annaayaeos

Alla inlägg den 6 september 2013

Av Anna-Karin Malm - 6 september 2013 09:30

Dagens träning avverkades på Åstorps BK redan på förmiddagen vilket var skönt med tanke på att det blev rejält varmt innan vi var klara ... runt 23 grader var det när jag körde hemåt efter träningen ... Efter att ha hjälpt mina träningskompisar med lite kommendering satte jag igång att träna med mina tre blådårar. Givetvis fick Pi, som var mäkta upprörd över att ha fått vänta, börja. Med henne tränade jag fotposition samt starter, Apporteringsövningar som inte gick såååå bra idag, ett par gånger bara sen var det inte så mycket intresse ... kanske pga att hon just nu tappar sina kindtänder? Vi tränade även lek med byt grej samt spring & hämta, pallen med bakbenskontroll som hon har fattat riktigt, riktigt fint samt tandvisning i form av kör in nosen i min kupade hand som hon oxå börjat fatta. Sen tränade vi lite lägganden med blandat resultat samt ett försök till kvarsittande som inte alls funkade ... "L" Kom sen i efterhand på att hon ju sitter hur fint som helst när hon väntar på varsågod vid maten så jag får väl lägga ner en dosa med en gotta på & börja träna stadgan efter det ...   


Sen fick "stackars" Eos komma ut en sväng ... Till henne hade jag förberett med gubbar & ben till framåtsändandet, men började med lite fritt följ & en inkallning med ställande som gick finemang. Sen gav vi oss då alltså på favoritmoment nummer ett ... Idag började hon med att springa utav bara helsike & sen svänga av för att kolla av konerna som jag satt ute vid staketet för att ha koll på längden ... Andra sträckan gick betydligt bättre, men även den alldeles på tok för snabbt, men sen lugnade hon ner sig en aning och sista sträckan (tror fjärde eller femte) gjorde hon så gott som perfekt ... snabbt ut till gruppen, bröt innan den sen sakta först i trav & mot slutet ner i passgång ... även inkallningen gjorde hon snabbt & bra ... Skoj, skoj ... Vi tränade sen även lite kryp, som gick fint, hon har börjat få tillbaka sin finfina teknik igen, samt skall & hopp-apport.


Sist ut var lille Danni Boyse ... Sist, minst men definitivt mest taggad av de tre ... goe ... Idag körde vi lite fritt följ, en inkallning i hundranittio, lägganden & ställanden under marsch som han fattade rätt idag ... "L" ... apportering enligt såväl ettan som bruksmässig. Ettans apportering gick idag riktigt fint, han lutade sig bara en aning ifrån mig när jag skulle ta apporten. Framförgående/framåtsändande tränade vi oxå & jag vet i sören om inte den lille skithunden har börjat fatta vad det går ut på ... Rakt, fint, saktar av vid gruppen & sen trav ... Ja vad säger man? Lite kryp tränade vi oxå som funkade fint  när han väl kom igång ... först låg han bara kvar när jag kommenderade & gick iväg ... "L"


Efter att ha packat ihop allting insåg jag att jag hade "pangaren" med mig så jag tog med vovvarna & gick ut på planen & sköt ett skott ... Det var ju här som Pi reagerade för ett par veckor sen ... dock fanns det inte tillstymmelse till reaktion på den lilla fröken idag ... gött!!!

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards