annaayaeos

Alla inlägg under februari 2017

Av Anna-Karin Malm - 16 februari 2017 10:00

Idag var det dags för lite träning i Segrahallen igen ... känns lite sådär med inomhusträning nu ... man tröttnar liksom & längtar ut så man kan köra fart, långa avstånd & busa utan att riskera att störa de andra igen ... men så klart är det skönt att kunna vara inne & träna lite under vintern oxå. Dagens träning blev lite sådär med tanke på att Danni har en period med spruckna/såriga trampdynor pga av saltet & Pi ju precis blivit av  med stygnen ... Det gäller ju att ta det lugnt med dem när de inte är helt hundra    fast de känner sig nog typ hundra ... verkade det som iaf "L"


Danni fick börja att träna & vi tränade en hel del på fotgåendet med positionen samt vändningar på stället & stegförflyttningar (som han tycker är jättesvårt). Vi tränade även inkallning, rutan på kort avstånd, fjärrdirigering (där han hela tiden ville stå eftersom det är sååå skoj), ställande med runtgående (där han var heeelt säker på att der jag som klickade varje gång någon klickade "L"), sättande & läggande under marsch samt apportering med nya lilla apportbocken.


Sen var det Pis tur & var hon laddad eller var hon laddad? I början var hon väldigt lättstörd av det som hände runt omkring, men efter en liten stund var hon som hon brukar igen ... härligt. Vi började med fotgåendet & vi har fått till ett sååå hörligt flyt i det med en underbar attityd ... aningen sneda sitt ibland då hon kastar sig runt i vändningar, men vaddå ... hon ääälskar det ju ... så klart har vi massor av pill att dona med innan det är hundra, tex i stegförflyttningar & vändningar, men attityden finns där & det är det som är det viktigaste i min värld. Vi tränade även på inkallning, ställande, sättande & läggande under marsch, fjärrdirigering, rutan på kort avstånd (där hon fortfarande vill sätta sig när jag säger stanna), apportering & konen. 

Av Anna-Karin Malm - 15 februari 2017 10:00

Ikväll var det dags för årsmöte på Åstorps BK ... Lite extra nervöst var det nog iom att jag sitter som sammankallande i valberedningen & inte vill att nåt ska gå fel när det gäller valen ... Mardrömmen är ju att alla drar sig ur i sista sekunden eller att årsmötet inte skulle vilja godkänna de vi lagt upp som förslag ... meeeen så blev det inte ... puh ... Förutom själva mötet i sig var det lite mingel, prisutdelning samt lotteri ... Jag hade köpt två lotter & vann på den ena ... en fin leksak som Pi genast fattade tycke för "L"


Pi övertog Eos roll & vann bruksbarometern & fick pris för det & Danni kom på en hedrande fjärdeplats på lydnadsbarometern.

     

Av Anna-Karin Malm - 13 februari 2017 09:45

Äntligen blev det dags att ta stygnen på Pi ... hon har inte varit helt enkel att hålla i stillhet må jag säga ... I onsdags, till exempel, blev hon helvild & började hoppa & studsa & kampa med kopplet & min arm vilket slutade med att jag ramlade & höll på att vrida axeln ur led ... såååå ont det gjorde (& gör) jäkla galenpanna "L" Nåväl, jag tänkte som så att eftersom jag ändå skulle ta stygnen ikväll fick hon vara lös på dagens eftermiddagspromenad ... Vad kan hända liksom ... eeeeh ja vad kan INTE hända med en hund som varit kopplad i tio dagar? Hon rusade först rundor som en vettvilling & morrade & kastade med pinnar & sen skuttade hon in i ett buskage & fick fart på två hjortar som hon jagade efter i nån minut innan hon nöjt kom tillbaka till mig ... hm.


Så här fint såg hennes sår ut igår kväll ...

 

På kvällen åkte vi till Din Veterinär för att ta de där stygnen & som tur var såg det bra ut trots hennes galna tur på eftermiddagen ... puh ... Pi var väl inte helt överförtjust över att komma dit, men skötte sig med den äran & lät dem ta stygnen samt klämma & känna utan protester ... Värst var det faktiskt av någon anledning att sitta i väntrummet & vänta på sin tur. Danni fick så klart följa med & "hålla handen" vilket han är superbra på då han är lika glad när han är hos veterinären ... Jag passade även på att väga dem då de bantat sen jag vägde dem i samband med Dannis vaccinering i januari & insåg att de båda två var lite FÖR feta ... hehehe ... De hade båda gått ner lite, men iaf Danni har några hekton kvar till matchvikt &Pi får jag ju passa nu så hon inte går upp i vikt efter kastreringen. Danni vägde 8,3 kg & Pi vägde exakt 17 kg nu till skillnad från 8,7kg & 17,9 kg för en månad sen :)


Efter veterinärbesöket åkte jag & Pi ner till boulehallen för lite försiktig lydnadsträning ... Lite fotgående, en apportering, ställande & sättand under marsch & en metallapportering gjorde vi & hon var såååå taggad, men samtidigt aningen lättstörd av det som hände runt omkring henne.

Av Anna-Karin Malm - 11 februari 2017 09:45

Ikväll när bästaste vännen Lillan & hennes man kom på besök hade hon denna fina tavlan med sig till mig ... föreställande älskade Eos, målad utifrån en av mina absoluta favoritbilder på henne ... Jag blev såååå glad samtidigt som jag så klart bölade en skvätt     

   

Av Anna-Karin Malm - 2 februari 2017 12:00

Idag var det nog Pis värsta dag ever ... Ingen frukost serverades & efter morgonpromenaden åkte vi iväg till Din Veterinär för att kastrera henne ... Jag fick vara med henne ända tills de tog in henne i operationsrummet & la upp henne på bordet & jag fick även vara med henne när hon vaknade upp ... allt för att hon inte skulle behöva hamna i en sits där hon kände sig trängd & tvungen att gå i försvar. Groggy som hon var när de gick in på operation med henne följde hon villigt med & hade till och med lydigt klivit upp på bordet är de bad henne ... duktig flicka.   Allt gick bra & hon mår nu så bra som man kan göra efter en operation så nu är det bara till att hoppas att det inte tillstöter några komplikationer & att dagarna med stygn går snabbt.

 

Pi lite lagom hög efter smärtstillande & lugnande i väntan på operationen ... 

 

Här sover hon fortfarande efter operationen ... hon passade på att sova läääänge "L"

Hemma & lite ynklig ... det finns ingen som det är "syndare" om än liten Pi ju ...

 

Bandaget ser fint ut ...

   

Mycket nöjd Pi klev upp i soffan & låg sen där & kollade på tv hela kvällen "L" 

Av Anna-Karin Malm - 1 februari 2017 11:45

Idag är det 17 år sen du föddes min älskade Aya ... Tänk att en hund kan göra att man blir så helt betagen i en ras ... Jag som alltid haft hund fick under dina två första veckor hos oss vara med om fler hundbus än jag varit under alla år sammanlagt innan ... Vacker som en dag var du, men envis som synden ... familjens tredje barn som lekte med Philip & Amanda & var med oss på allt. Fina fina du, jag saknar dig   

 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards