annaayaeos

Alla inlägg under september 2015

Av Anna-Karin Malm - 18 september 2015 09:00

Dagens väder var både bra & dåligt ... bra så till vida att det var lagom varmt & växlande molnighet & dåligt så till vida att det blåste så in i bängen ute ... Det var till & med så att ett av lydnadshindren välte i en vindpust ...


Vi bärjade med en platsliggning med Pi & Peggy & även idag gick Pi med mig första gången jag lämnade henne, men sen låg hon finemang. Budföringen gick bara såååå bra, hon börjar fatta detta nu minsann ... En tandvisning med Eva L fick vi oxå till ...


Eos (& jag) fick idag damma av de rallylydnadskunskaper vi inhämtade förra sommaren ... detta för att kolla av om vi hade nån chans att tävla rally snart ... Sååå jag bad Jane plocka ut fem roliga skyltar & så fick jag äran att "sätta" banan ... sååå det gjorde jag ... säkerligen fel, men iaf ... "L" Banan innehöll följande skyltar: 1. Skicka över hinder 2. Sitt, stå, gå runt 3. Sitt, ett steg åt vänster, sitt 4. Sitt, sitt framför, in vänster sitt & 5. den så kallade tysksvängen (vet inte vad den skylten kallades) ... Eos var himla duktig, endast stå, gå runt var aningen svår ... första gången gick det kanon, men sen ville hon gärna följa med mig en bit på vägen eftersom jag hade godis i handen ... Hon kom iaf ihåg sitt framför ... Vi tränade även lite på åttans frestelse samt gå på höger sida & det gick bra även det ... Lite lydnadsträning hann vi oxå med ... ett litet fotgående, inkallning, apportering & ställande samt läggande under marsch.


Sen fick Danni komma ut & träna lite ... Han fick börja med att prova på lite rallylydnadsövningar vilket han tyckte var himla svårt & konstigt. Sen tränade vi fotgående, rutan, apportering & kryp.


Pi fick träna fotgående, inkallning, saktagående (som gick riktigt bra), apportering, läggande & ställande under marsch, hopp-sitt (där hon började med att tjuvstarta efter hindret en 4-5 gånger men sen blev riktigt bra) & kryp (riktigt fint & medvetet idag).


Vi avslutade dagens träning med ett skott samt lek & bus på planen medan jag plockade undan & ställe i ordning allt efter oss. 

Av Anna-Karin Malm - 16 september 2015 08:45

Idag har jag inte gjort annat än knatat spår tycker jag ... "L" Nåja jag började med att åka till en kompis som jobbar som dagmamma & barnträna med Pi en sväng & så avslutades dagen med en liten promenad med galna Blådårar ... Men dessemellan gick jag ut spår samt gick dem med vovsegullen ... Lite mer än vanligt blev det oxå eftersom jag la ett till Pis mamma på 1000 meter samt la lite längre spår till både Eos &  Pi ... Dannis spår fick jag hjälp att lägga ut ... Sen gick jag ju alla spåren igen med hundarna samt följde med i Pippis spår ...


Eos började med att strula i upptaget som låg på typ 50 meters djup ... iofs kan jag förstå att hon måste hittat ett annat spår i upptagsrutan innan hon kom på mitt spår & då är det ju inte så lätt att veta att man inte ska ta det ... Det var nämligen en tant som knatade rundor & letade svamp precis vid upptaget ... Denna tant såg dock aldrig Eos som så klart var alldeles för upptagen av sin favoritsysselsättning - spåra ... "L" när hon väl hittade spåret bakspårade hon oxå så klart så upptaget var så kasst som det verkligen kan bli ... meeeen sen minsann jobbade hon på så bra som bara världens bästaste Eos kan ... hon hittade alla pinnarna, tog spetsvinkeln exemplariskt & hade så högt tempo att jag var helt slut när vi kom till slutapporten ... "L"


Sen fick Pi spåra & även om hon har ett mycket mer moderat tempo än sin syster gjorde hon ett fantastiskt arbete ... Jag hade valt att länga avståndet mellan apporterna för att se att hon orkar hålla i fast det blir långt mellan belöningstillfällena & det var inga problem ... jag hade gått över en stig där det går mycket folk på två ställen samt lagt en vinkel som var åt det spetsigare hållet, men det var inga som helst problem för henne ...


Till sist fick Danni spåra det spår Crissi lagt till honom ... Tyvärr började spåret med att han fick syn på en ekorre & sen var han totalt lost ett bra tag ... han blir helt galen när han ser en ekorre nämligen ... "L" Mellan varven var han ute & cyklade, meeen mellan varven spårade han riktigt bra ... Genomgående hade han iaf bra tryck i spåret & viljan fanns absolut där även om hjärnkontoret bitvis var inställt på ekorrjakt ... så med lite hjälp hittade vi runt spåret & alla godisdosor blev inplockade (en av mig & tre av honom) ...

Av Anna-Karin Malm - 14 september 2015 08:15

Ännu en kväll med lydnadsträning ... Tyvärr var gänget något decimerat idag ... typiskt när Eos bjöd på certpoängskaka ... meeen det blev ju desto mer till oss tappra som var där ... "L"


Danni fick idag träna fotgående, rutan, inkallning, apportering, ställande & läggande under marsch, framförgående, fjärrdirigering, hopp-sitt & kryp.


Eos fick träna fotgående, inkallning med ställande, fjärrdirigering, rutan, hopp-apport, ställande & läggande under marsch & apportering.


Pi fick träna fotgående, inkallning, framförgående, ställande & läggande under marsch, hopp-sitt, tandvisning, kryp & apportering.


Precis när vi tränat klart började regnet falla & sen regnade det så in i baljans under natten ...

Av Anna-Karin Malm - 13 september 2015 08:00

Idag bar det av upp till Klåveröd för spårträning & döm om min förvåning ... De hade skövlat det sista av den fina granskogen vid "Hunnakurvan" ... såååå det var bara att köra tillbaka & in genom bommen vid Lilla Klåveröd ... Spåren las ut & sen gick vi på en promenad innan det var dags att ta spåren igen. Fokus låg idag på vinklar, vinklar & återigen vinklar & det klarade vovsegullen kanonkalas ...


Eos gjorde ett finfint upptag med analys, några meters bakspår innan hon vände & sen bar det av i en fart som bara en Eos kan ha ... Pinnarna var hon noggrann med & vi tog oss runt plättlätt ...


Pi spårade finemang även hon & hittade sina pinnar samt tog sina vinklar utan problem ...


Danni spårade kungligt idag & hittade alla sina fyra dosor med godis i ...


En bra dag i spårskogen med andra ord ... "L"


Av Anna-Karin Malm - 11 september 2015 11:15

Ännu en fredag som jag fick till lydnadsträning på wiiiie ... Idag var det jag & Jane som träffades & la upp träningsplanen ... Även Eva L kom en liten stund ... Jag & Jane började med en gemensam platsliggning med våra tokstollar innan vi började träna var & en för sig men ändå nära varandra för att få till lite störning ...


Pi fick idag träna på fotgående både med & utan koppel, framförgående, inkallning, ställande & läggande under marsch (där det blev fel och hon ställde sig istället för la sig en gång & där var jag faktiskt otyldig i mitt kommando ...), apportering, hopp-sitt (där hon tjuvade ett par gånger ... busen), kryp & saktagående (som blev himla bra till slut idag pga dagsljus & stora, ljusa godisbitar).


Eos fick träna fotgående, kryp (snyggt), rutan, inkallning, stå & ligg under marsch (finemang) & apportering.


Danni fick träna lite fotgående, inkallning, rutan (där jag kom på att jag inte ska kasta bollen utan kräva att han ska stå kvar så jag först godisbelönar honom på plats & sen kastar bollen inifrån rutan), kryp, stå & ligg under marsch, apportering (fortsatta problem med ingångarna, men vi jobbar på med att jag inte tar apporten), framåtsändande (fint) & fjärrdirigeringar (med en del låsningar.)


Innan vi for hemåt gick vi upp på övre planen & lät vovvarna leka lite ... Pi & Peggy hade såååå skoj (ja Eos var oxå med & lekte, gamla tanten) ... härligt att se!!!

Av Anna-Karin Malm - 9 september 2015 11:00

Idag träffades jag & Camilla för att träna lite sök tillsammans ... Det är över en månad sen Blådårarna har fått träna sök nu & både jag & de längtade efter att få köra lite sök igen ... Såååå eftersom vi bara var två bestämde vi oss för att bara köra på en sida & flytta fram där ... med Eos som är sökpensionär, Danni som har en allmän svacka nu & Pi som mest av allt behöver fatta när man ska & inte ska ta rullen var det ett utmärkt upplägg.


Danni fick fyra figgar & han gjorde ett jättefint jobb trots att han skrapat upp ett litet sår på sin ena trampdyna ... duktig kille!!! Eos fick till slut tre figgar, ett tomslag på den ovallade sidan & ett finfint oplanerat tomslag på den vallade sidan & hon var totalt galen av lycka när hon hittade Camilla första gången ... Även hon jobbade på såååå bra att jag blev helt rörd över min gamla tant ... Pi fick fyra figgar även hon & jag provade faktiskt att skicka ut henne på den ovallade sidan oxå ... Hon jobbade på finemang, tog dock rullen första gången jag skickade på den ovallade sidan, men gjorde sen ett jättefint tomslag där utan tendens att ta rullen ... En gång när hon kom till Camilla hade hon redan rullen i munnen så då skickade jag om henne, men de andra gångerna väntade hon med att ta den till hon kom fram till henne ... Finfina påvis hade hon oxå med rejält drag i kopplet.


Efter sök & fika vallade vi av en uppletanderuta till vovsegullen ... Danni fick stå över detta på grund av hans uppskrapade tass ... Jag hade fyra föremål till både Eos & Pi & de gjorde ett kanonjobb ... trots att det var Camillas saker & inte mina hämtade Pi in dem utan problem ... gött!!!


Dagen avslutades med en skön promenad tillsammans med Camilla & hennes vovvar ...

Av Anna-Karin Malm - 7 september 2015 10:45

Kvällen började med att Ingela bjöd på gofika medan vi satt & planerade kvällens träningsupplägg ... Lite valpgos hann vi oxå med när söte Thure dök upp innan vi började träna ... Även Pi fick träffa valpebarnet & hon tyckte att han var himla läskig ... "L"


Eos fick idag träna lite på de moment som ingår i nordic style, för nu har jag anmält henne till en sån tävling i Sölvesborg ... om vi sen kommer med är ju en annan femma ... Vi tränade iaf på ställande & läggande under marsch, vilket är länge sen för hennes del ... hon blev dock snabbt uppdaterad i hjärnan så det var inga problem, vi tränade även apportering med en stoooor apport - den ska ju väga två kilo vilket inte denna gjorde, men ändå ... största problemet här är för mig att kunna kasta iväg den tillräckligt långt ...en vanlig inkallning, rutan, fjärrdirigering & lite kul fotgående hann vi oxå med.


Danni fick en budföring, lite fotgående, hopp-sitt, rutan, fjärrdirigering, kryp, framåtsändande, apportering & en inkallning idag ...


Pi fick en budföring även hon & den börjar minsann sitta nu verkar det som ... vi tränade även platsliggning, fotgående, stå & ligg under marsch, apportering, inkallning, kryp, saktagående (dumt nog i mörkret), hopp-sitt & framförgående.

Av Anna-Karin Malm - 6 september 2015 09:15

Vissa dagar är liksom bättre än andra ... Det kan jag absolut intyga en dag som denna ... Nåja, nu ska vi inte gå händelserna i förväg utan vi tar det hela från början ...


Samling i Snapparp klockan 8 för lottning ... Så klart drog jag startnummer 1 ... skönt, då är det snabbt avklarat om det går åt pipsvängen hann jag tänka ... Ut till spårmarkerna ... Vi fick en stor stubbåker ... Jag knatade fram & tillbaka förbi upptagsrutan för att Eos inte skulle ha en förutfattad mening om vilket håll spåret gick åt ... selade på & skickade ut henne att leta spår ... Hon gick långsamt & noggrannt spikrakt ut, hittade spåret & tog det åt vänster ... så klart var det bakspår ... jag vände henne & sen bar det av ... Jag tyckte att det var långt till första pinnen & även till andra pinnen ... sen kom det några pinnar lite tätare ... meeen efter att ha gått i bekvämt tempo efter dammsugarEos kunde jag konstatera att vi fått alla pinnarna med oss ... Tiden vi använt var 24 minuter ... Ganska okej om man tänker att man har 35 minuter på sig & att det faktiskt gick himla lugnt idag ... "L"


Tillbaka till klubben för uppletande ... rutan låg i en öppen granskog ... det var kraftig medvind i rutan ... Eos jobbade på jättefint, hittade två prylar, gick ett tomslag & sen sprang hon över gräsvägen vi stod på för att äta upp nåt som låg där ... Sen fortsatte vi med uppletandet ... en pryl till hittade hon, men tyvärr inte den fjärde ... Bra betalt fick vi trots allt 7 & 7,5 (max är 8 med en pryl borta)


Efter lunch var det platsliggning (där Eos låg & vred sig för att spana in skytten ... Hunden bredvid henne gick upp direkt när vi gick ut, men det tror jag inte påverkade Eos, dock hade jag glömt berätta för henne att det skulle skjutas & inte heller visat att det stod nån bakom oss ... då blir hon förveden "L")


Sen drog vi igång lydnaden direkt ... Eos fick bara gå av planen för belöning & lite lek innan vi satte igång ... Faktiskt, faktiskt gjorde hon en hyfsat bra lydnad ... ja med gammeltanten Eos mått mätt iaf ... Lite förutfattade meningar om när det var dags att göra vändningar i fria följet, snygg inkallning, en vilja att springa till korgen vid hindret på framåtsändandet, men hon rätade upp sig efter att jag harklat lite, ett krypande där hon absolut tyckte att vi skulle vinkla vänster först, men hon gav sig efter nån sekunds viljornas kamp, finfint skall, metallapportering, med ett slarvigt gripande, bra tungapportering, lätt islag på återhoppet efter att hon satte sig alldeles för nära hindret & ett finfint stegklättrande ...


Jag var såååå nöjd med vårt program & framför allt med att vi hade det riktigt roligt genom hela tävlingen & tänkte att ja, vi fick ju ett finfint godkänt resultat igen eftersom vi hade bakspår & bara ett halvbra uppletande, men vid prisutdelningen visade det sig att vi nått certpoänggränsen med marginal ... Hela 548,5 poäng hade vi lyckat skrapa ihop ... förvisso hamnade vi bara på en fjärdeplats men vad gör väl det? Eos är bästaste Blådåren i världen iaf ... Nuffrorna & domarkommentarerna finns till beskådan här under


Fritt följ   7,5 & 8 (snurr, sns, dk kropp,siv & växlar pos, släpar, dk kropp)

Inkallning med stå & ligg   8 & 8 (steg vid ställande, dk läggande & sent stå)

Framåtsändande   6,5 & 7 (sakta ut båda håll, dk, snett & dk röst, dk hand, tempo in)

Krypande   6 & 6 (Dk läggande, hög i svängar & något ljud, lite uppe, dk)

Skall   9,5 & 10 (litet tyst)

Metallapport   9 & 8 (tveksamt tagande & tveksamt gripande, tempo in)

Tungapport   9 & 8,5 (ngt tveksamt & tveksamt gripandem sns)

Hopp   8 & 8 (slår i & islag)

Stege   10 & 10

Platsliggande   9 & 8,5 (vred, nosar & gnäller, nosar, vrider sig)

Uppletande av spår   7 & 7 (bakspår)

Spårning 10 & 10 (7+1 24 minuter)

Uppletande   7 & 7,5 (3 föremål, hjälp in, lite tugg & lite olydnad, ngt tugg) 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards