annaayaeos

Alla inlägg den 20 mars 2018

Av Anna-Karin Malm - 20 mars 2018 15:17

Då morgonen bjöd på en sur överraskning i form av snö (igen) bestämde jag mig för att hoppa dagens sökträning för att inte spä på förkylningen ytterligare om jag blev våt & kall ... meeeen nåt ska man ju träna så jag & kompisen Eva bestämde oss för att träffas vid ridhuset och köra spår där ... Vi la ut våra spår i snön innan vi gick en liten sväng på elljusslingan. Efter promenaden samt en stunds snack vid bilarna tog vi våra spår ... 


Jag hade lagt Pis spår runt, på & genom körhinderbanan som ligger vid sidan om ridhuset & såg under tiden det låg att det passerade en hel del folk, hundar & hästar över området ... Dessutom var det en del utmaningar i form av lösgrusnerförsbacke, träbro öven en bäck, längs en rid/gångväg en bit & en bit i en gruspaddock ... Fyra pinnar samt slut hade jag lagt ut & jag valde, med tanke på svårigheterna, att göra ett direktpåsläpp. När vi skulle ta spåret hade den snö som låg när jag la ut det så gott som försvunnit så nån hjälp att se var det gick om vi kom av oss fick jag då inte ... Dessutom hade någon lagt ut lite grejor och markerat dem med snitslar efter att jag lagt spåret ... Vi hittade bland annat en hopknuten strumpa & en tom toarulle med ändorna ihopknögglade ... Pi var lite tveksam de första tio meterna men spårade sen på bra ... dock missade vi första pinnen som låg nånstans mellan alla prylar & snitslar, men sen gick det bättre ... Det hon tyckte var svårast var nog den biten vi gick i gruspaddocken ...


Sen var det Dannis tur att ta sitt spår som låg på gräsbanan där de brukar rida dressyr (tror jag). Jag räknade kallt med att ha hjälp av snön när jag la ut det - Danni är inte den allra vassaste spårhunden så ibland spårar han ur ... meeeen nån snö var där då inte kvar när vi gick spåret. Trots att spåret innehöll två spetsvinklar och jag inte hade full koll på var det gick hela tiden hittade han runt spåret med alla pinnarna med in ... en del snurrande blev det dock i vinklarna, men han redde ut det så småningom.


När vi var klara med spåren tyckte jag att vädret var så skönt att jag bestämde mig för att åka ner till klubben & köra lite lydnad oxå ... Vovsegullen fick vara med ute & busa medan jag tog ut framåtsändandegubbarna samt satte ut ruta & kon. Sen fick Pi börja ... Vi tränade fotgående (med bakåtmarsch & det funkade riktigt bra idag faktiskt), inkallning med snabba vändningar bak till leksaken (jag tycker inte att jag får till den där vändningen ordentligt men kul tycker hon det är iaf), framåtsändande (& jaaaa vad bra det gick ... tänk om det kunde varit "gubbar" istället för riktigt människor på tävling), konen, rutan, kryp (lite slarvig, förmodligen eftersom hon tyckte att det var lite kallt & vått om magen), skall (här passade jag på att belöna upp tystnaden lite extra idag), fjärrdirigering (först ligg/sitt & sen en omgång där vi körde stå/sitt ... helt plötsligt har hon svårt att lägga sig på kommando, men jag antar att det är i en övergångsperiod nu), apportering (med klubbens apport, men ändå ett snabbt gripande), hopp-sitt (med target, supersnyggt), metallapportering (riktigt bra, lr ja iaf med Pis mått mätt gripande), tungapportering & en vittringsapportering (med lånade pinnar som hon gjorde såååå fint).


Sen fick Danni komma ut & han fick träna fotgående, inkallning med ställande, läggande under marsch, hopp-sitt, rutan (med target och det funkar fint), framåtsändande (han är riktigt duktig på det faktiskt den lille syrken), apportering, metallapportering (riktigt bra idag), konen (kanon), kryp, fjärrdirigering (helt okej förutom att han ville lägga sig från stå till sitt så jag passade på att belöna sittet i slutet) & så provade vi på skall för första gången & det var som jag tänkte inga som helst problem.


När vi var klara tog jag ut Pi igen & dessutom fyra uppletandeprylar ... Jag satte hundarna på planen & gick sen ut ca 50 meter och la sakerna på en rad med ca 5 meters mellanrum där ute ... När jag kom tillbaka skickade jag först Danni för att hämta en pryl, sen Pi, sen Danni & sist Pi ... När jag skickade Pi andra gången sprang hon ut men började sen snusa i marken istället för att aktivt leta och då skickade jag ut Danni oxå ... Han var snabb som attan & hann knipa prylen precis framför näsan på Pi (som fick bråttom att leta när hon insåg att Danni kom). Gissa om Danni fick rejält med belöning för det ... Jag hade tänkt att avsluta där, men jag kunde bara inte utan gick ut & la en av prylarna igen & skickade Pi med lite försprång & Danni fick springa iväg några sekunder senare & jäklar vad brådis Pi hade att klippa prylen "L"

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards