annaayaeos

Alla inlägg den 19 juli 2013

Av Anna-Karin Malm - 19 juli 2013 16:59

Då de flesta i vårt gäng har semester eller är lediga på annat vis har vi börjat träna lydnad på morgonen istället för på eftermiddagen på fredagar nu ett tag ... Det är ganska skönt då det kan bli alldeles för varmt både att träna & för hundarna att sitta i bilarna medan de väntar på sin tur. Såååå sagt & gjort, klockan nio träffades vi några tappra själar för vårt träningspass. Jag började med att gå den lilla rastningsslingan med vovvarna då vi inte hunnit med någon morgonrunda innan vi for iväg & sen tog jag med mig Pi in på altanen medan vi snackade igenom vem som ville ha hjälp & med vad. Pi försökte dra med mig in på planen vid ett par tillfällen vilket tydligt visar att hon börjar fatta att det är skoj att träna ... uuuunderbart!!!


Pi fick, i vanlig ordning, börja träna lite & med henne körde jag på med mina följaövningar, gripa-apportbocken-övningar, bakbenskontrollsövningar med "pallen", tänk-själv-vad-man-kan-göra-för-att-få-godis-övningar & några positionsövningar. Givetvis använde vi en del av tiden till att leka kamplekar & bara ha skoj oxå ... När vi sen skulle gå till bilen var fröken inte alls road ... "L"


Efter att ha hjälpt träningskompisen med en kedja samt lite krypövningar fick Danni komma ut & träna. Jag började med lite uppvärmning innan jag gjorde en liten tävlingsmässig kedja bestående av ingång, tandvisning, linförighet & framförgående. Frånsett att han höll på att tjuvstarta på framförgåendet gick han riktigt, riktigt bra ... Taggad till max var han oxå ... Gött!!! Kedjan avslutades med liten megabelöning i form av en snusdosa delikatesskattmat på burk. Jag fick även hjälp med en budföring som till slut gick bra även om det kom en hund farande fram till honom när han sprang till mottagaren första gången. Danni blev döskrämd & gav den andra hunden en utskällning, men som tur var så känner de varandra lite granna så den andra hunden bara stannade & nosade på honom medan han gapade ... Jag kallade in Danni & började om från början & denna gången skällde han bara till vid den punkten han blivit störd men sprang vidare ... Resten av budföringen gick sen alldeles galant. Efter detta körde jag igenom lite moment med honom ... Fritt följ, inkallning, ställande under marsch (där han la sig första gången), kryp (som han bara gör såååå bra), läggande under marsch, apportering både ettans & lägreklassens & hopp.


Sen fick då ääääntligen Eos komma ut ... & som hon längtat ... gullegrisen!!! Med henne körde jag lite fritt följ, inkallning med ställande (där hon slarvade första gången & hade väääldigt lång stoppsträcka så vi fick köra en gång till), kryp (som idag gick riktigt, riktigt fint igen ... gött), sättande under marsch, rutan, tungapportering & skall. Jag fick även, mitt i allt, hjälp med ett framåtsändande & idag var vi full grupp. Detta innebar en sned förstasträcka där jag valde att kalla tillbaka henne & börja om följt av två raka, fina sträckor, en med en finfin brytpunkt & en med trav rakt igenom. På sistasträckan körde jag även inkallning vilket gick finemang.


Jag hade även planerat in ett skott till lilla Pi & då passade ett par av de andra på att lägga sina hundar. Själv tog jag alla mina tre & knatade iväg till bortre hörnet av appellplanen, kastade ut några godbitar som de fick leta upp medan jag laddade apportkastaren ... När de ätit klart förvarnade jag med mitt "Nu pangar jag" innan jag smällde av ... sen fick de gott godis hos mig som avslutning. Då en av hundarna reste sig från sin platsliggning fick vi göra om proceduren ännu en gång även denna gång utan några som helst bekymmer. Gött!!!


Efter att ha varit hemma en dryg timme fick jag mannen med mig ut på en promenad till stenbrottet i Åvarp för lite hundbad vilket uppskattades väldans ... 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards