annaayaeos

Alla inlägg den 2 augusti 2012

Av Anna-Karin Malm - 2 augusti 2012 21:15

Idag bar det av till Markaryd & Solhaga för den första av fyra dagars träningsläger för Eva Bodfäldt ... Idag var det förvisso bara föreläsning på kvällen, men vi körde upp lite tidigare & åkte ut i skogen för att träna lite grann. Det var extremt varmt & kvavt så istället för att lägga ett rejält spår till Eos & ett till Danni körde vi, efter att ha gått en promenad uppletande.


Eos fick fem prylar, ett i var & ett av de bakre hörnen, ett mitt på bakre baslinjen & två mitt i rutan nånstans ... & inte märkte jag av nån värme här inte ... Hon jobbade på såååå fint såååå fint & plockade alla fem prylarna utan några problem. En aning aning tugg på något av föremålen fick hon dock, men vem kan vara perfekt???


Danni fick utmaningen att leta upp fyra prylar idag, ett i vardera av de bakre hörnen samt två mitt i rutan nånstans & även han jobbade såååå bra. Han bara älskar att få jobba med näsan & det är en fröjd att se hans arbetsglädje när han springer där ute & jobbar för fullt. Han var idag även hyfsat duktig på avlämnandena & sprang inga extrarundor alls. Dock satt jag ner när han kom in med prylarna.


När vi var klara med uppletandeträningen bar det av tillbaka till Solhaga & den stundande föreläsningen. Det Eva hade att säga kändes dels spännande, dels helt galet ... Eva menar på att vi ska utmana våra hundar mer & utsätta dem för störningar som gör att de ibland misslyckas med uppgiften & på så vis inte får sin belöning. Detta ska få hunden förbannad & ge den jävlar anamma att göra momentet ännu bättre & utan att låta sig störas för att få sin åtråvärda belöning. Att folk ska stå inne på planen & vifta med godis när jag kör med Eos utan att hon ska tappa koncentrationen känns ganska otroligt ... Men, men, vi får la se hur det går imorgon när vi ska träna våra hundar då ...


Eva menar oxå på att vi ska lära in så många olika belöningar som möjligt & om man t.ex har en hund som inte gillar att kampa ska man visa den godis & sen "tvinga" den att kampa för att få sin godisbit ... Det där med att lära hunden olika belöningar har jag ju gjort med Danni som inte var sååå intresserad av kamp från början. Nu uppskattar han det nästan mer än godisbelöningen ... När det gäller Eos kan man ganska säkert säga att hon uppskattar alla sorters belöningar från beundran, klapp i händer, röstebelöning, kel & gos, leksaker i alla former till godis/mat i alla former ... Det hon älskar mest av allt är dock mat & godis i alla former ... Konstigt nog har hon, trots att hon är den mest matfixerade hund som trampat denna jord, godis som är godare & godis som är liiiite mindre gott ... man märker alltså nyanser där ... Inte när hon väl får belöningen men när hon kämpar för att få den.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards