annaayaeos

Alla inlägg den 1 april 2016

Av Anna-Karin Malm - 1 april 2016 08:00

Dagen bjöd på vackert men aningen kylslaget aprilväder ... Kanske var det pga det lovande vädret som vi blev så pass många som kom (hela sex stycken) & tränade idag, kanske var det pga att tävlingssäsongen dragit igång ... Eller var det bara på grund av att det är såååå vansinnigt roligt att träffas & träna tillsammans ... Hur som haver så blev träningen synnerligen lyckad, i alla fall för min & Blådårarnas del ... Och jag TROR att de andra kände likadant ...


Idag fick Eos börja att träna ... hon brukar ju alltid tycka att det är såååå orättvist att hon får vänta ... men inte hjälpte det att börja med henne för då tyckte hon helt plötsligt att det var orättvist att hon inte fick komma ut igen ... "L" knasiga gamla tantvovve <3 Hur som haver så tränade vi fotgående (som mestadels var bra, men hon var aningen långt framme vid ett par halter), inkallning med ställande (första försöket - på tok för lång stoppsträcka, men andra försöket var helt klart godkänt i mina ögon ... undras just om man kan få typ två försök på sig på tävling om man förklarar att man har en gammal tanthund ...), metallapportering (aningen tveksamt gripande första gången, men andra gången finemang), vittringsapportering (finfint förutom aningens tugg på vägen in), rutan (detta sitter minsann fint nu, förutom att hon bland sätter sig när jag säger stanna, men det är bara att slänga iväg ett liggkommando snabbt som ögat), fjärrdirigering, sättande under marsch (jag tror aldrig att hon gjort det så bra som idag) & hopp-apport (finfint). Innan vi gick till bilen fick Eos leta upp de dofter som Jane gömt på altanen & det gjorde hon verkligen med bravur ... riktigt fina frysmarkeringar fick hon till oxå ... gött!!!


Sen fick Pi komma ut ... Hon fick träna på budföring (dels till Anne - full budföring som gick kanoners med endast klapp & godis hos Anne & sen på tredje sträckan fick hon leksaken & dels till Solveig - en sträcka & när hon kom in & satte sig hos henne blev det lek). Vi tränade sen fotgående, med & utan koppel, framförgående följt av platsläggande (detta funkar nu), inkallning, apportering, hopp-sitt (med target), rutan (utan target & hon hade aningen svårt att hitta mitten, men hon har helt klart kommandoförståelsen), fjärr (som först inte gick så bra, men andra omgången vi körde det gick det desto bättre) & kryp (som gick såååå bra). Två platsliggningar fick vi oxå till ... en på cirka 4,5 minuter med mig på ca 30 meters håll & en med skott där jag stod bara precis framför henne ... hon låg fint på alla fyra skotten, tittade bara bort mot skytten & viftade på svansen mot mig efter nåt av skotten ... När alla skotten bränt av gick vi iväg & lekte som belöning för att hon lyckades ligga stilla när de sköt ... hon har ju en tendens att få myror i baken annars ... "L"


Till sist var det Dannis tur att träna ... Vi tränade fotgående (han var såååå på & gick som en banan framför mig mellan varven), läggande & ställande under marsch (något långsamt pga att han fick tänka till eftersom han var så på), inkallning, apportering (hel okej, aningen tveksam i gripandet på första & lite långsam in, men på andra finemang & helt okej avlämnanden), fjärrdirigering, hopp-sitt, kryp & rutan (som blivit såååå mycket bättre med ställandet nu sen jag börjat lägga honom mellan varven).


Innan vi for hemåt gick jag & Jane slingan med våra vovsegull så framför allt Pi & Peggy fick busa lite grann.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards