annaayaeos

Alla inlägg den 25 augusti 2014

Av Anna-Karin Malm - 25 augusti 2014 19:15

Ikväll blev det tårta minsann ... Det är helt otroligt vad alla i vårt lydnadsgäng är duktiga & vinner & blir uppflyttade till höger & vänster ... Denna gången var det Ina som lyckades vinna en agilitytävling med sin lilla Skrållan. Medan vi mumsade i oss den värkte vi fram vad vi ville ha hjälp med under kvällen & vi var nog bra möra alla tre för skratten rungade tätt på altanen ... :)


Jag ville ha hjälp med en budföring med en fiktiv skytt till Danni samt lite hanteringsträning med Pi ... & så fick jag kommenderat mig igenom lydnadsklass 1 med Pi förstås ... Hm ... Förutom att hon höll på att våldta Ina när hon skulle kolla hennes tänder, var allmänt ofokuserad under delar av linförigheten samt transporterna samt la sig på ställande under marsch är jag nöjd med det lilla busfröets prestation ... Hon kan inte bättre helt enkelt så vi får allt ta & träna ett litet tag till innan vi ens en gång börjar tänka tävling. Jag tränade även lite själv med Eos & Danni ... Danni fick träna på fritt följ - där han låg på tok för långt fram så gott som hela tiden, kryp, fjärrdirigering, apportering samt metallapportering. Eos fick träna på fritt följ, fjärrdirigering, metallapportering - där hon för andra gången i rad galopperade in med den, kryp samt inkallning med ställande som var ömsom vin ömsom vatten.


När vi tränat färdigt med lydnaden gick vi in i stugan & tränade vidare på K9 nosework ... Spännande när man egentligen inte riktigt vet vad man pysslar med & vart det kommer landa tycker jag ... Pi fick börja med att nosdutta på flaskan med eukalyptusolja samt markera en kapsyl med sånt på några gånger innan hon fick leta i lektionssalen & köket efter våra utlagda preparat ... En tops mellan overheaden & ställningen den står på, en kapsyl fastsatt på en stol samt en kapsyl i en plastback i köket ... Hon gjorde ett riktigt fint arbete & hittade samt markerade alla tre preparaten jättefint ... Ja iaf om man tänker på att de endast är tredje gången vi provar detta.  


Sen fick Eos komma in & göra i princip samma sak som Pi ... enda skillnaden var att jag försökte med att få henne att välja rätt kapsyl av fyra som vi satt fast på en stolssits ... Det klarade hon bra några gånger, men hon har en förkärlek för att apportera allt & lämna till mig då hon tror att det generar en bättre belöning så det gjorde hon mellan varven. Sen fick hon prova att hitta samma preparat som Pi, dock hade kapsylen som satt fast på en stol fått åka upp till ovanpå ryggstödet för att försvåra för henne en aning ... hm. Hon jobbade bättre än igår, men låste mellan varven på att skallmarkera förnimmelser av doften ... Hon var dessutom ett tag helt säker på att vi gömt en figge mellan ett av högskåpen & väggen ... Springan var cirka 15 cm bred & där försökte hon trycka sig in ... asg. Hur som haver så hittade hon iaf alla preparaten till slut.


Till sist fick Danni prova & han fixar det där med att doftdiskriminera finemang ... Fyra kapsyler & han duttar i rätt så gott som 100% ... Jätteduktig är han min lille påg. Efter att ha gjort det några gånger fick även han köra på de tre preparaten & han hittade dem han oxå, men kan precis som Eos låsa sig i skallet mellan varven ... Mest troligt för att det påminner om söket ...


Som vanligt blev klockan alldeles för mycket innan vi åkte hemåt ... Pust!!! 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards