annaayaeos

Alla inlägg under september 2014

Av Anna-Karin Malm - 5 september 2014 08:00

Idag efter jobbet åkte jag & vovsegullen till F10 i Ängelholm för att träna spår tillsammans med Crissi & hennes vovvar ... Vädret visade sig från sin allra bästa sida med solsken & dryga 20 graders värme vilket iofs försvårade själva spårandet en aning ... Meeeen trots det var alla vovvar jätteduktiga ...


Pis spår som lagts av Crissi låg på ett fält & innehöll fyra pinnar samt slut. Endast starten & en liten snitsel vid slutet visade något om var spåret fanns så jag hade gett order om en godis under varje pinne för att försäkra mig om att fröken bråttom stannade vid dem ... Hon spårade riktigt fint förutom att hon ringade vinklarna rätt rejält vilket hon börjat göra ... Detta är ju dock inte enbart dåligt ... hon hittar spåret fint igen & jobbar på riktigt fint som sagt. Nöjd & glad var jag när vi hittade slutet ... "L"


Sen fick Eos ta sitt spår som jag busat till det med ... Det låg dels på kortklippt gräsmatta, dels på lite längre gräs, en del asfalt, runt en byggnad, uöver en parkeringsplats med bilar, pp bredvid en trappa, längs med en stig, ner genom några buskar över ett mindre skrotupplag & upp på en äng med högt gräs där slutet låg ... Fem naturpinnar samt slut innehöll det ... Upptaget var till en början såååå fint, men sen var det precis som att hon tänkte att det inte kunde vara riktigt så enkelt ... eller hade det helt enkelt passerat nåt intressant där så hon slarvade en aning men kom på spåret åt rätt håll efter en liten stund. På asfaltsövergångarna märktes det att vittringen hunnit försvinna en hel del för de använde hon bara som övergångar & mer eller mindre sprang över till andra sidan. När vi kom till parkeringsplatsen hade nästan alla bilarna som stod där kört iväg = många andra spår, men det var inga större bekymmer inte ... Allt som allt tycker jag att hon spårade finfint & alla pinnarna hittade hon dessutom - duktig tjej!!!


Till sist fick Danni ta sitt spår som Crissi lagt & det låg runt en inhägnad fotbollsplan ... Dessutom hade några varit & markerat ut ett spår inför en tävling ganska nära första sträckan på hans spår så lite extra störning fick han oxå. Han är ju som sagt ingen suverän spårhund direkt, men vi tog oss runt om än långsamt - det var mycket klöver att tugga på mellan varven ... & han hittade pinnarna, någon med lite hjälp dock ... viktigast när det gäller spåret för hans del är dock att han blir aktiverad & det blev han ju ... "L"

Av Anna-Karin Malm - 2 september 2014 08:15

Eftersom jag var hos tandläkaren på morgonkvisten idag bestämde jag mig för att inte stressa iväg till söket efteråt & istället åka ut & spåra lite ... För att göra det lite mer spännande åkte jag upp till Åvarp & körde in mot stenbrottet där ... Detta trots att de vägarna egentligen är avstängda för trafik ... Dock har kedjan varit nere hela sommaren så varför skulle de stänga den just idag? & vilka fina spårmarker det är där inne ... härligt!!!


Jag la ut spåren & gick sen på en promenad med vovvarna med början med ett bad i stenbrottet ... jag fick sen ett smärre sammanbrott när Eos efter en stund drar in i skogen & hittar värsta bästa skattgömman i form av slaktavfall där ... Inte helt färskt heller ... Jag sprang & skrek & gormad allt vad jag var värd medan Eos skickligt höll undan med en hel meter lång tarm hängandes ut från munnen som hon sög in & svalde efter hand ... Resten av promenaden avlöpte dock bättre om än med en väldig fart framför allt på galenpannan Pi ...


Väl tillbaka fick Eos börja spåra ... Upptaget var klockrent & sen spårade hon på det cirka 1000 meter långa spåret hur fint som helst & hittade alla pinnarna & allt ... duktig tjej!!!


Sen fick Danni spåra sitt lilla spår & det fixade han alldeles galant han med ...


Till sist fick Pi spåra & hennes spår var cirka 500 meter långt med fyra pinnar samt slut ... Hon spårade kanonkalas även hon ... dock är hon inte såååå glad över att behöva avbryta nåt så viktigt som att spåra för att plocka upp löjliga & totalt onödiga pinnar till sin halvblinda matte ... "L"


Innan vi for hemåt gick vi bort till stenbrottet så vovvarna fick sig ännu ett dopp i värmen ...

Av Anna-Karin Malm - 1 september 2014 08:30

Ikväll var det så dags för ännu en lydnadsträningskväll på Åstorps BK & som vanligt blev det en hel del snackande innan vi väl kom igång med tränandet ... Det är alldeles underbart med så goa träningskompisar som man har riktigt roligt med tycker jag ...


Danni fick börja av mina & med honom fick jag hjälp med en budföring med en fiktiv skytt. Han är fortfarande väldigt tveksam när han springer & skäller dessutom på mig några gånger efter att jag skickat honom innan han drar iväg ... suck!!! Sen tränade vi även på rutan, fritt följ, kryp, fjärren, vittringsapportering, metallapporten & lite annat smått och gott.


Sen fick Pi komma ut ... med henne fick jag hjälp med hanteringsövningar samt lite lek innan vi körde igång att träna lydnaden. Hon fick träna på lite fritt följ, lägganden & ställanden där vi även tränade på stadgan när jag gick in till henne vilket gick jättefint även på ställandet som jag oftast upplever som svårt ... Några inkallningar, lite apporteringsövningar & ett hopp fick vi oxå till.


Till sist fick stackars Eos komma ut ... Hon fick träna på rutan, vittringsapportering, kryp, metallapportering, hopp (hög höjd), fritt följ, inkallning med ställande & sättande under marsch.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards