annaayaeos

Alla inlägg under april 2014

Av Anna-Karin Malm - 14 april 2014 14:45

Eftersom Pi ju fyllde ett år i fredags så var det dags för hennes ettårsvaccin idag ... Innan vi gick in på undersökningsrummet passade jag på att väga henne & hon vägde 16 kg prick nu ... Veterinären passade på att lyssna lite extra på hennes hjärta oxå i samband med vaccineringen & det lät bara bra ... skönt att veta då de hittat ett litet biljud på Pis mammas systers hjärta nu i vinter ... Jag tror dock inte att det är nåt ärftligt på nåt vis utan nåt som kanske uppkommit pga en infektion eller nåt sånt ... Danni hade oxå ett biljud förra hösten i samband med hans vaccinering då, men det var borta i höstas igen. Jag passade även på att väga Eos, 20,3 kg & Danni, 7,2 kg innan vi for vidare ...


När vi var klara hos veterinären åkte vi till skogen för en promenad & lite uppletandeträning i regnet. Konstigt nog var vi heeeelt ensamma ute i skogen ... skönt!!! Alla tre vovvarna fick vars fyra prylar att leta upp & skötte sig med den äran ... häääärligt.

Av Anna-Karin Malm - 13 april 2014 15:15

Ikväll provade jag på att låta hundarna jobba för maten ... Jag vet att det kan bli komplicerat om man har en Eos i familjen, därför valde jag att ge hälften av kvällsmaten som vanligt & hälften av kvällsmaten spred jag ut på gräsmattan till var & en innan själva matskålsmaten ... På så vis fick de ju använda näsan lite & inte bara tugga & svälja ... Trots att de då fick hälften av sin mat i matskålen & i slutänden ju ätit lika mycket som de brukar var Eos allt annat än nöjd när hon ätit upp sin kvällsranson ... Jag tror banne mig att hon räknar kulorna i skålen den lilla damen ...


Innan detta passade jag på att miniträna ute i trädgården ... Eos & Danni fick träna på tekniken i krypet & Pi fick träna på apporteringsingångar. Detta med miniträning i trädgården är något jag borde göra betydligt oftare än jag gör - sparkar mig själv i baken en smula.

Av Anna-Karin Malm - 11 april 2014 15:00

Idag för exakt ett år sen föddes liten sötnöt vid namn Pi ... Jag som inte skulle ha en tredje hund än på några år då jag tyckte det var skönt att bara ha två ett tag fastnade så klart för detta lilla monstret ... Eller ska vi kanske säga att det var hon som fastnade för mig? Nåja söt var hon i alla fall & nån gång i framtiden när hon fått en aning massa på sin beniga kropp tror jag att hon kan bli hyfsat fin även som vuxen ... söt är hon hur som helst alltid i mina ögon ...  "L" På bilden nedan sitter hon med sin syster yster & poserar för kameran under en liten paus från deras födelsedagslekpromenad ... Fotot är taget av syrran Plupps ägare tillika Pis uppfödare Cristina Lundgren ...

 

Förra fredagen fotade Cristina Eos efter att vi hade tränat & fick en alldeles underbar bild på henne ... tänk att min gamla tant kan vara så söt ...

 

Av Anna-Karin Malm - 5 april 2014 09:00

Idag stod det skogsarbete på schemat ... Vi åkte ut i spårskogen, la spår till aussieflickorna, promenerade en skön prommis & vallade av en uppletanderuta. sen var det dags att spåra med flickorna.


Pi fick börja med sitt spår som var cirka 500 meter långt med fyra pinnar samt leksak som slut. Hon spårade på bra, men jag saknade en aning av hennes vanliga drag i linan. Dock var hon noggrann & hittade sina pinnar, tog dem förhållandevis bra & spårade som sagt finemang. Glad blev hon när hon hittade sin leksak i slutet & vi lekte & gosade en bra stund där.


Sen fick Eos spåra. Hennes spår var cirka 800 meter långt med sju skogspinnar samt slut. Även idag gjorde hon ett klockrent upptag & spårade sen så man fick ståpäls hela spåret runt. Alla pinnar hittade hon oxå ... min stjärna.    


Sen var det då dags för uppletandeaktiviteten & här fick Danni börja då han ju inte hade spårat innan ... Han fick sex prylar utlagda & i början var han aningen seg & lite långsam, men han kom sig & efter två hittade föremål hade han fått upp farten. Han letade finemang & hittade så småningom alla sex prylarna ... duktig kille!!! Pi fick tre prylar utlagda på djupet & hon sprang en hel del men när hon passerade en pryl var det tvärnit & plocka den med sig hem. Inte märktes det att hon blev trött efter två prylar idag heller så det går framåt. Eos fick fyra prylar utlagda & hittade dem ... en aning tugg på gosedjuren blev det, men de ÄR ju sååå goa att tugga på ... "L" Allt som allt skötte sig blådårarna finemang i uppletanderutan tycker jag ...

Av Anna-Karin Malm - 4 april 2014 08:45

Dagen bjöd på fantastiskt hundträningsväder ... Solsken, lite blåst & aningen kyligt i luften ... Att man sen har en hel klubb så gott som för sig själv gör att tiden lätt springer iväg lite för mycket ... Det som skulle bli en vanlig fredagsträning blev aaaaningen lång vilket medförde att jag inte landade hemma förrän halvåtta på kvällen ... men vad gör väl det när man har trevligt?


Pi fick börja träna & om det berodde på att hon var på ett nytt ställe eller på hennes löp vill jag låta vara osagt, men hon var då allt annat än koncentrerad & dessutom aningen seg ... Detta gjorde att jag valde att mestadels leka med henne vilket hon mer än gärna var med på ... "L"


Sen fick Eos komma ut & träna lite & hon var då inte seg för fem öre ... Hon har ju varit en gång tidigare på denna klubben, för några år sen då vi tävlade här, men egentligen tror jag inte att det har någon som helst betydelse för denna damen var hon är när hon tränar.  Nåja, vi tränade lite fritt följ, inkallning med ställande, framåtsändande, kryp, stegen & mera framåtsändande ... När det gäller framåtsändandet kan jag bara konstatera att det går just framåt ... aningen lång, ja, men positiv attityd, oftast rakt & iaf rätt genom gruppen gör att det känns som att vi verkligen är på gång i detta momentet. Däremot har hon börjat slarva en aning i krypet så det behöver vi jobba rejält med tekniken i nu framöver, men det ska nog gå finemang då hon ju egentligen kan detta.


Danni fick träna på lite allt möjligt & inte heller han verkade tagen av att vi var på en ny plats utan han jobbade på finemang. Vi tränade fritt följ, rutan, apportering, kryp (som även han har lite svårt för just nu ... märkligt), framförframåtsändande, ställande & läggande, nedläggande (som börjat strula då han lägger sig & sätter sig direkt igen alternativt inte lägger sig på första kommandot alls) & inkallning idag. Dagens framåtsändandeträning var riktigt fint tycker jag så nu måste jag börja träna med riktiga människor i gruppen nån gång mellan varven eftersom jag tror att det kan vara lite jobbigt för honom.


Till sist fick Pi komma ut en sväng till & döm om min förvåning då hon var en helt annan hund då ... Fokus, fart & hjärnan påslagen gjorde att vi kunde träna en hel del ... Bland annat hade hon helt fantastiskt fotgående & vi provade ett läggande under gång vid sidan som hon gjorde såååå bra. Vi tränade apportering, ställanden & lägganden under bakåtmarsch samt lite stadga oxå innan vi körde lite mer lek med lilla fröken.


Givtvis passade vi på att fota varandra lite oxå & jag fick ett & annat hyfsat kort ...

Syrran Plupp i profil ... 

 

Eos kryper (Cristina tog med min kamera) 

 

Galen beardis Jennie leker ...

 

Budföring, säg marsch nu nån gång då ...

 

SötPi med pipbollen ... "L" 

 


 

Vaddå galen? Inte jag inte ... 

 


   

Av Anna-Karin Malm - 1 april 2014 08:30

Dagens sökträning har avverkats i en alldeles ny ruta vilket var väldigt spännande ... Rutan var väldigt kullig & omväxlande bokskog & granskog. Den innehöll ett jakttorn, en håla där vi la galler med presenning över, en lega som vi byggde av pallkragar & granris & så la vi ut en tunnel som går att stänga ... Spännande legor jue ...


Eos fick börja av mina & hon hade aningen svårt att gå raka slag på grund av alla kullarna, men hon hittade sina fyra figgar som låg utlagda i ovanstående legor. Hon markerade dem fint, men flaxade rundor en aning på ett par av figgarna, dock lämnade hon dem inte utan kom tillbaka till dem & fortsatte sin markering. En figge gav ingen belöning, en matade in henne & på två använde jag mig av omvänt lockande. Allt som allt är jag nöjd med Eos prestation då jag vet att rutan var svår.


Danni fick oxå fyra figgar, utlagda på samma ställen & han gick finemang idag må jag säga. Han har inga svårigheter att markera dolda figgar, men han tar en stund på sig innan han börjar skälla för att försäkra sig om att där verkligen är någon i legan. Figgen i jakttornet fick han vittring på på avstånd & han drog ett varv runt tornet när han plötsligt snortade in luft i näsan & sa att det låg en figge en liten bit bort i pallkragarna ... såååå han sprang dit & markerade den figgen istället för att leta färdigt vid jakttornet (han hamnade till och med i lådan tillsammans med figgen när han skulle få sin belöning ... "L")
... Annars är vi såååå nöjda med den lille goenissen.


Även Pi fick köra på dessa legor idag & som hon sprang ... den första figgen, den i jakttornet, tog hon så gott som omedelbart, men sen var det svårt ... Har man dessutom mer spring i benen än näsa påkopplad blir det mycket springa ... "L" Nåja, hon hittade alla fyra figgarna till slut i alla fall vilket jag tycker är bra gjort med tanke på att hon inte har så mycket erfarenhet med sig. 


Dagen avslutades med en skön promenad inklusive bad för flickorna ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards