annaayaeos

Alla inlägg den 8 september 2012

Av Anna-Karin Malm - 8 september 2012 21:15

Idag har Danni fått träna på att tävla i sök ... Vi har utbytt våra tjänster med ett annat sökgäng & idag höll de en "tävling" för oss i vårt gäng. Eftersom man bara fick köra en av sina hundar valde jag att prova med Danni för att veta vad jag behöver träna på inför kommande tävlingsstart. Första skicket sprang Danni ut som skjuten ur en kanon, lika laddad som vanligt, Han sökte av den sida jag skickat honom på & hittade en figge som han skällde på. När jag kom ut till honom med "domaren" bakom mig såg jag att han kollade lite mysko på henne men han fortsatte skälla ändå. Han fick godis hos figgen & sen sa jag, mitt nöt, till domaren & figgen att gå bakom mig in till stigen ... Danni blev jätterädd så jag fick säga åt dem att gå före istället, men han var klart påverkad av att de "försökt äta upp honom". Jag skickade ut honom på nästa sida & han sprang ut fint ... Väl därute såg jag hur han började gå fram & tillbaka i en halvcirkel samtidigt som han såg låg ut ... Sååå jag valde att gå han till mötes & hjälpa honom att lösa situationen på ett positivt sätt. När jag närmade mig började han skälla, men han var fortfarande mäkta skeptisk ... Han fick belöning även av denna figgen & sen var vi klara med dagens sök för hans del ... Efter träningstävlingens slut fikade vi tillsammans med de i andra gruppen & då delade jag ut godis till dem så Danni skulle få gå runt till dem & få lite positiva upplevelser av dem ... Det var inga som helst problem ... Gött!!!


Även Eos fick träna, så klart ... Figgar ur vår egen grupp, men på tävlingsrutan ... Jag la ut tre figgar, två heldolda & en som låg en liten bit ifrån en dold lega som använts till några av de andra hundarna. Stigen var ca 300 meter lång (tror jag) & svängde kraftigt åt höger efter ungefär halva sträckan. Eos jobbade sååååå bra & gjorde kanontomslag, markerade figgarna utan problem & utan att lämna figgarna & hon hade sån glädje genom hela rutan att jag blev helt varm i hjärtat ...


Efter att ha grillat korv & ätit tränade vi uppletande ... Både Eos & Danni fick fyra föremål i en full ruta & jobbade kanonkalas. Danni har ju problem med att lämna prylarna till mig mellan varven, så ock idag, men Eos gjorde fina avlämnande med minimalt tugg!!! Vi avslutade dagen med liten promenad med nöjda & glada hundar!!!

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards