annaayaeos

Alla inlägg den 9 februari 2013

Av Anna-Karin Malm - 9 februari 2013 19:46

Idag hade vår spårgrupp mark ... Jippie!!! Trots snön hade jag bestämt mig för att spåra med blådårarna idag ... De andra körde uppletande vilket jag oxå gjorde efter mina spår ...


Jag började med att lägga Eos spår medan snälla Mia (Tack!!!) la Dannis ... Eos spår blev cirka 700 meter långt med fem pinnar samt slut. Eos spårade verkligen som en gud idag & tack vare nysnön såg man ju exakt HUR bra hon spårade ... Upptaget var klockrent, hon flöt ut en aning i två av vinklarna (cirka fem-tio  meter på sin höjd) samt följde ett korsande spår (personen hade gått där efter att jag lagt spåret) cirka fyra-fem meter, men valde bort det för att fortsätta på mitt spår igen. Alla pinnarna tog hon klockrent ... Ja vad säger man? Hon ÄR ju så himla bra på att spåra den hunden ... "Känner värme i hjärtat"


Dannis spår var knappt i appellklasslängd men med samma upplägg. Även han spårade finemang idag & följde direkt i fotspåren noggrant snusande för varje steg ... Han stannade till vid apporterna, jag berömde muntligt, sa åt honom att ta upp dem & klickade när han gjorde det ... Riktigt fint även det alltså.


När det gällde uppletandet begärde jag tävlingsmässigt upplägg till Eos ... Fyra föremål alltså ... Ett i vardera bakre hörnen samt två random i rutan. Hon gjorde även detta kanon ... åtminstone de tre första föremålen. Vid det sista blev det en del strul innan hon hittade det samt att hon bet om en gång på vägen in på det. Annars hade hon inget tugg alls & finfina avlämnanden ... GÖTT!!!


Danni fick fyra föremål även han. Han var rejält störd av att det stod en hund som han inte kände vid sidan om rutan ... BRA STÖRNING!!! Han sprang bort ditåt & skällde vid några tillfällen, men klarade av att gå tillbaka till arbetet på egen hand. En gång när jag skickade honom slog det däremot tilt i hjärnan på honom så han ställde sig ett par meter framför mig & störtskällde ett bra tag innan jag fick ordning på honom så han kunde fortsätta arbeta. Fokus idag var på avlämnandena & min plan var att ha en dosa vid fötterna med en godbit på redo när han kom in med ett föremål, precis som jag gör vid apporteringen. Detta missade jag dock på ett av föremålen, men han satte sig faktiskt ändå. Visst rister han föremålen lite innan han sätter sig & sätter sig längre ifrån än på apporteringen, men det är ju så nytt i denna situationen så det kommer säkert så småningom. Allt som allt är jag iaf nöjd med min lille påg!!!


Jag fick även hjälp med en budföring idag (Tack Cecilia) som gick betydligt bättre än igår. Ett par skall gav han dock upp innan han landade hos mottagaren.


Dagen avslutades med en promenad & där, hör & häpna stötte jag på en gammal vän ... sååå skoj!!!

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards