annaayaeos

Alla inlägg den 27 juli 2014

Av Anna-Karin Malm - 27 juli 2014 08:45

När kvällen nalkades & värmen lättade en liten aning bestämde jag mig för attta mig en tur ut i spårskogen med Blådårarna ... Jag fick med mig dottern Amanda ut så jag slapp att träna ensam iaf ... Nu är det så att Amanda aldrig har lagt ett spår i hela sitt liv & jag tror inte heller att hon har sett nån hund spåra, dock har hon ju varit med lite på våra sökträningar mellan varven ... Meeeen hur som haver så bad jag henne att lägga ett spår till Eos medan jag knatade ut spåren till Danni & Pi ... Hon fick direktiv om hur starten skulle se ut samt vilken del av skogen hon fick hålla sig till samt sju skogspinnar samt en slutpinne med sig & så knatade hon iväg ... Under tiden hon la Eos spår la jag ut spåren till Danni & Pi samt hann med att kissa vovvarna OCH börja oroa mig för att hon skulle ha gått vilse ... men till slut kom hon gåendes ... Hon sa att hon mest troligt råkat korsa sitt eget spår & undrade om det gjorde nåt - eeeeeh ... nä inte till Eos sa jag då ... "L"


Vi började med Dannis spår & Amanda fick gå med honom ... det är ju trots allt hennes hund ... De fixade spåret riktigt galant & Danni var överlycklig över att få jobba med sin älskade Amanda ... Sen fick Amanda följa med mig när jag tog Pis spår som var cirka 500 meter långt med fyra pinnar samt slut. Hon jobbade på riktigt riktigt fint förutom att hon helst hade velat strunta i att plocka pinnarna ... meeeen efter lite påminnelser tar hon dem & ger till mig. 


Till slut var det så dags för Eos att ta sitt spår ... & vilket spår sen ... Upptaget var klockrent & Eos var sååååå taggad över att få spåra Amandas doft ... efter andra pinnen började dock skogen se ut som en kräftskiva med alla snitslar överallt & vi kom underfund med att Amanda inte bara korsat sitt spår en gång utan lagt cirka halva spåret i nån sorts blandad spiral & åtta allt i ett ... Att finaste, bästaste Eos redade ut det utan bekymmer bär respekt med sig vill jag lova ... ännu mer imponerad blev jag över det faktum att Amanda inte lagt pinnarna i spåret utan vida sidan om det, ibland hade hon till & med gått lite fram & tillbaka i sidled för att hitta den perfekta platsen för pinnen & ändå hittade Eos alla pinnarna oxå ... Herregud vilken hund hon är ... & så spännande & roligt det var med ett spår som inte liknar nåt av de spår vi gått förut ... Såååå jag sa till Amanda att hon banne mig får hänga med & lägga spår till Eos fler gånger ... 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards