annaayaeos

Alla inlägg den 17 september 2013

Av Anna-Karin Malm - 17 september 2013 18:15

På grund av Eos hälta valde jag idag att hoppa över sökträningen & istället bege mig upp i vår skog för att spåra ... Medan spåren låg till sig gick jag sen en lugn & skön promenad med de galna grå.


Väl tillbaka fick Eos börja då hon ju redan var uppvärmd. Hennes spår var cirka 800 meter långt med sju apporter varav en glasspinne & en liten skinnbit. Upptaget var klockrent ... hon kollade av ett par meter bakåt & gick sen på finemang i rätt riktning. Sen tuffade det på & hon skötte sig riktigt bra (som hon iofs oftast gör i spåret) ... gött!!!


Sen fick Pi komma ut & idag provade jag att lägga ut leksaker istället för godisburkar. Hon stannade till vid sakerna men ville sen fortsätta, dock hängde hon med på leken en stund när jag tog prylen & började busa med henne. Hon hade även tid att äta sitt godis efter leken ... Hennes spår var cirka 400 meter långt & hon spårade kanon även hon.


Till sist fick Danni spåra. Han fick ett spår på cirka 300 meter med två pinnar samt slut & skötte sig alldeles utmärkt även han ... Vilka godingar till vovvar jag har ... "L"


På kvällen åkte jag & Pi till Halmstad hundarena för att gå kurs. Dagens tema var fotgåendet/kontakten så vi jobbade en del med det. Vi fick sen även önska ett moment att få tips om & trots att jag absolut inte är där än & inte ens kan börja träna det med Pi än på ett tag så valde jag framåtsändandet som, enligt mig, är ett av de mest komplexa momenten som finns inom brukset/lydnaden. Tipset var att, precis som jag tänkt, börja med saktagåendet. Att börja med stillastående hund & roppa godis framför hunden när den tittar framåt för att ganska snart få hunden i rörelse & göra samma sak med godiset där. Momentet framförgående döps till sakta & sen är det bara att jobba på. Varva med fart fram till gruppen & en brytpunkt med target med godis på där ... Ja ungefär så som jag gjort ett bra tag med Eos alltså ... Ett tips jag tar med mig för att prova på Eos för att få ner henne i passgången efter fartsträckan är att göra den sträckan kortare men att vara noga med var brytpunkten är ... flummigt? Ja inte helt lätt att förklara ju ... "L"

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards