annaayaeos

Alla inlägg den 3 september 2013

Av Anna-Karin Malm - 3 september 2013 13:00

Trots att jag tillbringade gårdagseftermiddagen på vårdcentralen efter en tuff helg med tryck över bröstet & svårt att sova med sjukskrivning som följd ägnade jag dagen åt hundträning. Mina besvär beror nämligen på alldeles för hög arbetsbelastning under en längre tid & doktorn sa åt mig att göra sånt jag mår bra av, vilket i mitt fall är just träna hund samt vara ute i skog & mark ... 


Sååååå på morgonen bar det av ut i sökskogen & efter att ha informerat några av mina träningskompisar om mitt tillstånd för att de skulle ha förståelse för att jag för tillfället är med förvirrad & snurrig i pottan än i vanliga fall satte vi igång med träningen.


Pi fick vara med & valla rutan & sen var det Danni som fick agera första hund ut i rutan. Upplägget såg ut som följer;

1 figge väl dold i ena förstahörnan, 2 tomslag, 2 figgar som ligger väl dolda på djupet, 1 tomslag, 1 figge som ligger väl dold nära. Samtliga figgar klickar & belönar när jag kommer ut. Danni gick kanonkalas, men på ett av tomslagen råkade han se figgen springa utåt på andra sidan så där fick jag skicka om honom flera gånger innan han slutligen sprang ut på djupet på ett finfint tomslag. Detta tänker jag mig att träna vidare på nästa gång ... Han ska se en figge gå ut på ena sidan för att sen springa  ut åt andra hållet antingen på tomslag & sen få figgen han såg som belöning eller för att där ute hitta en figge han inte visste låg där ... "Skrattar elakt & ler"


Sen var det Eos tur & hennes upplägg såg ut enligt följande;

Figge 1 Ligger i ena förstahörnan. Eos kommer & skäller, efter cirka 20 skall när hon håller i skall & blick mot figgen klickar & belönar figgen med dosa 1. Sedan matar figgen in henne till stigen med dosa 2.

Tomslag gånger några. 

Figge 2 Eos kommer & skäller, jag försöker locka bort henne med en godisburk. När jag varit framme hos figgen & försökt få bort henne men hon håller i skall & blick mot figgen klickar & belönar figgen. 

Tomslag gånger några. 

Figge 3 Ligger i slutet av rutan (på ca 100 - 150 meter). Alla går ut mot figgen samt passerar denne, jag går sist. I övrigt, se figge 1.

Då det blåste väldigt lite bestämde jag mig för att lägga ut alla tre figgarna redan från början för att se hur mycket vind fröken behöver för att få dem i vind ... "L" Med facit i hand kan jag konstatera att hon inte behöver mycket vind alls för att dra & inte gå att kalla in. Dock drar hon inte hela rutan utan hon kör tomslag till hon får riktigt koll på var figgen är. Hon jobbade idag såååå himla bra med finfina tomslag, bra fart rakt igenom & suveräna markeringar ... Gött!!!


Pi fick sig ett litet spår oxå & när jag la det kluddade jag till det en aning så det innehöll, förutom fyra dosor med godis längs vägen, en spetsvinkel samt en liten tillbakagång & sen en snirkel in mellan två klippblock ... inte alls snällt till en valp på mindra än fem månader ... Meeen nu blev det så ... Efter spåret kan jag bara konstatera att detta inte  beredde några som helst problem för Pi då hon tog spetsvinkeln klockrent samt letade sig effektivt tillbaka & genom klippblocken där jag fått gå fram & tillbaka en bit. Godingen.


Efter fika, genomgång & liten promenad for jag hemåt för att laga mat & äta innan nästa projekt för dagen ... Nämligen kurs med liten fröken Pi ... spännande, spännande värre ... Så klart fick jag skämmas en del över mitt lilla monster som inte riktigt fattar det där med att vänta på sin tur & ta det lugnt ... "L" Meeeen lite lek på ny plats samt snabba lägganden fick vi iaf tränat på & när kursen var slut fick Pi & syster Plupp busa med varandra en stund ... Såååå skoj de hade!!! Att ta med mig från detta kurstillfälle är jobba in lägg-leksak-i-mattes-hand-när-hon-sträcker-fram-den för att få till en lite effektivare lek alternativt släpp inte leksaken (det senare gillar jag dock inte tanken på) ... Jag gillar nämligen inte att hon inte kommer med en leksak hon vunnit från mig eller som jag kastat till henne.


Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards