annaayaeos

Alla inlägg den 12 augusti 2014

Av Anna-Karin Malm - 12 augusti 2014 20:15

Idag var det minsann riktigt svalt ute för första gången på söket på vad som känns som en evighet ... Detta gjorde att hundarna orkade jobba på mycket längre utan att riskera att få värmeslag på kuppen - gött!!! Mina vovvar fick vara med när vi vallade rutan & fick sen vänta med att köra till sist för att hinna vila upp sig en aning efter tokrycken de gjorde ... "L"


Eos fick börja av mina & hon fick sammanlagt fyra figgar samt fyra planerade tomslag ... dock blev det nåt tomslag extra då fröken gråråtta inte behagade gå ut på djupet på tomslagen på motvindssidan samt först inte hittade figgen i ena förstahörnan ... På ena sidan (två figgar) hade vi omvänt lockande hos figgarna & på den andra sidan fick hon inte belöning på första figgen & blev inmatad till stigen på den andra. Hon gjorde finfina markeringar idag & det känns lite som att hon blir triggad av att inte alltid få belöning hos figgen ... Vi hade dessutom förmånen att ha en alldeles ny figge idag & inte heller det var några problem för henne.


Sen var det Dannis tur & han fick fyra figgar även han & tre tomslag ... Även han hade det aningen jobbigt med att gå ut på djupet på motvindssidan, dock jobbade han finemang på medvindssidan ... Inte heller han hade några betänkligheter angående den nya figgen utan markerade lika bra på henne som han brukar göra ... härligt!!!


Till sist fick Pi komma ut & leka lite samt få lite hanteringsövningar av den nya samt en känd "figge". Detta fixade lilla fröken galant må jag säga ... Det går framåt ...


Sen åkte vi till den andra gruppen för fika & genomgång & efter det la jag ett spår på cirka 500 meter där de andra hade haft sin sökruta. Fyra pinnar samt slut fick hon i spåret som fick ligga till sig medan vi tog en promenad i åskvädret ... det smällde så in i vasen mellan varven. 


Spåret klarade Pi alldeles utmärkt & det enda som märktes av att de hade haft en sökruta där hennes spår låg var att hon var vääääldigt noggrann & checkade av lite då & då att det verkligen var rätt spår hon följde ... men som sagt hur fint som helst spårade hon ... 

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards