annaayaeos

Alla inlägg den 30 januari 2018

Av Anna-Karin Malm - 30 januari 2018 09:30

Dagen bjöd på heeeelt okej januariväder med uppehåll & endast lite vind ... till och med solen bröt fram en stund när vi satt och fikade efter söket ... Rutan vi tränade i var en utmaning för både hundar (iaf osäkra såna) & mattar med branter nerför på båda sidorna. 


Danni fick börja av mina två & han fick fyra figgar samt några tomslag. Han jobbade jättebra, men var aningen grund på ett par tomslag på motvindssidan annars jobbade han på finemang & hittade sina figgar.


Pi fick fyra figgar hon oxå & inga planerade tomslag men det märktes att det var svårt för henne idag ... dessutom märktes det att hon hade tankar med sig från förra tisdagen då hon tappade rullen när hon hoppade över en stock på väg in från sista figgen & jag skickade om henne & mer eller mindre tvingade fram en markering på den figge hon tyckte att hon redan var klar med. På de två första figggarna sprang hon nämligen ut en bit & (förmodligen) avståndsmarkerade och kom med rullen ... dock fick hon inte gå på påvis utan jag skickade om henne ... då gick hon ända fram & tog rullen. Sen började hon att tveka att gå nerför branterna, utom synhåll för mig, men det gick till sist & även om det märktes att det var belastande för henne blev hon inte låg & ledsen & bara det är ju ett framsteg i sig. Nästsista figgen stod en bit upp i ett träd med kamonät över sig & Pi glodde en stund på henne innan hon bestämde sig för att nä sådär kan man inte se ut/stå om man är en figge ... jag fick skicka om henne & figgen fick sträcka ut en hand & då fattade hon att hon skulle markera ... "L"


Efter fikan körde vi uppletande. Rutan var riktigt svår & låg i uppförsbacke med en rotvälta flera stengärden kors & tvärs samt en stig på två ställen i rutan. Dessutom hade jag lånade föremål vilket i kombination med den psykiska ansträngningen Pi fått göra i söket gjorde att hon tappade mycket tempo var tveksam ut ... dock tog hon de tre prylarna utan problem när hon väl kom nära dem, så det var iaf ett steg framåt. Danni, ja det märktes så klart även på honom att det var svårt, men han är ju en tapper grabb & jobbade in de tre prylar jag lagt ut till honom.


Innan vi for hemåt tog vi en skön promenad. 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards