annaayaeos

Alla inlägg den 21 mars 2014

Av Anna-Karin Malm - 21 mars 2014 15:45

Istället för att åka & träna lydnad idag valde jag att bege mig ut i spårskogen en sväng ... Dels för att vi inte var & tränade sök i tisdags då jag inte mådde så bra samt att Danni hade en liiiiten spricka i en trampdyna, dels för att jag & blådåren nummer ett alias Eos ska tävla just spår på söndag & hon då behöver en genomkörare nån dag innan för att vara lagom varvad på tävlingen ... "L"


Väl ute i skogen började jag med att lägga spår till Eos & Pi samt märka upp en uppletanderuta. Sen begav vi oss av på en liten promenad medan spåren låg till sig.


Pi fick sen börja med sitt spår som idag låg i granskog, var drygt 500 meter långt & innehöll fyra pinnar samt en leksak som slut. Hon spårade på finemang & idag såg jag hur lättad hon är över att ha lina istället för koppel på sig när hon spårar. Hon jobbar verkligen jättebra i linan. De där pinnarna är hon dock inte såååå glad för så dem hade jag lagt en godbit för att få henne att stanna, sen börjar viljornas kamp en stund för att få henne att plocka upp dem ... då belönas hon med klick & tubgodis så det går bättre & bättre, men det är som sagt långt kvar till frivillig markering.


Sen fick Eos ta sitt spår. Det var oxå cirka 500 meter långt med fyra pinnar & slut. Det var lagt i bokskog så helt lätt var det ju inte, men vad gör väl det om man är ett spårgeni som Eos ... "L" Upptaget var inte helt optimalt i mina ögon då Eos hade en förutfattad mening om vilket håll spåret borde gå så hon började med att bakspåra en 10-15 meter innan hon självmant vände & tog spåret åt rätt håll, men sen var det som sagt bara att hålla i linan ...


Efter Eos spår hade spårkompisen Ingela hunnit komma hon oxå så då gick vi en liten promenad igen i väntan på att hennes spår skulle ligga till sig & väl tillbaka efter det vallade jag uppletanderutan & la ut prylar i den.


Danni, som ju inte fått spåra, fick sex prylar utlagda & fick sen börja. Han är verkligen duktig på att använda sin söknäsa & gjorde ett jättbra jobb trots att det helt plötsligt kom en häst travandes rakt genom rutan så Danni fick varna i finaste falsett. Det blev då även en liten paus tills hästen avlägsnat sig, men sen fortsatte vi att jobba på. Efter fem plockade föremål var Danni slut i huvudet så jag lät det sista föremålet ligga kvar & la sen ut tre föremål till till Eos.


Eos var verkligen på hugget idag, vilken fart hon hade & vilken näsa sen ... Det enda jag har att klaga på var något ombett på ett mjukisdjur precis när hon kom in till mig, men annars var det rent ut sagt skitbra!!!


Till sist fick även Pi komma ut & köra några skick. Till henne hade jag lagt ut tre föremål, inte helt på djupet då jag inte såg hundarna när de var ute vid hörnorna & jag var rädd att det skulle komma någon när hon var där ute & sprang ... Vad nu det hjälpte då hon sprang ut på djupet i full fart ändå. Hur som haver så plockade hon in föremålen & på första fick hon släppa & ta kampleksaken jag hade, på andra fick hon komma in till mig innan hon fick ta kampisen vilket var svårt ... hon släppte föremålet ett par gånger en liten bit ifrån mig, men på tredje hade den polletten trillat ner så då satte hon sig vid min sida med föremålet innan hon fick leka med kampisen ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards