annaayaeos

Alla inlägg den 21 september 2014

Av Anna-Karin Malm - 21 september 2014 08:00

Idag kom hösten ... från att ha varit soligt & skönt, om än dimmigt, till att bli regnigt & blåsigt är väl inte riktigt min favorit precis ... meeeen nu är det som det är & med ett nytt regnställ så funkar det mesta ... "L"


Efter att jag lagt ut spåren till Eos & Pi passade vi på att ta oss en promenad medan de låg till sig ... Väl tillbaka fick Eos börja ... hennes spår var cirka 1000 meter långt med 7 pinnar + slut. Upptaget var helt okej idag, dock inte klockrent då hon, när hon analyserat & valt rätt håll, tog en lov "ovanför" spåret innan hon satte fart i spåret. Sen tuffade vi på spåret igenom & Eos plockade alla apporterna samt tog alla vinklarna precis så bra en elithund bör göra = nöjd matte!!!


Sen var det Pis tur att ta sitt spår & hennes spår var cirka 600 meter långt med fem pinnar & slut. Inget godis vid pinnarna idag utan enbart väl markerat & hon stannar verkligen till vid pinnarna & flyttar på dem med nosen. Sen får jag tjata lite på henne för att hon ska ta dem & komma till mig, men jag upplever att pinnarna blivit roligare nu när jag stannar en bit ifrån & backar när hon tagit pinnen så hon får springa mot mig med den. Även Pi spårade finfint & jag märkte då rakt inte att hon blev trött mot slutet, snarare tvärtom, att hon jobbade bättre & bättre ju längre hon spårade ... gött!!!


Till sist fick Danni köra ett uppletande i en mycket risig ruta ... Trots att det var rena rama djungeln för honom så jobbade han jättebra & hittade alla de fyra prylar jag lagt ut till honom. Vi jobbade idag med att jag skulle kunna ta föremålet från munnen på honom & det gick bra på tre av fyra ... på en släppte han bara prylen & stal den godisbit jag lagt vid mina fötter ... flin.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards