annaayaeos

Alla inlägg den 20 september 2011

Av Anna-Karin Malm - 20 september 2011 13:45

Dagen bjöd på härligt höstväder med uppehåll & bara en aningens blåst. Kanske inte helt optimalt när man är i sökskogen, men jag tycker det bara är bra att det är lite vind emellanåt när man tränar ... Det försvårar ju för hundarna & de behöver utmaningar.


Alla mina hundar fick hänga med & valla rutan idag & dagens ruta blev rejäl ... cirka 250 meter lång & rejält djup på sina ställen. Vi använde en skogsväg som stig & bitvis var det rejält brant för hundarna när de skulle bege sig ut i rutan.


Danni fick börja av mina hundar & även idag fick han fem figgar. Två som visade honom godis & gick ut i rutan medan han fick gå iväg en stund för att inte se var de tog vägen. Sen flyttade de framåt ute på djupet efter hand som vi tog dem. Danni var bara såååå duktig idag & drog iväg ut på rejäla slag & letade. På en av figgarna hade han varit ute länge, länge innan han skällde till ... Efter ett skall dök han upp ovanför mig & tittade ner på mig innan han bestämde sig för att springa tillbaka till figgen & skälla mer. Jag tror att det handlade om att han varit ute läääänge & sökt innan han hittade denna figgen & inte riktigt visste var han hade mig så då var han tvungen att kolla att jag hade hört honom ... "L" En av figgarna låg ovanför ett högt stenparti som var så brant att jag knappt kunde komma upp för det, men det var inga som helst problem för mister stenget.


För Eos hade jag planerat följande;

Först 4 tomslag, sen två figgar varav den ena flyttar framåt för att bli hittad en andra gång & den andra följer med mig ut på stigen. Innan jag skickar på den figge som flyttat fram får Eos se den andra figgen gå ut på motsatta sidan. (detta har jag gjort flera gånger tidigare, men då har det inte funnits någon figge på den andra sidan). När Eos tagit dessa två figgar skulle hon gå 1-3 tomslag till innan hon skulle få megabelöning av mig.


Hur som helst så blev det inte klockrent utefter min plan eftersom et var motvind på ena sidan & Eos vägrade gå ut & plocka hörnan där eftersom den ju var tom ... Såååå jag skickade henne till slut på andra sidan medan Kati snabbt & lätt rusade ut i den hörnan & la sig ... Sen skickade jag om på motvindssidan & då minsann fick jag ut henne. Sen var det inga som helst problem med motvindssidan under resten av rutan. Annars gick det helt efter min plan & vi avslutade med 3 tomslag & Eos orkade det trots en ganska tuff ruta ... Gotteligottgott ...


Ayas viktigaste uppdrag för dagen var att tigga under fikat då hon fick vara ensam hund ute & det njöt hon av minsann ... Självklart avslutade vi dagen med en härlig promenad.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards