annaayaeos

Alla inlägg under februari 2013

Av Anna-Karin Malm - 5 februari 2013 19:30

Dagens sökträning blev lite av en favorit i repris dock i en annan ruta … som tur var … Snö hade vi även denna tisdag men i övrigt var det härligt väder. Mina hundar körde bland de sista även idag – hoppas vi får vara i början av träningen nån gång snart … Det kan vara bra att se om det går lika bra med lite mindre dofter i rutan …


Eos var först ut av mina & hon fick som sagt ett tomslag, en figge, en massa tomslag & en figge i slutet. På första figgen skällde hon lite kasst precis som förra gången, men på sista figgen hade hon en klockren markering!!! Tomslagen var finfina även de så jag känner mig riktigt nöjd med fröken grå även idag!!!


Danni fick sammanlagt fyra figgar, tre planerade tomslag & ett par oplanerade. Han markerade finemang på alla figgar utom den sista där han började med att äta spillt godis, förmodligen efter att Eos varit där & fått sin megabelöning … Till slut, när godiset var slut, fick han iaf till skallet fint. Han jobbade överlag bra även på tomslagen idag också så det känns faktiskt som att han är en riktigt bra sökhund numera …   


Efter fika & genomgång tog vi vår obligatoriska promenad innan mörkrets inträde …

Av Anna-Karin Malm - 4 februari 2013 19:15

Idag var det inget trevligt väder alls ... Det blåste & kallt var det ... Sååååå INGEN dök upp för träning mer än jag & mina blådårar ... Men, men ... man gör ju så gott man kan iaf ... "L"


Efter att ha rastat av vovvarna tog jag mig in i mörka boden för att hämta ut "gubbarna" för framåtsändandeträningen ... Dock blåste dörren igen hela tiden & det finns ju inget lyse där inne så jag försökte hålla emot dörren med rumpan samtidigt som jag sträckte mig in för att ta en av gubbarna i taget. Efter att ha ställt den första gubben nån meter utanför dörren vände jag om, lutade mig in & fick tag i gubbe nummer två. När jag sen vänder mig om ser jag någon som står precis utanför dörren ... Jag skriker rakt ut innan jag inser att det ju är gubbe nummer ett som jag själv placerat där bara några sekunder tidigare ... Då åker den gubben på en rejäl utskällning för att han skrämde mig så ... fniss!!!


På grund av vädret & ensamheten bestämmer jag mig för att fokusera på framåtsändandeträningen idag & göra träningen lite kortare än normalt ... Såååå jag började med Eos, placerade ut en låda med godis på där jag ville att hon skulle bryta (Detta eftersom hon ju var så off på framåtsändandet i fredags). Taggade detta henne eller taggade det henne??? Hon var totalt bindgalen & tyckte det var sååååå roligt idag ... Gött!!! Utöver denna träningen tränade jag enbart lite fritt följ & en inkallning med ställande med henne.


Sen var det Dannis tur att komma ut ... Även han fick lite framåtsändandeträning idag ... Att våga gå mellan "gubbarna" är ju alltid bra att kunna ... "L" ... Med honom tränade jag på att börja från brytpunkten strax innan gruppen, stående med fokus på en belöning framför ... När han tittade fram klickade jag & så fick han springa fram till belöningen. Detta ska jag sen utveckla till ett saktagående har jag tänkt mig. Med honom blev det inte heller mycket mer träning ... Lite fritt följ, en inkallning, ställande & läggande under marsch (som han helt plötsligt fattade) & lite krypövningar.

Av Anna-Karin Malm - 1 februari 2013 17:15

Idag skulle min älskade Aya fyllt tretton år om hon fått leva ... Jag saknar dig så min goa, knasiga hund ...


   

Av Anna-Karin Malm - 1 februari 2013 17:15

Eftersom snön försvunnit antog vi att det var rätt vått på appellplanen både i Bjuv & Åstorp så vi bestämde oss för att åka till Ängelholm & träna där som omväxling. Innan träningen stannade jag till vid hembygdsparken & tog en liten promenad med hundarna där ... Det tyckte de var jätteskoj förutom när vi tittade på grisarna som var jättestora & jättenärgångna. Appellplanen på Ängelholms BK var hyfsat torr med tanke på omständigheterna & vi fick till en hyfsat bra träning.


Eos fick träna på de vanliga momenten ... Idag var hon inte alls på hugget i framåtsändandet dock ... Det kändes riktigt tråkigt, men jag vet ju att hon har en sån känsla med sig från det stället, så jag hoppas det bara var en tillfällighet ... Annars jobbade hon på hyfsat bra utan vare sig några direkta toppar eller dalar på något av momenten ...


Danni fick bra med störning idag då vi var många som tränade, ett par med en hund som lekte i bortre änden av planen samt den vanliga trafiken utanför planen med gångtrafikanter, cyklister, bilar & bussar ... Han klarade det förvånansvärt bra ändå må jag säga. Endast vid budföringen var han tvungen att skälla på ett par stycken som han tyckte stod för nära hans tänkta väg ... "L" Vi gjorde även en platsliggning ... Det gäller ju att passa på när det är barnark & hyfsat varmt & torrt ...


Innan vi for hemåt åkte vi till Sibirien & tog oss en promenad på stranden med alla galna vovvarna.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards