annaayaeos

Alla inlägg under november 2011

Av Anna-Karin Malm - 12 november 2011 22:30

Dagens väder = underbart = fotografering på schemat ... "L"


 


 


 


 


    


 


 


     

Av Anna-Karin Malm - 11 november 2011 22:00

Ännu en novemberdag med underbart väder är nu till ända ... Min vana trogen åkte jag iväg & tränade lydnad med min käre vän Jane & hennes hundar idag ... precis som de flesta fredagar alltså ... "L" Dagen till ära testade vi av planerna i Bjuv & kunde konstatera att de var heeeelt okej torra för vår smak.


Till Eos stora glädje fick hon börja idag & vi fokuserade, som vi gjort nu ett bra tag, på högreklassmomenten. Fria följet var mycket bättre idag ... hon var inte alls lika på som hon var sist. Inkallning med ställande ägnade vi en halv evighet åt idag då det bara inte vill fungera med kort stoppsträcka när vi är utomhus ... Inne i ridhuset går det hur bra som helst men ute ... nääää. Vi körde även en del framåtsändanden som faktiskt var riktigt hyfsade ... Hallelulja ... "L". Även hoppet & krypet fungerade hyfsat idag & vi körde t.o.m lite med vänstervinkel i krypet ... Tungapportering & skall - inga större bekymmer ... De momenten känner jag får vara som de är i nuläget.


Sen var det Dannis tur & med honom tränade jag fritt följ, ställanden, ligg-stanna kvar, inkallning, hopp, apportering, tandvisning, budföring & framförgående ... Snabb som en vessla är han den lille mannen & alltså inte helt lätt att hinna belöna vid rätt tillfälle alla gånger ...


Sist men inte minst fick Aya komma ut en liten sväng ... Hon fick bara lite fritt följ, inkallning & apportering, men lika glad för det var hon ... Vi avslutade med att gå en runda i parken i Bjuv vilket mina hundar uppskattade mycket ... Båda Aya & Eos hittade en del krafs som de roffade åt sig i obevakade ögonblick ... suck!!!

Av Anna-Karin Malm - 8 november 2011 21:08

Tänk ändå vilken tur vi hade med dagens väder ... Heeeelt underbart var det trots att dagen var gråmulen ... Men tänk ändå en novemberdag med uppehåll, flera plusgrader & näst intill vindstilla ... gött!!!


Dagens sökträning inleddes, efter att Aya varit med & vallat rutan, med att Eos fick äntra rutan & göra sitt jobb ... Även idag var hon såååå på att hon pep när hon startade på de två första figgarna ... galenpannan. Rutan var inte helt enkel trots att den var platt & ganska öppen eftersom den innehöll diverse djupa, breda diken som skulle hoppas över, men inte hindrade det denne galningen inte. Hon fick 6 figgar som alla låg på 60-70 meters djup & hon klapp alla utom en direkt ... ett litet oplanerat tomslag fick hon alltså till ... Skallet var riktigt fint det oxå idag & hon var mäkta nöjd med att få megabelöning redan vid fjärde figgen.


Danni fick 6 figgar även han som låg på cirka 40 meters djup. Han slapp dock att ta sig över dikena. Han fick ett par oplanerade tomslag, men jobbade fint. Det märktes dock på hans skall att han var trött på de två sista figgarna.


Efter fikat gjorde vi en uppletanderuta & där fick Aya börja leta upp fyra prylar ... Detta gjorde hon så klart kanonkalas ... Sen fick Eos leta upp fem prylar & även om hon bitvis var olydig & flaxade utanför rutan vid ett par tillfällen så gjorde hon sammantaget ett fint arbete. Danni fick se när två föremål las ut & sen gick jag lite fram & tillbaka innan jag skickade ut honom att leta ... Han var riktigt på & letade upp ett föremål & började sen springa direkt mot föremål 2 ... Såååå jag fick kalla på honom för att han skulle avlämna det innan han plockade det andra föremålet. På det andra föremålet sprang han ut & tog det, kom in till mig & vände & började springa ut i rutan med föremålet i munnen igen ... galenpellen.


Vi avslutade dagen med en promenad tillsammans med 11 hundar ... Behöver jag säga att hundarna nästan är nöjda nu?

Av Anna-Karin Malm - 7 november 2011 20:45

Ikväll var det så dags för ännu en ridhuslydnadskväll ... Eftersom jag var tidig för en gångs skull fick Aya börja med att köra en liten sväng innan träningen kom igång på allvar. Hon var vääääldigt road idag & gjorde mycket, gärna & fel ... "L" Men, men, vem bryr sig egentligen ... en pensionär måste ju få vara glad.


Med Eos blev det två pass med en paus mellan ...

Pass 1 - En kedja enligt nedan som utfördes tävlingsmässigt med en megabelöning som avslut ...

  • Tävlingsmässig entré
  • Fritt följ – sakta marsch
  • Kryp ca 1 m
  • Apportering  
  • Fjärrdirigering (klass 2)
  • Inkallning (klass 1)
  • Hopp (klass 1)
  • Fritt följ ut från ”banan” – belöningen ges utanför.

Hon var heeeelt tokig idag & när vi äntrade banan skällde hon flera gånger ... Det gjorde att jag gick ut med henne igen, pratade lite med henne & provade på nytt ... Då gick det betydligt bättre & sen var det jobba som gällde ... Hon var riktigt duktig förutom i fria följet där hon var snäppet för långt fram i stort sett hela tiden med en aning snea sättande som följd. Krypet var riktigt, riktigt fint om än en aning snabbt. På fjärren studsade hon upp till sittandet & även det andra gick som sagt bra.


Pass två körde jag lite på egen hand med henne & då tränade vi vidare på fria följet med bl.a stegförflyttningar, krypet, inkallning med ställande som hon gjorde såååå bra, tungapportering, metallapportering, hoppet - som strulade & rutan. Överlag är hon väldigt på & taggad & hon blir riktigt, riktigt laddad när det är tävlingsmässigt ... skoj, skoj ...


Danni fick oxå träna lite & med honom körde jag en platsliggning, fritt följ, inkallning, apportering, budföring & tandvisningsövningar ... Som avslutning fick Aya komma in en gång till & köra några moment. 

Av Anna-Karin Malm - 5 november 2011 20:30

Idag stod det släktträff på schemat så jag & Amanda tog vårt pick & pack & åkte ut i skogen ... Till träffen kom Dannis kullsyster Evy & hennes "storasyster" schnauzern Wira, Dannis halvsyster Dagny, Dannis moster Tanja & hennes "syster" sheltien Tessie ... När vi kom fram så började jag med att lägga ut ett spår till Eos & medan det låg till sig fick släkten prova på att spåra lite motivationsspår. Alla var superduktiga & alla ville mera ... härligt!!! Sen fick Aya visa hur man letar efter godis i ett träd & sen fick alla prova på det. Sen tog jag & gick Eos spår som var ganska långt & backigt ... Eos skötte sig kanonkalas.


Sen var det fikadags ... Efter fikat så fick alla prova på sök ... vi gjorde vindmarkeringar med lösa hundar & även denna uppgiften klarade alla galant. Vi avslutade med att låta mina hundar leta upp vars två figgar & sen gå en runda med alla hundarna busandes ...


Några foton togs, men tyvärr var det rätt mörkt & grått så kvaliteten blev inte den bästa ...


  Dannis "moster" Tanja ...


  Dannis kullsyster Evy ...


  Dannis halvsyster Dagny ...

 Sötaste, goaste Danni Boy ...  

Av Anna-Karin Malm - 4 november 2011 20:15

Ännu en fredagsträning på brukshundsklubben i Åstorp är avklarad ... Vädret var heeeelt okej med en blek sol som kom fram lite då & då ... Galna hundar hade vi & träna ville de ... :) Trots att jag varit ute i skogen med dem en lång runda precis innan så märktes det ingen mattning ... snarare tvärtom ...


Aya fick börja dagens träning - allt för att göra den gamla damen så nöjd som möjligt ... "L" Hon fick träna lite fritt följ, inkallning, rutan, apportering & en avslutande budföring som hon blev vääääldigt glad över att få göra.


Sen var det dags för Eos pestråtta att komma ut & hon började träningspasset med att knocka mig så jag fick fläskläpp ... suck! Sen körde vi ett fritt följ som var vääääldigt på = liiiite för långt fram det mesta av tiden, Inkallning med ställande där hon tog för lång tid på sig att stanna första gången men sen gjorde det kanonkalas, ett kryp som var riktigt bra, förvisso indelat i flera korta sträckor, men ändå. Vi tränade även på tungapportering, som gick bra & framåt-jävla-sändandet ... Framåtsändandet var absolut inte bra idag ... i alla fall inte åt det ena hållet där hon bara sprang & snusade & dessutm hamnade helt snett ... & det var likadant varje gång jag skickade henne åt det hållet ... hm. Vi körde även stegen & lite slalom.


Sen var det dags för Danni att träna lite ... Med honom körde jag fritt följ, platsliggning, inkallning, apportering, framförgående, budföring & tandvisningsövningar.


  

Av Anna-Karin Malm - 1 november 2011 07:30

Så där ja ... då var veckans sökträning överstökad & jag är lite smått sliten ... Inte riktigt lätt & smidigt att galoppera runt i skogarna i stora vinterkängor precis ... "L"


Eos fick sig en riktig hårdkörare idag trots att vi hade en relativt liten ruta pga platsbrist ... Rutan var då inte så lång (ca 150 meter enligt en som mätte) men desto djupare, cirka 70 meter. Planen var sex figgar där jag skickade rakt på & sen några tomslag som avslutning. Nu blev det inte riktigt så ... De två första figgarna som låg i första hörnorna tog hon klockrent ... Den andra figgen på ena sidan - en närafigge - nemas problemas, men andra figgan på andra sidan vållade lite bekymmer & där fick vi till hela tre tomslag innan hon fick den i vind ... När vi kollade vinden upptäckte vi att det blåste åt vänster på stigen medan det blåste åt höger ute på djupet som låg ute på ett kalhygge ... Dessutom blåste det en aning utåt vilket innebar att hon var tvungen att ta sig framåt i rutan samt en bit utanför vallningen för att få denna figgen i vind. Resterande figgar gick finemang & sen avslutade jag med fyra tomslag som gick kanonkalas ... Belöning? Jaaaa megabelöning!!!


Danni fick oxå sex figgar idag & han jobbade såååå bra ... de första fem figgarna ... Sen fick han syn på ett monster = Marianne som hämtade in snitslarna på den sida vi var klara ... & sen var det precis som att han helt glömde bort vad han höll på med. När han slutligen hittade sistafiggen glömde han t.o.m att skälla till en början ... Där ser man hur himla störningskänslig HAN är ...


Innan vi avslutade dagens träning slängde jag ut Jane i skogen & skickade ut Aya för att leta upp henne ... Blev hon glad lr blev hon glad ... Givetvis fick Aya även vara med & mingla vid fikat & sen gick vi en härlig promenad innan vi stack hemåt.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards