ska hända på tävling är minimal ... flin ... Sen fick hon en figge som även den hade finfin markering - omvänt lockande. Några tomslag sen två figgar som inte belönade följt av en figge med omvänt lockande & en figge som matade in henne ... Denna figge sprang hon dock förbi på ett slag så jag fick skicka om henne ... hon fick nog lite vittring, såg något som liknade tältet hon blindat på innan & bestämde sig för att vi inte kunde lura henne mer än en gång ... flin.


Sen fick Danni komma ut & han fick idag fyra figgar & tre tomslag ... även han började skälla på tältet i förstahörnan trots att det var tomt, men han slutade efter några skall då han förmodligen insåg att det inte satt någon inne i det ... Sen körde han på riktigt fint förutom att han var aningen grund på tomslagen på motvindssidan så det får jag försöka träna lite extra på framöver ... Mest troligt kommer jag att "mata ut" honom på djupet genom att skicka om tills han är ända ute & nån gång försöka få en figge som gått in från bakkanten som han inte får vittring på förrän han är nästan ute om det går att fixa förstås ...


Till sist, precis innan mörkret föll gick jag det spår jag lagt till Pi 1½ timme innan & som innehöll en del svårigheter (mest för matten då) men även i form av en spetsvinkel & en bit på skrådden på en slänt (ett stup). Pi jobbade på såååå fint i spåret att jag blev helt tårögd .. vilken spårtjej hon är min lilla loppa ...


En liten, liten promenad hann vi med i skymningen innan vi for hemåt ...

Av Anna-Karin Malm - 10 november 2014 14:15

Kvällen blev som vanligt låååång ... Jag vet inte riktigt var tiden flyger iväg, men som alltid när vi tränar i boulehallen blir klockan på tok för mycket innan vi är klara ... "L" Det blev ju inte bättre för att vi ägnade första stunden av vår träning åt att fika lite ... Crissi tyckte nämligen att mitt & Eos godkända resultat i elitspåret absolut genererade i en gofika ...   


Såååå ... Eftersom Pi var i höglöp så fick grabbarna i gänget börja med att träna & sen var det då mina vovsegulls tur ... Eos fick börja vilket hon var såååå lycklig över ... Vi tränade en del på treans moment då vi ju anmält oss till en lydnadstävling oxå innan vintervilan ... & så tränade vi en aning på saktagåendet & inkallningen i framåtsändandet, hela framåtsändandet får ju inte plats i hallen ... Vi passade även på att träna på inkallning med ställande & hoppade helt över läggandet då hon ju kan det & jag inte vill att hon gör som i lördags & lägger sig på ställandet fler gånger på tävling ... flin.


Sen fick Pi komma in & köra lite ... vääääldigt ostrukturerad blev vår träning då hon inte är helt bekväm med att ha på sig tikskyddet ... Meeen hon hade en god vilja & bra fokus när hon inte stördes av det. Nu börjar jag verkligen längta efter att tävlingsdebutera med henne ... men först behöver vi träna på platsen lite mer samt lägga på lite medvetna störningar ... Jag tror iofs inte att hon blir så värst störd av saker som sker runt henne så länge hon känner sig trygg med dem ... det är nog värre med främmande hundar & människor som hon inte riktigt har koll på tror jag bestämt.


Till sist fick Danni komma in & träna & han var såååå taggad ikväll ... allt gick i 190 ... minst ... Vi fick till några finfina rutskick, bra apporteringar med fina avlämnanden nu när jag säger sitt istället för loss & en hel del annat fint, men fria följet var en katastrof med liten boyse snett framför mig så gott som hela tiden ... flin.

Av Anna-Karin Malm - 9 november 2014 18:18

Tänk ändå vad det ena kan ge det andra ... Trots att jag ju knatade ett 1500 meter långt spår med Eos igår var jag såååå sugen på att spåra med vovsegullen idag ... Dessutom kände jag att Pi verkligen behövde få lite nosarbete innan helgen var slut ... Såååå jag tog mitt pick & pack & begav mig upp i "min" skog ... Väl där kände jag för att busa till det en aning så jag la två spår med möjlighet för uppletande av spåret, det ena mycket djupt (säkert närmre 60 meter) & det andra på cirka 30 meters djup. Det tredje spåret var ett vanligt, lite kortare spår till Danni ... I samtliga spår la jag istället för pinnar dosor med godis ... fem i vardera av de längre spåren & tre i Dannis ...


Sen gick vi på en promenad medan spåren låg till sig ... Väl tillbaka vid bilen bestämde jag mig för att om Eos skulle bakspåra skulle jag packa in henne i bilen & låta Pi ta det spåret för att sen låta Eos spåra det spår jag tänkt till Pi ... Eos jobbade sig jättefint ut ända till hon hittade spåret trots att det var så vansinnigt långt ut till det ... gött ... sen började hon att ta bakspår, men vände själv precis innan jag tänkte bryta henne & spårade sen som den spårgudinna hon är genom hela spåret ... hon var vääääldigt förvånad över att hitta fina dosor med godis i spåret istället för pinnar ... det har jag nog aldrig haft till henne annat än efter upptagen ... "L"


Sen gjorde jag ett test med Pi & selade på henne en bit från spåret & gick snett mot spåret för att se vad hon gjorde när hon stötte på det ... Hon stannade till & gjorde en analys i ett par sekunder innan hon, självsäkert, valde rätt håll ... jiiihooo!!! Sen spårade även hon såååå fint att jag blev helt lyrisk ...


Även Danni spårade finemang så klart ... Han är ju världens bästa Danni ju ... "L"

Av Anna-Karin Malm - 8 november 2014 17:30

Sååååå gött ... idag var jag & Eos & tävlade elitspår igen efter att de ringt in mig i torsdags kväll ... jag trodde inte att jag hade skuggan av en chans att komma med då de bara hade tio platser & jag stod som fjärde reserv, men med kom jag & det är jag himla glad för idag ... tänk att få gå på vintervila med ett godkänt resultat i bagaget & ha lite tankar om vad som behövs tränas på ... inte alls illa tycker jag ... "L"


Efter samling & lottdragning, där jag drog startnummer fem, bar det av ut till spåren. Mitt spår låg på en av strandängarna vid Järavallen i en hästhage ... Där var dock inga hästar just då, men gott om hästbajs & en massa intressanta kaninhål ... "L". Upptaget gick bra så till vida att Eos hittade spåret bums, dock bakspårade hon, men då är det ju bara att vända på steken & spåra åt andra hållet så kommer man iväg ut ur rutan iaf ... Vi gick sen länge & väl innan vi hittade första pinnen ... sen tog det en halv evighet innan vi hittade pinne två oxå ... mellan dessa två pinnar hade vi hittat högar med tång samt en kanin som Eos inte verkade se, dock nosade hon rundor en aning efter den innan vi fortsatte med vårt uppdrag ... Efter pinne två hittade vi ytterligare tre pinnan samt slutpinnen & gissa om jag var glad att vi tagit oss runt ... yeah!!! Betyg på spårandet var 7 på upptaget i och med bakspåret & 8 på spåret i och med de två saknade pinnarna.


Sen bar det av till klubben för uppletande & det gjorde Eos riktigt fint. Hon letade igenom rutan bra & hittade alla fyra föremålen innan de ens hade hunnit säga att det var en minut kvar, dock tuggade hon en aning på några av prylarna, de var ju så fiiiina ... "L" Lite applåder fick vi dock av de som stod & tittade, vilket värmde gott ... Betyget blev 8,5 & 9.


Sen var det dags för platsliggning samt stegklättring. När de sköt på platsen tyckte alla att det var vääääldigt höga skott ... som tur var brydde ingen av hundarna sig om det ... Eos betyg blev 9,5 & 10 ... Stegklättringen genererade i betyget 9 av båda domarna då hon tvekade en aning på vägen ner.


Till sist var det så dags för själva lydnadsdelen & Eos kändes ovanligt seg här ... inte alls på hugget som hon brukar tyckte jag ... dock var hon tillräckligt på hugget för att få hyfsat fina betyg på de moment som ingen av oss klantade till det ... Dock klantade vi till det för oss på hela tre moment ... Inkallningen - här la sig Eos på ställandet ... hm ... Framåtsändandet - här sprang Eos rakt ut i sidled, först åt höger & sen åt vänster ... Jag tyckte att hon vindade nåt åt höger redan under fria följet, men vad har jag ingen aning om ... & så Skallet - här var det min tur att klanta mig ... jag glömde bort att det ska vara sju sekunders tystnad innan momentet är slut & började flina & klappa om Eos när de sa att jag skulle kommendera tystnad eftersom hon slutade aningen för tidigt ...  Roligt var i alla fall hur fint hon kröp idag ... hon gjorde båda vinklarna såååå fint ... dock är hon något hög bak, men vad kan man begära av en gammal dam? Dessutom gjorde hon en riktigt fin andrasträcka på framåtsändandet.


Nuffror & domarkommentarer ...


Fritt följ   8 & 7 (pos. segt s. & parallellitet, dk)

Inkallning med stå & ligg   7 & 6 (ligg ist. f. stå, steg vid ligg & fel position, ojämnt tempo)

Framåtsändande   0 & 0 (dk, snurr, stannar upp, dåligt ut första & allt för många kommandon)

Krypande   7 & 7 (pos, hög bak & hög bak)

Skall   0 & 0 (föraren utför ej avslut & för.misstag)

Metallapport   9 & 8 (tempo in & ojämnt tempo, sitter snett)

Tungapport   9 & 8,5 (tempo in & ojämnt tempo, sitter snett)

Hopp   9,5 & 9 (snett sitt & sitter snett)

Stege   9 & 9 (tvekan & tvekan ned)

Platsliggning   9,5 & 10 (lite oro)

Uppletande av spår   7 & 7 (bakspår)

Spårning   8 & 8 (5+slut 27 minuter)

Uppletande   8,5 & 9 (lätt tugg, sent åtlytt kommando & lätt tugg)

Sammanlagt fick vi ihop 469,5 poäng & blev alltså godkända med marginal ... Certpoäng känns absolut inte ouppnåeligt ... med ett bra upptag, minst en pinne mer med i spåret samt poäng på alla momenten i lydnaden så är vi där ... & det KAN vi ... såååå vi kommer igen till våren ... :)

Av Anna-Karin Malm - 4 november 2014 18:30

Dagens sökträning blev en förvirrad historia ... flin ... den ena var nog mer förvirrad än den andra, men vad gör väl det bara man har roligt tillsammans med sina vovvar ...


Danni & Pi fick träna sök idag & så fick Eos spåra ... Danni fick sex figgar & det fixade han galant & även Pi fick sex figgar idag ... dock hade hon aningen svårt att ta sig ut i rutan vid några tillfällen, men det är ju inte så konstigt med tanke på att jag endast gjort detta "på riktigt" en gång tidigare ... Dock använde hon sin näsa finemang & hittade till & med en figge i en låda & hon lekte finfint med figgarna samt hade tid att äta sitt godis där oxå ... det går framåt med den lilla blåa fröken ...


Eos spår låg tyvärr inte så länge det borde legat då jag inte kunde lägga det förrän precis innan fikat & klockan då var ganska mycket alla redan ... meeeen vilket spår hon gjorde ... klockrent upptag & sen spårade hon på riktigt, riktigt fint ... härligt!!!


Dagen avslutades med en ensam promenad med mina blådårar ...

Av Anna-Karin Malm - 3 november 2014 18:45

Kvällens träning var en trött historia ... skoj hade vi i alla fall & vad jag minns gick träningen finemang ... vad vi tränade har jag dock inget större minne av då jag som vanligt slarvat med uppdateringarna & är typ en vecka efter med detta ... "L"


Ååååh minns iaf att Eos gjorde vittringsapportering bra samt fick prova på att springa till kon & sen vidare till rutan. & att Danni även idag satt kvar finfint vid apporteringen när jag sa sitt istället för tack ... & så att Pi hade tikskydd på sig & var himla störd av det ... flin.

Av Anna-Karin Malm - 2 november 2014 19:00

Ännu en tidig söndagsmorgon har ägnats åt försök till spårtävlande ... Denna gången åkte vi till Tollarp, drog vi startnummer ett, kom inte ut ur rutan & fick åka hem igen ... Dock hade vi, efter lite strul, till slut hittat spåret, bakspårat & var nästan ute ur rutan när tiden gick ut så vi fortsatte spåret utom tävlan & tog oss runt det med fyra pinnar samt slut vilket kändes skönt ... Hela tre strömtråds/stengärdesövergångar fanns det i spåret vilket försvårade det en aning, men runt kom vi som sagt ...

Av Anna-Karin Malm - 1 november 2014 19:00

Eftermiddagen ägnades åt ett besök i Ängelholms hembygdspark följt av lite lydnadsträning på klubben med bästaste Crissi som sällskap.


Eos fick framför allt träna på bruksmomenten & gjorde en inkallning med ställande & läggande som var såååå bra med Eosmått mätt ... Även framåtsändandet & krypet var helt okej ... Härligt!!!


Danni fick mestadels träna på tvåans moment & han gjorde bland annat ett jättefint rutskick idag ... Jag kom även på att han inte reser sig upp när jag tar apporten om jag istället för att säga loss eller tack säger sitt så det får vi börja med ... "L"


Pi var sååå på hugget idag trots att hon ju löper & gick riktigt fint faktiskt ... Nåja ... utom när hon kom på inkallningen i full hundranittio & hoppade med framtassarna rakt in i min mage så jag höll på att ramla baklänges förstås & hon sen inte riktigt kunde sitta still & vänta tills jag kallade eftersom hon hade sån förväntan på att få göra om det igen ... flin.


Som vanligt när jag träffar Crissi rann tiden iväg allt för långt innan vi fick ändorna ur vagnen & for hemåt i skymningen ... 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards