annaayaeos

Alla inlägg den 5 juli 2013

Av Anna-Karin Malm - 5 juli 2013 08:30

Såååå ... Nu har sommaren verkligen kommit & idag lovade de varmt väder. Därför passade vi på att ta vår lydnadsträning redan på förmiddagen med en lång, skön strandpromenad innan. Med nybadade & välrastade hundar åkte vi alltså till Ängelholms BK för att ta oss en liten träning.


Eos fick börja, men var inte alls på hugget. Hon var okoncentrerad & konstig tycker jag ... Liiiite orolig blev jag allt vill jag lova. Vi tränade bara lite fritt följ, en inkallning med ställande med en bräda där hon skulle stanna för att påminna henne om snabbt stopp, lite kryp, rutan, fjärrdirigering, metallapportering samt saktagående mot targetflaskan.


Sen fick Danni komma ut & HAN var på hugget vill jag lova. Den lille killen växer i sin uppgift för varje dag & nästan varje gång jag tränar med honom blir jag såååå glad över hans engagemang & livsglädje. Med honom tränade jag linförighet som börjar bli riktigt bra frånsett höger- & heltomsvängarna, framförgående - kanon, ställande & läggande under marsch som faktiskt börjar sitta, apportering, hopp-sitt & kryp - där han bara rann fram idag igen så hans svacka i detta moment är nog över för denna gången ... "L".


Till sist fick lilla Pi komma ut & såååå ledsen hon var i bilen medan hon väntade ... Hon till och med satt & ylade ett tag. Jag som tänkte att hon skulle vila efter promenaden & därför fick vänta till sist. Hon har aldrig varit på Ängelholms BK så det var spännande att se vad hon tänkte om det ... OM hon tänkte något visade hon i alla fall inte det utan hon var precis som vanligt. Med henne gjorde jag lite följaövningar, lite gripanden med apportbocken samt lite lekövningar & springa-ikapp-godiset-övningar.


Till sist fick Eos komma ut en liiiiten sväng till & träna på rutan igen som bara gick fel första gången. Denna gången gick det betydligt bättre & hon var även bättre fokuserad ... Hoppas nu att hennes okoncentration inte beror på att hon inte mår bra bara ... :(

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards