annaayaeos

Alla inlägg under april 2012

Av Anna-Karin Malm - 16 april 2012 09:00

Kvällens lydnadsträning var tänkt att avverkas tillsammans med sökgänget ... Dock dök det endast upp en förutom jag ... Vi höll till i Åstorp idag vilket är riktigt skönt ... man är liksom hemma & fem minuter senare är man & tränar ... När träningen är slut är man hemma på en gång igen ... "L" Hade det varit tävling idag hade jag & Eos haft vår uppflyttning i vår hand för hon gick riktigt, riktigt bra!!! Underbart!!!


Jag började träna med Eos & som sagt innan gick hon finemang ... Framåtsändande - godkänt, kryp - godkänt, tungapportering - godkänt (förvisso råkade hon sätta sig en halv meter framför mig först ... & de andra momenten var klart godkända även de) ... Smolket i bägaren för kvällens träning var dock vittringsapporteringen som jag fick till en så bra övning på här för leden ... Ikväll fingerade det inte alls ... Jag hoppas & tror dock att det handlade om att jag har liiiiite för bråttom & inte kör igenom alla stegen ... Jag MÅSTE ta mig i kragen & träna lite varje dag på detta momenten ... Jag är dock osäker på hur länge pinnarna måste ligga för att bli avvittrade innan man kan använda dem igen ... Men, men skit samma med vittringen ... Målet är ju brukset så vi jobbar vidare med dem momenten.


Med Danni körde jag fritt följ, framförgående, hopp-sitt, apportering (som strular med avlämnandet), inkallning, platsläggande samt lite agility som han ju äääälskar!!!


Som avslutning, när jag skulle plocka in gubbar & koner jag använt fick bägge hundarna springa & leka på planen med en skinntrasa & som de sprang - tokisarna.


Av Anna-Karin Malm - 13 april 2012 09:00

Dagens lydnadsträning var tänkt att avverkas på Bjuvs BK, men när vi kom dit var där fullsmockat av folk & BPH - tester pågick för fullt ... Såååå vi rastade av hundarna innan vi begav oss till Åstorps BK & tränade ett tag istället. Där var det endast några som tränade agility som vi fick dela plan med, men det fungerade kanonkalas ... Fast Eos kollade bort mot dem flera gånger ... Där var nämligen en stor sheltie som, i färg & teckning, påminde om Aya ...


Med Eos körde jag, i vanlig ordning, igenom de moment som ingår i högre klassen & jag fick hjälp av Jane & Anne att agera grupp på framåtsändandet ... Idag hade jag en spann som snabbtarget framför gruppen i början vilket förvirrade fröken grå en aning när den sen plockades bort, men till slut gick det bra iaf ... Danni fick träna en sväng även han men han var märkbart störd av att det var nya hundar med i "gruppen" ... Eva hade en vän med två collies med sig ... Den svarta gick väl an, men sobel får man absolut inte vara om  man ska träna med oss ... Asg ... Trots detta tycker jag nog att träningen som helhet gick bra.

Av Anna-Karin Malm - 12 april 2012 09:15

Tänk ändå vad underbart det är med våren ... Kvällarna blir sååååå långa när det blir lite ljust ute så man till och med kan hinna med att träna lite spår trots att man jobbat till fyra ... Häääärligt. En krass sak att tillföra är att man faktiskt hinner en hel del mer träning med bara två hundar än med tre ... trots att den ena då var pensionär ... På cirka två timmar hann jag idag med att köra upp till skogen, lägga två spår, gå en promenad, gå spåren & köra hem igen ... Med en tredje hund hade det tagit minst en halvtimme längre tid ... Ja, ja jag vet, men jag måste försöka se det som är positivt i det hela.


Eos spår var cirka 750 meter långt med sju apporter samt slut. Det låg inne i en granskog där det rör sig mycket vilt. Hon fick till ett näst intill klockrent upptag, sprang över en apport, men spårade annars i spårkärnan i princip hela tiden ... Hääärligt!!!


Dannis spår var cirka 250 meter långt med två apporter, två vinklar & råttan som slut ... Han spårade sååååå bra idag ... Så bra att han t.o.m gick rakt över en apport utan att registrera den ... Han gick även förbi första vinkeln med fem-tio meter innan han registrerade att spåret var borta ... Då blev han MYCKET konfunderad innan han till slut lyckades leta sig tillbaka till vinkeln igen ... Sen spårade han finemang igen & tog nästa apport, vinkel nummer två & råttan utan problem ... Gött!!! 

Av Anna-Karin Malm - 10 april 2012 19:08

Idag har det banne mig regnat precis hela dagen ... Det var till & med så pass vått & kallt & ruggigt att jag kände hur skönt det var att slippa oroa mig för att Aya låg i bilen & frös & mådde dåligt ... Dagens ruta var riktigt rolig ... öppen, hög granskog med en del hålor & stengärden i vilket gjorde att vinden for rundor lite hur som helst samtidigt som vi mestadels hade full koll på hundarna & var de befann sig.


Eos fick idag två figgar i vardera förstahörnan som var helt passiva tills jag klickade. Den ena av dessa figgar låg i kompostburen som var omgiven av två presenningar samt även invirad i en tredje presenning för att verkligen vara heldold. Sen fick hon ett tomslag medan en av figgarna knatade låååångt ut på cirka 75-80 meters djup till en håla som var omgiven av en stenmur & några låga granar. Denna figgen skulle klicka efter att Eos skällt si sådär 10-15 gånger samt belöna henne. Efter att ha tagit denna figgen fick hon två tomslag till innan hon fick ytterligare två figgar, en på djupet & en i en liten håla på cirka 25 meters djup. Dessa två figgar belönade med en godbit en gång innan jag kom ut. Som avslutning fick hon två tomslag med efterföljande megabelöning. Hela sökövningen gick verkligen kanonkalas & det märktes hur roligt Eos tyckte det var ... Hon gillar verkligen sina tomslag & att få belöning av mig för att hon gör dem ... spikrakt & snabbt går hon ut ...


Danni fick idag två tant sök som start & sen flyttade dessa fram två gånger ... sista figgen på varje sida gick vi med & placerade ut som ett halv tant sök. Han gick riktigt bra de fyra första figgarna, den femte gick hyfsat bra även den men på den sista blev han rejält trött ... trots det gick han ut & tog figgen, men det märktes i hans intensitet såväl i farten ut som i skallet att han var trött.


Efter fikat fick Eos ett uppletande med fyra prylar på bakre linjen & Danni fick en budföring innan vi gick på promenad i regnet ...  

Av Anna-Karin Malm - 9 april 2012 17:30

Dagen till ära träffades vi ett tappert litet gäng i Svalöv & tränade lydnad i regn, blåst & kyla ... Jag måste medge att jag verkligen, verkligen längtar efter de där ljumma sköna vårdagarna mer än nånsin just nu ...


I vanlig ordning tränade jag på framåtsändande ... Jag ville även haft hjälp med kommendering i fria följet, men efter att de jag tränade med hade stått grupp i en evighet, då vi var tre stycken som skulle köra så var det ingen som verkade ha nån större lust att kommendera mig ... synd eftersom jag vet att vi behöver bli kommenderade utan att vi gör som tävlingsledaren säger ... men, men så är det ibland ... När det gäller framåtsändandet kan jag i alla fall konstaera att jag just för tillfället är nöjd bara Eos går ut, går rakt & kommer in i fotposition när jag kallar ... Huruvida hon galopperar, travar, skrittar & bryter vid gruppen skiter jag högaktningsfullt i just nu ... Vi ska bara tanka positiva vibbar samt känslan av lyckanden ...


Vi hann även med lite annan träning, bl.a en platsliggning med skott där en stod bredvid oss & klickade på sin hund flera gånger ... dessutom hade Maria, som sköt lagt sina hundar bakom våra, på andra sidan staketet ... Kanske gjorde något av detta att Eos reste sig mot slutet, kanske var det att hon fick en doft i näsan från någon tappad godbit - vad vet jag, men hon ställde sig upp precis i slutet av platsliggningen ... Det räckte däremot att jag tittade fram så sjönk hon ner i liggande igen ... Hon VET vad som förväntas av henne ... hi, hi, hi ...


Danni fick lite agilityträning samt lite lydnadsträning ... Positivast idag var nog framförgåendet som satt som en smäck ... Även hoppet var riktigt bra ... förvisso med en dosa med en godbit på på andra sidan hindret, men ändå ... Någon apportbock hade jag inte med mig så jag fick låna en av Maria & den var ju himla konstig ... så pass konstig att man var tvungen att provtugga lite på den istället för att komma med den till mig ... "L" 

Av Anna-Karin Malm - 8 april 2012 19:41

Ännu en högreklasstävling är nu avverkad, denna gång i spår, & jag börjar allvarligt tvivla på att vi någonsin kommer att ta oss ur denna klassen ... Alltid är det något, litet som strular till det ... Den allmänna känslan för dagen var dock att Eos orkade igenom hela tävlingen utan problem & var glad & pigg ända in i slutet med undantag för framåtsändandet som det märks tydligt att hon blir osäker på ... Ett par andra, onödiga missar på krypet & skallet gjorde att vi inte nådde riktigt ända fram idag heller ... sååååå det är bara att träna, träna, träna ... Men, men med en totalsumma på 488,75 poäng (480 poäng är uppflyttning) & endast 6,75 poäng ifrån uppflyttningsgränsen på lydnaden känns det åter igen som att vi har det i princip när som ... Det är bara så att ALLT ska stämma på en & samma dag ... suck ... Nåja, vi vann i alla fall sammanlagt, men vad hjälper väl det ... Nuffrorna??? De kommer här ...


Vi började med spåret ...

Uppletande av spår   10 & 10 (Bra upptag) Detta är jag riktigt nöjd med ... hon gick sakta ut till spåret, ställde sig & analyserade det på en halvmeters längd en liten stund & bestämde sig sedan för vilket håll spåret gick åt, sen var det bara att hänga på ... Gött mos!!!

Spårning   9 & 9 (19 minuter 6 + slut) I slutet gick Eos förmodligen av spåret för att checka något & när hon var på väg att leta sig tillbaka fick hon vittring på spåret efter slutet & spårade sig i bakspår till slutpinnen ... tror jag ... 


Sen var det en stunds vila & fika innan uppletandet ...

Uppletande   10 & 9,5 - Här gjorde hon verkligen ett strålande arbete & jag fick fint beröm från den ena domaren ...


Efter lunchpausen var det så dags för lydnaden ...

Platsliggning   9 & 9 (lite pip & oro)

Fritt följ   7,5 & 8 (växlar position & tveksam i vändningar & några halter)

Inkallning med ställande   8 & 8,5 (oro, långt stå & steg, tempo)

Framåtsändande   0 & 0 (För långt & för långt ut 1:a sträckan, snett, går ej in till fö, dk)

Krypande   5 & 6 (Långt fram, sätter sig i halten, fö böjd & sätter sig i halt, hög bak) Hm det var läääänge sen hon satte sig upp i halten eller ens tänkte på att göra det ... typiskt!!!

Skall   7 & 8,5 (Tystnar & litet uppehåll) När hon började skälla började någon hund skälla vid bilarna ... Eos tystnade & lyssnade ... TÄNK om Danni Boyse är i fara tycktes hon tänka ... "L"

Tungt föremål   8 & 8,5 (Tempoväxling, tvek vid app. & sned sitt, tempot)

Hopp över hinder   10 & 8 (Vidrör på uthoppet) En liten klo slog i vilket den ena domaren hörde, men inte den andra ... "L" 

Av Anna-Karin Malm - 5 april 2012 07:45

Eftersom det ju är röd dag imorgon bestämde jag & Jane oss för att ta vår fredagsträning redan idag ... Vi åkte till Ängelholm där vi stämt möte även med Anne & Eva.


Eos & jag körde igenom högreklassmomenten & jag märkte att hon, även idag, slog i hindret på uthoppet ... Jag tror att jag på något vis förskjutit avståndet mellan oss & hindret & att det är det som spökar ... Vi provade nämligen på lite längre, samt kortare avstånd oxå & ungefär en meter kortare var receptet ... Annars tycker jag att hon gjorde ett bra jobb idag där vi fick till både inkallning, framåtsändande & kryp riktigt hyfsat ... Även ingången med tungapporteringen var riktigt bra ... Nu ska det alltså bara sitta på tävling oxå ... Asg ...


Med Danni tränade jag på appellens samt ettans moment & trots att vi var fyra på plan & att det är en massa trafik & folk som rör sig på vägen längs planen tycker jag att han höll fin fokus på uppgiften det mesta av tiden. Han har börjat fatta hopp-sitt samt platsläggande under marsch.  Vid apporteringen där jag har fått hålla honom medan jag kastat apportbocken innan har han, efter att jag tränat honom på att sitta kvar, börjat bli osäker på om han får gå ut lr inte så där har vi helt plötsligt dk istället ... Framförgåendet gick riktigt bra idag oxå ... Vi körde även budföring på cirka 25 meter & han sprang som bara den även idag. Vi avslutade träningspasset med en platsliggning som gick bra även den.


Innan vi for hemåt åkte vi ut till Sibirien & gick en lång runda med Jane & hennes vovvar ... Skönt, men sorgligt då jag vet hur underbart Aya tyckte det var att gå längs stranden ...

Av Anna-Karin Malm - 3 april 2012 07:30

Trots det som hände igår kände jag att jag ville bege mig ut i sökskogen idag ... Trött, ledsen & förvirrad - ja - men jag vet ju att mina hundar & träning med dem är det bästa sättet för mig att bearbeta sorgen ... Mina hundar var med när vi vallade rutan & fick sen sitta i bilen & vänta tills de andra hundarna kört innan det blev deras tur att träna.


Danni var först av mina idag, till Eos stora förtret ... Till honom hade jag beställt två tant sök & fyra vanliga figgar. De två tant söken gick kanonkalas samt den tredje figgen, men sen var han lite osäker på vägen ut & stannade & tittade på mig & skällde ett par gånger ... Han gick dock ut efter ett tag när han inte fick respons från mig & hittade sina figgar fint. Näsan är det minsann inget fel på ... "L" Till min stora förtret hade jag råkat tappa hans koppel någonstans i rutan under tiden vi tränade ... suck!!!


Sen var det Eos tur & laddad var hon till max den lilla pestråttan ... Till henne hade jag beställt ett tomslag i ena hörnan samt en figge (i bur med presenningar över, i den andra ... Sen två tomslag, en figge, två tomslag, en figge osv ... Sammanlagt fem figgar & elva tomslag var det tänkt ... Det sista tomslaget, i slutet av rutan, blev dock till tre tomslag då Eos valde att gå snett istället för att ta sig över en massa vindfällen ut mot sista hörnan, andra gången jag skickade henne där gick hon ner i ett hål & drack, men tredje gången tog hon sig finfint ut genom/över all bråten till hörnan ... KANON!!!


Efter fikat körde jag uppletande med Eos ute på ett kalhygge. Sex föremål fick hon & det märktes på de två sista att hon var en aning avmattande, men hon fixade det bra iaf. Sen körde jag budföring med Danni & idag gick jag cirka 25 meter ifrån & han sprang kanonkalas!!!


Vi avslutade med en gemensam platsliggning innan vi gick ut på en långprommis med vovvarna ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards