annaayaeos

Alla inlägg den 6 maj 2011

Av Anna-Karin Malm - 6 maj 2011 21:24

Idag har så värmen åter anlänt till Skåne ... sköööönt men en aning svettigt för vovvarna som behöver lite tid på sig för att vänja sig ordentligt.


Eftermiddagen tillbringades i Bjuv tillsammans med Jane & hennes vovvar & vi började med att ta en liten promenad innan vi satte igång med dagens träning.


Aya fick börja idag & hon var såååå glad för det ... Vi körde en liten kedja med henne i form av fritt följ, sättande under gång & inkallning & hon var rejält taggad & lät en del innan hon fick sin efterlängtade belöning i form av en mjuk tuggstick. Sen körde jag lite rutan, fjärrdirigering apportering samt rallylydnadsövningar med henne innan hon fick sätta sig i bilen.


Danni var näste man ut ... Vi började med lite agilityövningar ... Slalomingångar, två hopphinder i rad samt däcket tränade vi på. Det märks att denne lille man vill göra alla uppgifter snabbt, snabbt & han satsade verkligen allt när han fick dra över två hinder i rad ... Hääärligt!!! Sen körde vi även lite lydnad. Fria följet blir bara bättre & bättre & han har verkligen lärt sig detta enormt snabbt samt försöker vara så noggrann som möjligt ... Vi tränade även på apportering samt sitt, stanna kvar.


Eos, hemska tanke, fick vänta till SIST idag ... Var hon laddad eller var hon laddad??? Vi började med en kedja även idag & den var vääääldigt snarlik gårdagens kedja ...


  • Tävlingsmässig entre
  • Fritt följ, mycket kort
  • Apportering (klass 1)
  • Ligg död
  • Inkallning (50 m)
  • Hopp (klass 1)
  • Give me five
  • Ligg stanna kvar (5 m)
  • Fritt följ ut från banan.

Hon var, om möjligt, ännu mer taggad idag ... VAR ska detta sluta? "L" Vi körde även en del annan momentträning så som tungapportering, kryp, rutan, framåtsändande & inkallning med ställande ... Den är nog det jag är absolut mest nöjd med idag då hon stannade såååå bra trots att vi hade låååångt avstånd ... Som tur var hade jag bett Jane att sätta en dosa med några godbitar på vid den punkt Eos startade från början så det var ju bara att klicka & belöna bakåt efter ställandet ... PERFEKT timing!!!


Innan vi åkte hem för att ha fredagsmys gick vi en prommis med vovvarna i det härliga vädret ...


Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards