annaayaeos

Alla inlägg den 17 februari 2012

Av Anna-Karin Malm - 17 februari 2012 08:00

Idag kom våren ... & med den vätan ... Vi begav oss till Åstorps BK för att träna ... Vädret var underbart med flera plusgrader, sol & fågelkvitter, men underlaget var allt annat än underbart ... Slasksnö med vatten under jammie!!! Såååå vissa moment var bara inte att tänka på alls ... Nu tänker jag närmast på platsliggning & kryp ...


Hur som haver så fick Eos börja träna idag ... Vi körde en del fritt följ som gick mestadels bra. Endast någon gång tappade hon i positionen men överlag gick hon fint. Sen körde vi inkallning med ställande som gick finemang även idag, fjärren där hon byter ställning riktigt fint utan att flytta sig. Hopp-sitt, tungapportering & rutan gick oxå bra. Idag fick jag hjälp av Jane & Anne vid framåtsändandet & kunde göra det "på riktigt". Jag började med att gå en sträcka framförgående i koppel istället för att kalla in henne på sträckan & sen körde jag. Hon bröt av fint vid gruppen, men travade efter på båda hållen så sträckan var kanske aningen, aningen lång, men skit i det ... Hon hade fin attityd, bra fart ut till gruppen & en tydlig brytpunkt så jag är mer än nöjd!!!


Sen fick Aya komma ut & köra lite. Vi tränade på att följa inför rallylydnaden nästa helg. Vi tränade även på att sitta framför samt helomvändningarna a la gammalt stuk. Sen körde vi inkallning, rutan, lågt hopp & apportering oxå innan hennes träningsstund var över.


Sist ut var Danni ... Han var märkbart påverkad av underlaget & inte alls fokuserad som han brukar ... Jag blev nästan orolig för honom en stund. Vi körde i alla fall lite fritt följ, inkallning, ställanden, apportering (som inta gick alls bra då han inte ville komma till mig med apportbocken ... grrr) & hopp.


Vi avslutade dagen med att ta alla våra hundar & gå en låååång runda i Åstorp ... Tänk vad bra träning för hundarna ... ja och så för mattarna som var tvungna att ha koll på alla folk & bilar & annat krafs ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards