annaayaeos

Alla inlägg den 24 augusti 2014

Av Anna-Karin Malm - 24 augusti 2014 10:30

Eftersom Cristina var på Åstorps BK & hade kursdag idag beslutade vi oss för att träffas en liten stund för att träna våra vovsegull efter att hon var färdig ... Tanken var att träna såväl lite lydnad som att prova på lite K9 nosework, men eftersom vädret inte var det allra roligaste med regn & rusk beslutade vi oss för att mest köra K9 ...


Pi hade ju prövat en gång, men Eos & Danni hade aldrig gjort det & inte heller Plupp ... Att sen både jag & Cristina är totala noviser på området gjorde det hela vääääldigt spännande ... "L"


Pi fick börja med att göra nostarget på flaskan med eukalyptus samt på korken med preparatet på innan Cristina gömde två preppade korkar i lektionssalen ... Pi hade inga större bekymmer med att hitta dem men har (märkligt nog efter en gång) ingen distinkt markering av dem.


Sen fick Eos komma in & hon fick börja på samma sätt som Pi innan vi placerade ut korkarna i lektionssalen ... Eos hade lite klabbe med att sortera ut vad hon skulle göra ... hon ville hemskt gärna hitta gömda människor, men när hon väl råkade på korkarna markerade hon dem fint ... Hon till & med apporterade dem ... "L" ... Såååå det får vi allt jobba med ... trycka med näsan = ok - apportera dem = inte ok ... flin.


Till sist fick Danni testa & han är ju en liten aning försiktigare & tyckte det var otäckt att köra in näsan i korken jag höll i så med honom provade jag att sätta fram fyra korkar varav en innehöll eukalyptus på en möbeltass. Han fixade galant att markera rätt kork på det viset = han är inte fullt lika blond som man kan tro ... Sen fick även han leta efter två preppade korkar i lektionssalen ... Han hade samma tendenser att tycka att det var folk man ska leta efter så han fick ha en aning hjälp när han väl börjat ringa in doften ... jag fick ställa mig framåtlutad med hängande armar för att han lugnt skulle fortsätta leta & inte bara börja skälla ... "L"


Innan vi for hemåt hann jag med en budföring med Danni samt lite hanteringsövningar med Pi.  

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards