annaayaeos

Alla inlägg den 8 april 2012

Av Anna-Karin Malm - 8 april 2012 19:41

Ännu en högreklasstävling är nu avverkad, denna gång i spår, & jag börjar allvarligt tvivla på att vi någonsin kommer att ta oss ur denna klassen ... Alltid är det något, litet som strular till det ... Den allmänna känslan för dagen var dock att Eos orkade igenom hela tävlingen utan problem & var glad & pigg ända in i slutet med undantag för framåtsändandet som det märks tydligt att hon blir osäker på ... Ett par andra, onödiga missar på krypet & skallet gjorde att vi inte nådde riktigt ända fram idag heller ... sååååå det är bara att träna, träna, träna ... Men, men med en totalsumma på 488,75 poäng (480 poäng är uppflyttning) & endast 6,75 poäng ifrån uppflyttningsgränsen på lydnaden känns det åter igen som att vi har det i princip när som ... Det är bara så att ALLT ska stämma på en & samma dag ... suck ... Nåja, vi vann i alla fall sammanlagt, men vad hjälper väl det ... Nuffrorna??? De kommer här ...


Vi började med spåret ...

Uppletande av spår   10 & 10 (Bra upptag) Detta är jag riktigt nöjd med ... hon gick sakta ut till spåret, ställde sig & analyserade det på en halvmeters längd en liten stund & bestämde sig sedan för vilket håll spåret gick åt, sen var det bara att hänga på ... Gött mos!!!

Spårning   9 & 9 (19 minuter 6 + slut) I slutet gick Eos förmodligen av spåret för att checka något & när hon var på väg att leta sig tillbaka fick hon vittring på spåret efter slutet & spårade sig i bakspår till slutpinnen ... tror jag ... 


Sen var det en stunds vila & fika innan uppletandet ...

Uppletande   10 & 9,5 - Här gjorde hon verkligen ett strålande arbete & jag fick fint beröm från den ena domaren ...


Efter lunchpausen var det så dags för lydnaden ...

Platsliggning   9 & 9 (lite pip & oro)

Fritt följ   7,5 & 8 (växlar position & tveksam i vändningar & några halter)

Inkallning med ställande   8 & 8,5 (oro, långt stå & steg, tempo)

Framåtsändande   0 & 0 (För långt & för långt ut 1:a sträckan, snett, går ej in till fö, dk)

Krypande   5 & 6 (Långt fram, sätter sig i halten, fö böjd & sätter sig i halt, hög bak) Hm det var läääänge sen hon satte sig upp i halten eller ens tänkte på att göra det ... typiskt!!!

Skall   7 & 8,5 (Tystnar & litet uppehåll) När hon började skälla började någon hund skälla vid bilarna ... Eos tystnade & lyssnade ... TÄNK om Danni Boyse är i fara tycktes hon tänka ... "L"

Tungt föremål   8 & 8,5 (Tempoväxling, tvek vid app. & sned sitt, tempot)

Hopp över hinder   10 & 8 (Vidrör på uthoppet) En liten klo slog i vilket den ena domaren hörde, men inte den andra ... "L" 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards