annaayaeos

Alla inlägg den 5 september 2014

Av Anna-Karin Malm - 5 september 2014 08:00

Idag efter jobbet åkte jag & vovsegullen till F10 i Ängelholm för att träna spår tillsammans med Crissi & hennes vovvar ... Vädret visade sig från sin allra bästa sida med solsken & dryga 20 graders värme vilket iofs försvårade själva spårandet en aning ... Meeeen trots det var alla vovvar jätteduktiga ...


Pis spår som lagts av Crissi låg på ett fält & innehöll fyra pinnar samt slut. Endast starten & en liten snitsel vid slutet visade något om var spåret fanns så jag hade gett order om en godis under varje pinne för att försäkra mig om att fröken bråttom stannade vid dem ... Hon spårade riktigt fint förutom att hon ringade vinklarna rätt rejält vilket hon börjat göra ... Detta är ju dock inte enbart dåligt ... hon hittar spåret fint igen & jobbar på riktigt fint som sagt. Nöjd & glad var jag när vi hittade slutet ... "L"


Sen fick Eos ta sitt spår som jag busat till det med ... Det låg dels på kortklippt gräsmatta, dels på lite längre gräs, en del asfalt, runt en byggnad, uöver en parkeringsplats med bilar, pp bredvid en trappa, längs med en stig, ner genom några buskar över ett mindre skrotupplag & upp på en äng med högt gräs där slutet låg ... Fem naturpinnar samt slut innehöll det ... Upptaget var till en början såååå fint, men sen var det precis som att hon tänkte att det inte kunde vara riktigt så enkelt ... eller hade det helt enkelt passerat nåt intressant där så hon slarvade en aning men kom på spåret åt rätt håll efter en liten stund. På asfaltsövergångarna märktes det att vittringen hunnit försvinna en hel del för de använde hon bara som övergångar & mer eller mindre sprang över till andra sidan. När vi kom till parkeringsplatsen hade nästan alla bilarna som stod där kört iväg = många andra spår, men det var inga större bekymmer inte ... Allt som allt tycker jag att hon spårade finfint & alla pinnarna hittade hon dessutom - duktig tjej!!!


Till sist fick Danni ta sitt spår som Crissi lagt & det låg runt en inhägnad fotbollsplan ... Dessutom hade några varit & markerat ut ett spår inför en tävling ganska nära första sträckan på hans spår så lite extra störning fick han oxå. Han är ju som sagt ingen suverän spårhund direkt, men vi tog oss runt om än långsamt - det var mycket klöver att tugga på mellan varven ... & han hittade pinnarna, någon med lite hjälp dock ... viktigast när det gäller spåret för hans del är dock att han blir aktiverad & det blev han ju ... "L"

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards