annaayaeos

Alla inlägg under juli 2015

Av Anna-Karin Malm - 12 juli 2015 09:15

Idag åkte vi upp till Klåveröd för lite spårträning ... Efter att spåren lagts ut fick vovvsegullen komma ut på en promenad ... När vi passerat förbi spåren släppte jag dem alla tre & de for iväg längs gräsvägen i full hundranittio med Eos i täten ... Jag blev så klart rädd att de skulle möta någon på andra sidan kröken så jag kallade & tjoade på dem ... Danni & Pi kom, men inte Eos ... Såååå det var bara att skynda framåt med andan i halsen & vad möts jag av då? Jo Eos liggandes i ett vattenhål njutfullt simmande ... knasiga tant ... "L"


Efter promenaden fick Eos börja att ta sitt spår ... Hon började med ett finfint bakspår (suck) för att sen ånga iväg på bästa Eosmaner ... En pinne gick hon över & en tävlade vi om att hitta först - Eos vann ... Annars kan jag bara kallt konstatera att denna tanten kan spåra som värsta spårguden.


Sen fick Danni spåra & han har blivit himla motiverad i spåret sen jag slutade lägga pinnar i det & istället la några dosor med lite godis i här & var. Han spårade hur bra som helst faktiskt ... :)


Till sist var det Pis tur & hon var på hugget vill jag lova ... Även hon är värsta spårguden, men har ett betydligt lugnare tempo än Eos har & har haft. Hon är så gott som klockren i vinklarna & man ser hur tydligt som helst på henne när hon är på spåret & om hon skulle gå av det ... Pinnarna är egentligen ett nödvändigt ont om man frågar Pi, men hon stannar iaf vid dem, suckar tungt & kommer till mig med dem när jag satt mig ner på huk ... Och har hon bara bestämt sig för att komma med dem till mig så är hon hur glad som helst & äääälskar sitt tubgodis hon får i utbyte mot pinnarna.  

Av Anna-Karin Malm - 11 juli 2015 09:00

Eftersom jag & vovsegullen var ute & plockade svamp i typ tre timmar igår blev det inte tränat någon lydnad på eftermiddagen som jag hade tänkt mig ... sååååå vad gör man då när solen skiner & det är precis lagom varmt för att träna lite? Jo man tar sitt pick & pack & åker ner till klubben & tränar lite ... Heeeela klubben fick jag ha alldeles för mig själv minsann ... ;)


Efter att ha rastat vovvarna en sväng fick de följa med in på planen alla tre & så började vi med lite skotträning ... Idag ville jag kolla hur Danni & Pi fixar flera skott så jag bestämde mig för att vi skulle skjuta fyra stycken ... I vanlig ordning la sig Pi vid väskan när jag tagit fram pangaren ... Eos fick oxå ligga, hon skiter ju i vad som händer runt henne i ljudväg ... Danni for rundor som en skottspole & skällde upphetsat, men så fort jag bränt av ett skott kom han & slängde sig ner i liggande ... På varje skott studsade Pi upp & tog ett skutt närmare mig, inte för att hon tycker det är obehagligt utan för att hon har en hög förväntan på att nåt skoj ska hända ... såååå jag behöver ha lite hjälp med att panga så jag kan fokusera på att hon ska ligga kvar medan det skjuts, vilket hon iofs gjorde den enda gången jag provat detta med annan person ... När vi pangat klart fick de hänga med mig medan jag satte ut gubbar & ben samt rutan innan två tredjedelar förpassades in i bilen en stund.


Danni fick börja & han fick träna på fritt följ, inkallning, rutan (med en target i), framåtsändande, apportering (som hela tiden strulade i avslutet ... suck), hopp-sitt (där han har fått för sig att man då inte ska sätta sig förrän på andra kommandot), läggande & ställande under marsch (som han gjorde riktigt, riktigt bra).


Sen fick Eos komma ut & hon fick träna lite fotgående, inkallning med ställande & läggande (75 meter, med låååångt stå & dk på ligg), framåtsändande (som nog var det bästa framåtsändande hon gjort i sitt liv, båda sträckorna dessutom), rutan, hopp-sitt (på högt hinder vilket hon fixade galant), kryp & tungapportering.


Till sist var det då Pis tur ... Hon var nog aningen sur över att ha fått vänta vilket jag bara tycker är bra för då taggar hon bättre ... flin. Med henne började jag med lite fotgående med fokus på attityd, dels med koppel & dels utan. (Jag gjorde lite övningar a la Eos där hon fick sitta kvar medan jag knatade rundor & plötsligt sa fot antingen när jag ställt mig på ett ställe eller under tiden jag gick vilket triggade henne enormt). Vi tränade även inkallning (finfin ingång), apporterad (riktigt taggad & tendens till ljud vid gripandet), kryp (detta blir såååå jäkla snyggt), saktatarget (där jag först provade med petflaskan som jag använt till Eos vilket inte funkade då hon skulle ha den som en leksak, så jag tog fram en lingonspann istället. Problemet med denna damen är att hon i princip har två lägen, stilla eller full speta, vilket gjorde det vääääldigt svårt att tajma rätt tidpunkt för klicket, men jag tror att jag fick till ett par sådana iaf), framförgående, hopp-sitt (på högt hinder vilket inte var något hinder för fröken studsboll) & metallapportering.


Dagens övningar avslutades med att vovvarna fick busa medan jag plockade undan grejorna & sen gick vi en sväng runt makadammen.

Av Anna-Karin Malm - 7 juli 2015 21:20

Dagen har tillbringats i sök- & spårskogen & även idag har det varit svalt ute (typ 20 grader). Trots att vi inte var så många som tränade så höll vï på lääääänge ... Medan sista sökhunden gick la jag Eos spår så det var lagom att ta efter fika & genomgång iaf.


Danni fick börja av mina hundar idag & han fick fyra figgar & två tomslag ... Han har inga problem att hitta figgar, dock har han attitydproblem när det gäller att springa ut på tomslag & han VET när det är tomt den lille busen ... meeeen vi pratade lite om hur vi ska göra för att få honom triggad att springa ut även när där inte finns nån figge & kom fram till att vi måste klura till det lite mer för honom ... typ skicka ut en figge på ena sidan, men han ska springa ut på den andra innan han får ta den han sett gå ut ...


Sen var det Pis tur & hon var kockobello idag ... Hon var väldigt snusig & jag tror att det kan bero på att hennes kompis hade kört innan henne & hon var i höglöp ... men jag vet ju inte om det var därför ... Hon fick även till ett par blindmarkeringar & den första fattade jag inte ens var en blindmarkering utan jag sprang ut på påvis med henne, men då hittade hon ju så klart ingen ... Andra gången tog hon rullen cirka 10-15 meter från figgen ... kanske hade hon nåt hum om att en figge låg där nånstans, men när hon var på väg in spottade hon ut rullen & såg ut som att hon fattade att det blivit fel. Sen när jag skickade om henne försökte hon ta rullen i första språnget, men då hmade jag på henne så då släppte hon den tanken ... Annars jobbade hon bra, men lite tveksamt & hon vet ju hur hon ska göra när hon hittar figge ... såååå ... Nästa steg är att vi ska träna fasta påvis vid sidan om söket för att hon ska fatta att hon FÅR dra ut till figgen & så får vi se hur hon är i största allmänhet nästa träningstillfälle.


Eos spår innehöll en massa vinklar & fyra apporter samt slut. Hon började med ett klockrent bakspår, men när hon sen kom på rätt håll höll jag på att tappa henne helt ... jag fick jogga p åsom bara den för att hinna ikapp & få tag på linan ... "L" Resten av spåret gick hon såååå himla bra ... hon är fantastisk, min lilla gullunge ... <3


Dagen avslutades med en promenad tillsammans med Eva & hennes vovvar ... 

Av Anna-Karin Malm - 6 juli 2015 21:00

Efter helgens extrema värme med temperaturer på över 30 grader & noll träning var det äntligen svalare idag, till & med kyligt ett tag med kraftiga vindar ... Framåt kvällen mojnade dock vinden & det blev en perfekt hundtränarkväll ... När vi väl var på plats alla ... "L"


Jag fick hjälp med en kedja med Pi bestående av Tandvisning, läggande under marsch, fotgående, inkallning, ettans hopp & vanlig apportering & Pi var såååå på så det var alldeles underbart skojigt att köra henne ... Duktig tjej!!! När hon ändå var ute så började vi titta lite på framåtsändandet med henne & det är minsann inte lätt att få till ett saktagående på den tösen för antingen står hon still eller är det full fart framåt som gäller ... flin.


Sen fick Eos komma ut & även hon fick träna på framåtsändande. Vi tränade även fotgående, sättande under marsch, metallapport (kanon), vittring (finemang även det), hopp-sitt, kryp & inkallning med ställande & läggande.


Sen fick Danni komma ut & träna lite. Med honom tränade jag fotgående, rutan (som inte gick så bra eftersom jag inte hade några rutband), apportering (som gick si sådär), inkallning, ställande & läggande under marsch, kryp, framåtsändande, hopp-sitt & fjärrdirigering. Jag fick även hjälp med en budföring & det tycker han ju är såååå skojsigt ...


Till sist fick Pi komma ut en liten stund till & denna gången tränade vi fotgående, hopp-sitt, läggande & ställande under marsch, kryp, apportering & tungapportering. Vi fick även hjälp med en budföring & idag fick hon springa till mottagaren & få lite godis, springa till mig & få lite godis & till sist springa till mottagaren som slet upp kampisen när hon startade den sträckan ... & jäklar vad hon sprang idag ... hääääärligt!!!

Av Anna-Karin Malm - 3 juli 2015 12:09

Efter ett par varma, lata dagar med enbart långa skogspromenader bestämde jag mig för att ta tag i lite träning idag ... Såååå vi åkte ner på klubben en sväng ... Inte blev det mycket tränat i de 26 varma graderna dock, men förmodligen alldeles tillräckligt för varma Blådårar ...


Vi började med att skjuta ett par skott där Eos & Pi låg medan Danni for rundor som en skottspole & skällde ... Han blir aningen belastad av skotten, men inte värre än att han genast efter skottet bränt av har kommit över det. Sedan fick de leka medan jag satte upp gubbar & ben till framåtsändandeträning ...


Först ut var Eos ... Vi tränade pyttelite fritt följ följt av några saktagåenden & så några sträckor framåtsändande. Som avslutning fick hon köra ett slalom samt lite krypövningar.


Sen fick Danni komma ut. Han fick träna lite fritt följ även han samt ett par apporteringar, framåtsändande & lite kryp.


Till sist fick Pi komma ut & hon fick träna lite linförighet samt framförgående & så avslutade vi med början till saktagåendet i framåtsändandet.


Medan jag plockade in gubbar & ben igen fick vovsegullen busa lite till. Sen for vi upp till skogen & gick en sväng förbi Maglaby kärr så de fick bada lite vilket verkligen uppskattades ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards