annaayaeos

Alla inlägg den 22 april 2012

Av Anna-Karin Malm - 22 april 2012 07:45

Idag har vi så avverkat ännu en söktävling & den var väl si sådär ... Jag testade idag ett nytt koncept som KAN vara orsaken till hennes obstinata beteende, men jag vet inte om det berodde på det lr nåt annat ... Hon fick INGEN FRUKOST ... Det var den gången jag provade på det må jag säga ... "L"  


Med ett kasst betyg i söket var jag riktigt nära att bryta, men jag bestämde mig till slut att köra på & ta det hela som ett tillfälle att träna ... Mest nöjd när det gäller söket är jag över att Eos verkligen orkade igenom rutan, samt att hon, när jag verkligen pekade henne bakåt i rutan, gick snett bakåt & rundade den lilla knallen jag bett henne om ... En av domarna sa efteråt att han ville slå mig på käften när jag gjorde det eftersom de såg på henne när hon kom ut på stigen efter toimslaget innan att hon hade sistafiggen i näsan ... Detta missade dock jag eftersom jag redan siktat in mig på nästa skick ... Att hon ändå löd mig tycker jag känns riktigt, riktigt bra. Att hon INTE löd mig dessförinnan känns dock mindre bra ... Vid ett tillfälle galopperade hon längs stigen & sket högaktningsfullt i att jag först kallade & sen skrek & stampade ... Inte förrän jag visslade vände hon ... En sak till som var mindre bra var att hon lämnade de två första figgarna för att möta mig på vägen ... Here we go again ... suck!!! Vidare i tävlingen ... Uppletandet var, med Eos mått mätt, kasst, men det betalade bra ... Lydnaden var si sådär & jag valde att avbryta framåtsändandet när hon sneddade på 1:a-sträckan & gjorde det sen som en träning där jag berömde henne mycket för att hon gick rakt & genom gruppen som hon skulle ... Detta hoppas jag sitter i till nästa helg då vi ska på det igen ... Nuffrorna blev som följer ...


Fritt följ     7 & 7 (s.s. går långt fram tränger & pos. tempo)

Inkallande m ställande     8,5 & 9 (tempot & något långs. stannade)

Framåtsändande     0 & 0 (långt ut i sida & utanför gruppen)

Krypande     7 & 7 (hög bak & hög bak)

Skall     8 & 6 (stannade tidigt & slutar tidigt)

Tungapportering     9 & 9 (s. snett & ss)

Hopp ö hinder     10 & 10

Platsliggning     9 & 9 (gnäller & gnäller + oro)

Sök     7 & 7 (3 fig. olydnad, lämnar fig)

Uppletande     9 & 9 (3 föremål tugg)


Summa sumarum; 434 poäng varav 198 poäng på lydnaden (= 2 poäng över uppflyttningsgränsen på den delen) Ja, ja ... godkända blev vi i alla fall ... fast jag VILL ju ha uppflyttning nu ... suck!!! Men vad är väl en bal på slottet???



Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards