annaayaeos

Alla inlägg den 9 mars 2014

Av Anna-Karin Malm - 9 mars 2014 19:35

Idag tänkte jag bara ta det lugnt & gå en lång skön promenad med vovsegullen ... DET smög sig vill jag lova ... Man KAN ju bara inte låta bli att smyga in lite träning en så underbar dag som denna med över tio grader varmt & strålande solsken ... Sååååå vi for till "vår" spårskog & la spår tillsammans med Ingela & hennes ludd ... Medan spåren låg till sig gick vi en härlig promenad & Pi & Eos passade på att ta sig ett dopp i en stor vattensamling & sen fick Pi totalfnatt vill jag lova ... "L"


Idag fick Eos ett spår lagt av Ingela & det var cirka 900 meter långt med ett gäng apporter samt slut (jag vet faktiskt inte hur många hon lagt dit & glömde räkna dem efteråt, men vi fick iaf med oss allihopa, inklusive en glasspinne). Eos gick verkligen som en klocka idag & spårade på i bra tempo inne i granskogen & i lite lugnare tempo ute i bokskogen där det var betydligt svårare i blåsten = heeeelt rätt tänk ... duktig tjej!!! Att hon sen var såååå självklar i upptaget gjorde ju inte saken sämre precis ... En MYCKET nöjd matte konstaterade att hon mest troligt innehar världens bästa spårhund ... "L"


Sen fick Pi köra sitt spår som idag var cirka 550 meter långt med 4 pinnar samt leksak som slut. Spåret började i en liten graneslinga för att sen gå ut i bokskog & sen vidare in i grane lite längre bort. Vi provade idag på att ha lina istället för koppel på vilket förvånade fröken först, men sen märktes det att hon jobbade på riktigt fint på egen hand. Dagen till ära var hon inte helt omöjlig med att ta pinnarna & i utbyte fick hon tubost istället för de traditionella dosorna med godis. Spåret som sådant fixade Pi riktigt galant trots att det dök upp en kvinna med två hundar på grusvägen endast tre fyra meter från spåret mot slutet ... Pi blev först störd, men fortsatte sen spåret ... gött!!!


Till sist fick Danni ta sitt spår. Hans spår var i stort sett inte längre än 250-300 meter nåt med två pinnar samt slut. Danni fixade spåret precis så bra som en Danni kan & även med honom var vi så nöjda & glada.


Dagens övningar avslutades med ett skott så att även Ingelas Elviz skulle få lite skotträning ... :)


Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards