annaayaeos

Alla inlägg den 5 maj 2011

Av Anna-Karin Malm - 5 maj 2011 21:00

Ikväll har vi haft ännu en träff med elitgruppen ... Eos BORDE vara ganska trött inför denna träningskväll eftersom alla hundarna varit med mig hos en arbetskamrat hela dan medan vi har suttit & skrivit kunskapsprofiler, men tro inte att hon var det ... Nääädå.


Kvällen började med genomgång av vad vi ville träna på/ha hjälp med & jag hade gjort en kedja till Eos samt ville ha hjälp med framåtsändandeträningen. Vi började med en gemensam platsliggning som gick helt friktionsfritt för Eos del sen satte vi igång ... Jag & Eos blev kommenderade i följande kedja efter att ha "laddat" henne genom att visa megabelöningen samt ha lite kamplek med henne.


  • Tävlingsmässig entre
  • Fritt följ
  • Apportering (klass1)
  • Give me five
  • Inkallning (5o m)
  • Hopp (klass 1)
  • Ligg stanna kvar (5 m)
  • Fritt följ ut från banan

Idag märkte jag att hon höjt sin förväntan på kedjor rejält & det var riktigt, riktigt kul att se & märka hur fokuserad & taggad hon var ... Skööööön känsla tycker jag!!!


Efter att jag kommenderat Marianne i lägre klass tränade vi lite framåtsändande allihopa ... Eos fick öva på att gå sakta (skritta) från gruppen & framåt samt på att bryta av vid gruppen & gå sakta med start från gruppen går bra fler gånger än det går för snabbt ... Meeeeen när vi kopplar ihop hela momentet är hon fortfarande för långt ifrån mig, men det har blivit betydligt kortare avstånd så det är bara att jobba på med momentet ...


Ännu en platsliggning hann vi med & denna gång fick Eos en rejäl störning i form av en styck mudipojke som sprang upp & ville "mysa" med Eos ... Eos tittade dock bara åt andra hållet trots att han var mycket nära henne innan hans matte fick honom tillbaka till sig ... Tänk vad mycket som har hänt med Eos platsliggning ... Hon känns bara säkrare & säkrare på det momentet ... Gött!!!


Innan vi alla var klara & hade pratat igenom kvällens övningar var klockan över halv elva så det blev en sen, men givande kväll för oss ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards