annaayaeos

Alla inlägg den 4 augusti 2011

Av Anna-Karin Malm - 4 augusti 2011 12:25

Idag bestämde jag mig för att hoppa över morgonjoggingen & istället åka ut i spårskogen en sväng till hundarnas stora glädje ... Jag la spåren & gick på en promenad i väntan på att de skulle ligga till sig.


Väl tillbaka vid bilen fick Danni börja ... Hans spår var cirka 200 meter långt med en leksak mitt i spåret & en i slutet samt en vinkel. Han var JÄTTETAGGAD idag & så fort jag satt på honom selen bar det av i en rasande fart ... Trots det var han noggrann & finfint i spårkärnan. Första leksaken blev han jätteglad över att hitta & vi lekte lite med den innan han fick lite pannkaka i utbyte & spårandet fortsatte. Vid vinkeln ville han först gå rakt fram, men efter en stunds funderingar insåg han att spåret hade försvunnit för honom så då vände han & tog vinkeln ... Den leksak som låg som slut blev han inte riktigt lika glad för ... det låg nämligen en snusdosa med gammal möglig korv en liten bit därifrån som han fick nys på ... Vi lekte dock en stund & sen fick han min dosa med leverpastej som INTE var möglig & som avslutning band jag fast leksaken i hans koppel så vi kunde ha dragkamp medan vi gick till bilen.


Eos spår, som inte skulle bli så långt, blev just det ... Ett normallångt högreklasspår tror jag bestämt att det blev ... Det gick bitvis på småstigar & ömsom i granskog, ömsom i bokskog. Uppletandet av spåret var intensivt & glädjefullt men tyvärr bakspår ... Hur som helst så fick hon spåra fram till bilen & väl där såg hon MYCKET besviken ut ... Såååå vi gick tillbaka till startpunkten för ett nytt påsläpp & denna gången gick det bättre ... Resten av spåret var det en fröjd att hänga efter henne i & hon var mycket noggrann med alla apporterna idag ... Gött!!!


Aya fick som vanligt ett spår i appellklasslängd & hon var mycket glad över att få spåra idag ... Hon missade första pinnen, men sen gick det desto bättre & slutapporten slet hon allt vad hon orkade mot ...


Väl hemma igen KRÄVDE Eos tuggeben & givetvis fick hon det ... Hon vet minsann hur man får sin matte att göra som man vill "L".

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards