annaayaeos

Alla inlägg under mars 2017

Av Anna-Karin Malm - 12 mars 2017 19:30

Jaha så har man varit bortrest några dagar ... Givetvis fick vovsegullen följa med & de tyckte att det var himla skoj & utvecklande att vara borta över en hel helg sådär ... Många "första-gången" blev det för dem oxå ... Första gången de sov på hotell, första gången de åkte hiss, första gången de var (& tränade på) Norrköpings BK, första gången de träffade Amiras ägares nuvarande aussiepojke, första gången de sprang & busade i skogarna i Ringarum ... Ja & alldeles säkert en hel massa första gången till som jag inte kommer på just nu.


Efter att jag jobbat klart i fredags packade vi snabbt in det sista i bilen & startade vår resa ... Mange hade passande nog varit ledig på dagen & gick en promenad i skogen medan jag jobbade. Förutom ett snabbt stopp för godisinköp & ett lite längre för matintag på Burger King samt kisseri för hundarnas del körde vi på i ett sträck ... 

 

Vi var framme på hotellet cirka halv åtta & hann checka in, bära upp våra saker samt gå en liten kisserunda med vovvarna innan vi slängde oss i sängen för att kolla på Let's Dance & mysa ... När vi gick in i lobbyn blev Pi överförtjust över att dörrarna öppnade sig av sig själva & Danni passade på att lägga sig på mattan framför receptionen & rulla rundor medan receptionisten satt på huk för att hälsa dem välkomna. 

   

Lördagsmorgonen började med en promenad längs kanalen innan vi lämnade hundarna på rummet för att inta hotellfrukosten ... Sen bar det av ut till brukshundklubben för en liten promenad där så jag visste var jag skulle ta vägen dagen efter ... Efter en mellanlandning på hotellrummet åkte vi till Eos syster Amiras (som inte heller finns med oss längre) familj för lite trevligt sällskap & prat ... Jag & matte Annelie gick en skön promenad med Blådårarna samt familjens aussiepojke på ett år & trots att de började med att käfta så vi inte kunde få en syl i vädret kunde vi släppa dem tillsammans efter att ha gått en stund ... Vi blev bjudna på god middag & sen satt vi & pratade precis hur länge som helst innan vi begav oss tillbaka till stan & hotellet.


På söndagen efter frukost åkte jag & vovvarna till brukshundklubben för att lyssna på en föreläsning om mentalitet samt närvara på SASK:s årsmöte ... Innan dess hann vi med att träna en liten liten snutt på appellplanen & Pi var mer än lovligt taggad ... Ja även Danni var så klart på hugget. Tyvärr var jag inte med & lyssnade på föreläsningen då de inte tillät hundar i klubbstugan & jag inte ville lämna dem ensamma i bilen precis hela dan & sen åka fyra timmar innan de var hemma ... Istället gick vi en promenad i det underbara vädret samt hittade ett ställe där vi körde uppletande ... Även här visade Pi vilket sprudlande humör hon var på & skötte sig så gott som exemplariskt ... enda abert var att hon stannade & glodde när en förare nere på appellplanen skrek "Nej, stanna" till sin hund ... Helt förståeligt tycker jag "L" Danni var lite tveksam i början men hittade alla fyra prylarna precis som Pi. Vi hann sitta en liten stund & njuta i solen oxå innan vovvarna fick hoppa in i bilen & vila medan jag närvarade på årsmötet ...

   

Jag blev invald i styrelsen (dock bara som suppleant, men nån ska ju vara det) så vi hade ett kort styrelsemöte efter årsmötet innan det var dags att åka tillbaka till hotellet & checka ut, lasta in i bilen & åka hem mot Skåne igen ... 

 

Av Anna-Karin Malm - 9 mars 2017 16:47

Igår kväll kläddes Skåne åter igen av ett tunt snötäcke, men till min stora lättnad hade snön försvunnit igen när jag vaknade i morse ... Perfekt eftersom jag hade planerat in spårträning på schemat idag "L" Efter en slö morgon åkte jag & vovsegullen så iväg för att möta upp Jane & hennes vovvar ... Vi började med att lägga ut spåren innan vi gick en promenad så alla fem vovvarna fick busa av sig rejält ... & busade gjorde de ... Pi har verkligen blivit mer & mer tokig sen hon blev kastrerad vilket jag tycker är fantastiskt roligt.


Väl tillbaka fick Pi ta sitt två timmar gamla spår som var cirka 600 meter långt innehållandes fem apporter & slut. & som hon spårade ... det är verkligen som om hon går på räls när hon spårar & trots att vi blev grymt störda av en hund som kom rusande storskällande precis innan vi skulle ta vår spetsvinkel fixade Pi den oxå utan bekymmer efter att ha skällt lite på hunden.


Sen fick Danni ta sitt viltspår ... han hade tydligen skrapat upp sin ena trampdyna på promenaden & gick hela tiden & lyfte upp tassen & tittade lidande på mig ... sååå jag selade av honom & tänkte att jag väl får gå runt & ta in snitslarna iaf & då minsann frispårade han riktigt fint spåret igenom ... delvis hoppande på tre ben ... Det onda var dock mest ont just när han gick på den mjuka, barriga mossan så när vi kom ut på vägen gick han nästan helt som vanligt igen ... Tråkigt att han ska behöva ha det så på vintrarna ... jag blir såååå ledsen.


Vi avslutade med att valla av en uppletanderuta & så fick Pi leta upp fyra prylar i rutan, vilket hon gjorde med bravur ...

Av Anna-Karin Malm - 6 mars 2017 21:26

Idag har det verkligen varit kallt ute med en isande vind som liksom skurit sig in genom märg & ben ... Brrr ... Kvällen var inte skönare vill jag lova, men har utomhusträningen satt igång så har den ... även om vi bara blev två tappra själar som kom till sist ...


Jag kom tidigare och började med skotträningen som var snabbt avklarad ... Båda vovsegullen fick vara med & jag la dem ner ... dock reste sig Danni & rusade rundor innan skottet ens brunnit av, men han fick vackert lägga sig & vänta en stund efter skottet innan de fick belöning ... Pi? -  hon låg blixtstilla trots att duracellkaninen flög rundor runt henne, men med en hög förväntan så klart "L"


Sen fick Pi börja träna ... Vi tränade i huvudsak på bruksmomenten ikväll ... fotgående - galet på var den lilla fröken, men det är ju bara härligt, inkallning, läggande under marsch - fint, kryp - riktigt bra, hopp-sitt - med targeten = bra, lilla stegen -lite slarv med första & sista pinnen men en härlig attityd, fjärrövningar - bättre än de senaste gångerna, apportering med vanlig apport - finfint, metallapport - det går framåt, idag tog hon några galoppsteg in & kunde rätta in sig vid min sida efter lite påtryckningar utan att se ut som sju svåra år "L", tungapport - 2-kilosapporten = plättlätt enligt Pi, framåtsändande - heeelt okej & vittringsapportering - riktigt säkert & bra.


Så var det då Dannis tur & han fick träna fotgående med & utan koppel - med koppel är ju såååå svårt enligt Danni, inkallning, kryp - riktigt bra, läggande under marsch - finfint, hopp-sitt - bra, apportering - inte riktigt klipp i steget på väg in idag & framåtsändande - riktigt bra med Dannimått mätt ... Till sist fick jag hjälp med en budföring som han tyckte var såååå rolig & så körde vi lite slalom som avslutning.

Av Anna-Karin Malm - 5 mars 2017 15:47

Dagen tillbringades ute i sökskogen & det blåste rejält må jag säga ... lägg därtill endast ett par plusgrader så förstår ni att jag var glad över att det utlovade regnet lät vänta på sig tills vi nästan var tillbaka vid bilarna efter promenaden efter träningens slut.

 

Danni fick börja köra av mina två idag & eftersom han, åter igen, har ett litet sår under sin trampdyna var planen fyra figgar & inga tomslag ... Jag hade sagt till var jag ville ha figgarna & gick efter det, men så hade en av figgarna glömt var han skulle ligga så det blev att jag skickade honom mot buren som var tom ... & öppningen var mot den sida som vinden inte kom ifrån = Danni stod & skällde på den stängda sidan i tron att det låg nån där eftersom det ju luktade en massa om legan ... Detta resulterade i ett par stopp på väg ut på efterföljande skick där han ställde sig & skällde på mig ett tag innan han sprang ut i rutan ... meeeen annars gick det finfint & han hittade sina figgar & markerade bra ... Extra roligt var när han hittade en figge som låg i en skreva en bit upp mellan två stenar & han hoppade upp på ena stenen & skällde & när han skulle få belöning klättrade han på figgen &  trängde sig mellan henne & stenen för att komma fram till sitt godis "L"

 

Sen var det Pis tur & jag provade för första gången på en hel evighet att inte ha synretning i form av springare på någon av de fyra figgarna ... Tro inte annat än att hon fixade det & var sååå taggad & sprang ut utan den minsta tvekan & det trots att hon två på två figgar inte fick vind på första skicket utan fick göra omskick & lika glatt sprang ut ändå ... väl framme hos figgarna var det jaktkamplek som gällde till jag kom & sen var det godis ... precis som vanligt. Oturligt nog råkade en av figgarna trampa p henne när de lekte vilket gjorde henne osäker & på sin vakt där & då ... hon lekte med Pi en stund på stigen efteråt för att hon förhoppningsvis ska ha det minnet med sig till nästa gång ... hoppas, hoppas att det inte är nåt som gör att hon blir osäker på figgar igen bara.

Av Anna-Karin Malm - 4 mars 2017 15:00

Dagen bjöd på finfint vårväder trots att det inte bådade gott när jag satte mig i bilen för att köra iväg ... Då regnade det som bara den nämligen ... men precis innan jag var framme sprack himlen upp & solen visade sig så smått ... Jag & Jane började med en timmes promenad med vovsegullen & när vi, mot slutet av promenaden, kom till ett öppet fält blev alla fem vovvarna spritt språngande galna & sprang & lekte & jagade varandra samt rullade sig i fjolårsgräset ...


Väl tillbaka på klubben tog vi en liten fika innan vi satte igång med dagens träning ... Vi la upp lite nosework på altanen som jag valde att ha som uppvärmning med båda vovvarna & Danni gjorde ett fint jobb medan Pi inte alls var på banan ... meeeen så är det ju ibland.


Danni fick börja träna idag & vi körde lite fotgående, inkallning med ställande (lite väl långt stå utan bakombelöning & svårt att lossna från sin plats med bakombelöning), rutan, konen, hopp-sitt, apportering, dirigeringsapportering (idag hade han svårt för att hitta apporterna), ställande, sättande & läggande under marsch (stadgan på ställandet börjar så smått komma), fjärrdirigering (hans ständiga backande på stå ... eeeh ... nä men lite bättre än i torsdags var det nog), kryp & framförgående.


Sen fick Pi komma ut ... Hennes fotgående var riktigt bra idag faktiskt med fin attityd & en vilja att hålla rätt position ... Vi tränade även inkallning, hopp-sitt, apportering, metallapportering (det går framåt med ingången, men långsamt), tungapportering, rutan (strulade med positionen & jag var lat & hämtade inte targeten, får nog börja ha den i rutan igen ett tag), fjärrdirigering (suck ... sättandena är inte bra för tillfället ... bara att jobba på), konen, framåtsändande, kryp, ställande, sättande & läggande under marsch & så fick jag hjälp med vittringen (som hon gjorde såååå bra).

Av Anna-Karin Malm - 2 mars 2017 10:00

Idag var det så dags för säsongens sista inomhusträning ... Det märks minsann att det börjar bli vår för vi var bara två som kom & tränade idag ... Detta innebar att vi hann med att köra en hund i taget & dessutom få lite kommendering ...


Jag passade på att köra igenom Pi i klass 1 & ja vad ska man säga? INTE alls bra ... hon var förvirrad & yvig & allmänt okoncentrerad vilket ledde till en hel del fel... men men en gång är väl ingen gång antar jag & glad var hon iaf "L" Fotgående - hyfsat bra, ställande - hon satte sig först, men när jag väl fick henne att stå hade hon fin stadga, inkallning - ok, läggande - ok, rutan - hon stannade innan ett par gånger, apportering - glömde vi göra i kedjan, men det gjorde hon bra när jag körde det efter, fjärren - hon låste sig & hade svårt att sätta sig, hopp - ok, konen - hon ville stanna vid den först. Efter kedjan fick jag hjälp med en vittring där Solveig pillade på pinnarna & hon gjorde den riktigt bra, utan att ta nån annan pinne i munnen ... wiiieee. Vi tränade även lite mer på rutan & fjärren.


Sen fick Danni träna & vi körde fotgående - finfin attityd, men svårt med vänstersvängarna vid vändningar på stället, inkallning med ställande - utan något bakom = lite väl lång stoppsträcka, rutan - med target = bra, fjärr - vid stå backade han ett par meter flera gånger "L", ställande - han har svårt med stadgan när jag går bakom honom, men vi fick till det till sist, sättande & läggande under marsch - ok, apportering - finfint, konen - här kom han på "fel" sida om konen & fattar då helt plötsligt inte alls vad han ska göra ... 


Eftermiddagen ägnades åt skön långpromenad tillsammans med Jane & hennes vovvar <3

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards